مجلس با جدیت پیگیر امور معلولان و حمایت از موسسات خیریه همکار بهزیستی است

حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، در نشستی که با هدف بررسی چالش‌ها و دغدغه‌های شرکای اجتماعی بهزیستی برگزار شد، بر پیگیری‌های جدی مجلس برای تسهیل امور معلولان از جمله تأمین مسکن، هزینه‌های دارویی و خدمات حمل‌ونقل، و حمایت همه‌جانبه از موسسات خیریه همکار بهزیستی تاکید کرد.

او در این جلسه به اقدامات و تلاش‌های مجلس برای رفع مشکلات جامعه هدف بهزیستی اشاره کرد و گفت: "در مجلس نهم، پیگیر قانون جامع حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت بوده‌ام. همواره سعی کرده‌ام ارتباطم را با مجموعه‌های بهزیستی حفظ کنم و مسائل آنها را دنبال نمایم." وی به تلاش‌های صورت گرفته برای حل مشکلاتی نظیر عدم صدور بلیط نیم‌بها برای معلولان در پروازها و سفرهای دریایی و نیز در شرکت‌های واحد اتوبوسرانی اشاره کرد و از پیگیری‌های انجام شده برای تأمین مسکن معلولان خبر داد.

پژمانفر ادامه داد: "برای خانواده‌هایی که بیش از یک معلول دارند، وضعیت مسکن را پیگیری کرده‌ایم. بنیاد مستضعفان، بنیاد مسکن، شهرداری‌ها و وزارت کشور را نیز وارد عمل کرده‌ایم تا معافیت‌هایی برای صدور پروانه ساختمانی برای این عزیزان در نظر گرفته شود. همچنین در خصوص هزینه‌های داروها و پشتیبانی‌های مختلف برای بیماری‌های خاص مانند اوتیسم، اقدامات خوبی انجام شده است."

ضرورت کاهش دخالت دولت برای افزایش کارآمدی

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با اشاره به وضعیت موجود در کشور، اظهار داشت: "ما در شرایطی هستیم که اگر توانایی‌های مناسب در اختیارمان باشد، وظیفه‌مان است که کارها را انجام دهیم. اما متاسفانه حجم بالای دخالت دولت در بخش‌های مختلف، به جای حل مشکل، خود به مانعی بزرگ تبدیل شده است."

وی با تأکید بر لزوم واگذاری امور به مردم، گفت: "دولت وظیفه حاکمیتی دارد و باید حکمرانی کند، اما امروز حتی در مواردی که بخش خصوصی می‌تواند به خوبی مدیریت کند. اگر روزی تکلیف بر این بود که سالیانه ۱۵ درصد از حجم دولت کاسته شود و نه تنها کاهش نیافته، بلکه افزایش نیز داشته است، امروز دیگر چاره‌ای نداریم و مجبوریم به سمت کاهش این تصدی‌گری‌ها حرکت کنیم."

مطالبه‌گری برای حل مشکلات و پیگیری مسائل مالیاتی و خدماتی

پژمانفر با اعلام آمادگی برای برگزاری جلسات فصلی برای پیگیری مسائل بهزیستی، از مدیرکل بهزیستی استان خواست تا مسائل استان را جمع‌آوری و به صورت مستمر به وی منتقل کند. او افزود: "من آماده هستم هر سه ماه یک بار گزارشی در خصوص این مسائل و نحوه پیشرفت آنها ارائه دهم و در سطح ملی نیز با سازمان برنامه و بودجه و سایر دستگاه‌ها برای اجرای قوانین فشار لازم را وارد کنیم."

وی به موضوع مالیات و هزینه‌های معاف از مالیات موسسات خیریه نیز اشاره کرد و گفت: "بارها مطرح کرده‌ام که پرداخت‌هایی که به بهزیستی می‌شود، باید از مالیات معاف شود. این امر نیازمند مصوبه دولت است و ما باید بتوانیم جلوی فرارهای مالیاتی را بگیریم و در عین حال، امکان معافیت مالیاتی برای کمک به این موسسات را فراهم کنیم."

پژمانفر همچنین به مشکلات مربوط به هزینه‌های آب، برق و گاز مراکز بهزیستی اشاره کرد و افزود: "این موضوع فقط مربوط به بهزیستی نیست و حتی مساجد نیز با محدودیت‌هایی مواجه هستند. پیگیری این مسائل را در جلسات آتی ادامه خواهم داد."

وی در پایان سخنان خود بر لزوم همبستگی و یکپارچگی جامعه در شرایط کنونی تأکید کرد و از خانواده بزرگ بهزیستی خواست تا با فرماندهی واحد، کارهای بزرگی را برای رفع فشار از دوش دولت انجام دهند. پژمانفر ابراز امیدواری کرد که جلسات با حضور مسئولان عالی‌رتبه کشوری، از جمله معاون اول رئیس‌جمهور، برای حل مسائل کلان حوزه بهزیستی ادامه یابد.

کد خبر 142678

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 14 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد