بهره مندی ۲۸۴ نفر از افراد دارای اختلال طیف اتیسم از خدمات بهزیستی استان

رضا محمدی، معاون توانبخشی بهزیستی استان از ارائه خدمات توانبخشی به ۲۸۴ نفر از افراد دارای اختلال طیف اتیسم در سطح استان خبر داد.

 به گزارش روابط عمومی، معاون توانخبشی بهزیستی استان طی مصاحبه رادیویی با برنامه " سلام ساوالان" با اشاره به نامگذاری هفته گرامی داشت آگاهسازی اختلالات طیف اتیسم با شعار " اتیسم و رسالت اجتماعی همگان" گفت:این پیام نشانگر این است که ما امروز با همدلی و خانواده های کودکان دارای طیف اتیسم با آگاهسازی وسیع و گسترده، جامعه را نسبت به موضوع حساس نمائیم.

معاون توانبخشی بهزیستی استان در رابطه با تعریف اختلالات طیف اتیسم تصریح کرد: این اختلالات جزو گروه اختلالات عصبی و رشدی می باشد که مشکلاتی در عملکرد مغز و دستگاه عصبی افراد داری اختلالات اتیسم ایجاد می کند.

محمدی در خصوص فعالیتها و خدمات ارائه شده به افراد داری اختلالات اتیسم هم اشاره کرد وگفت: حدود ۲۷ هزار نفر معلول تحت پوشش بهزیستی استان می باشد که ۲۸۴ نفر از این عزیزان اتیسم شناسایی شده اند و خدمات در قابل دو محور هدف گذاری و ارائه می شوند؛ پرداخت مستمری، پرداخت کمک هزینه درمان، ایاب و ذهاب، مناسب سازی، با توجه به شرایط خاص این افراد در صورت احراز شرایط؛ پرداخت کمک هزینه لوازم بهداشتی، پرداخت کمک هزینه حق پرستاری، تامین مسکن و پرداخت تسهیلات اشتغالزایی برای خانواده های این عزیزان در حال ارائه می باشد.

وی ادامه داد: باتوجه به اینکه سیاست اصلی بهزیستی و خصوصاً معاونمت توانبخشی بحث توانمند سازی و همچنین پیشگیری از بروز معلولیت می باشد لذا بهزیستی استان تنها به خدمات ارئه شده اکتفا نکرده بلکه در سطح استان با ایجاد و راه اندازی ۲ مرکز آموزشی، توانبخشی ویژه اختلال طیف اتیسم در زمینه های غربالگری، تشخیص و مداخله ورود پیدا کرده و با همراهی ۲۸ نفر پرسنل متعهد و متخصص خدمات لازم را ارائه می نمایند.

این مسئول اضافه کرد: ۱۳۰ کورده بصورت روزانه با مراجعه به مراکز توانبخشی آموزشی از خدمات لازم بهره مند می گردند که در این مراکز دو نوع خدمات مهم برای فرد دارای اختلال اتیسم و خانواده های آنان  در حال ارائه می باشد که در وهله  اول خدمات آموزشی شناختی و رفتاری، مهارتهای خودیاری، برقراری ارتباطات اجتماعی وآموزشگری و سایر اقدامات لازم، تلاش می شود تا رفتارها و فعالیتهای کلیشه ای و تکراری این کودکان به رفتارهای قابل قبول تبدیل شوند.

وی تاکید کرد: دومین نوع خدمات، خدمات توانبخشی تخصصی هستند که از جمله؛ گفتار درمانی، کاردرمانی، بازی درمانی، هنری و ورزشی که مجموعه این برنامه ها بیشتر در راستای بهبود ارتباطات کلامی و غیر کلامی، بهبود ارتباطات اجتماعی، ارتقا مهارتهای شناختی، جسمی و حرکتی، بهبود مهارتهای زندگی ونهایتاً رشد حسی کودکان دارای طیف اتیسم قرار می گیرند.

 او اضافه نمود: اگر امروز افراد و خانواده ها از این مراکز استقبال می کنند و سالانه تعدادی از این کودکان با فعالیت نیروهای تخصصی مراکز به مدارس عادی پیدا کرده و ادامه تحصیل می دهند نشانه زحمات شبانه روی همکاران تلاشگر بهزیستی و مراکز غیر دولتی می باشند که جا دارد از زحمات و تلاشهای این عزیزان به نحو شایسته تشکر و قدردانی گردد.

کد خبر 105321

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد