۳۵۰۰ مددجوی بهزیستی استان مرکزی فاقد مسکن هستند/۱۷۰۰ واحد در دست احداث است

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی گفت: مددجویان فاقد مسکن بهزیستی در سطح استان مرکزی حدود ۳۵۰۰ نفر هستند و یکی از اقدامات در دست اجرا در این حوزه ساخت مسکن به صورت خود مالکی در قالب اقدام‌ ملی است که در این راستا حدود ۱۷۰۰ واحد در حال احداث است.

محمود حسین ‌آبادی، ۲۳ مرداد در نشست با اصحاب رسانه، اظهار کرد: سازمان بهزیستی به عنوان متولی سلامت اجتماعی، اقدامات مختلفی در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی انجام داده است. راه اندازی مرکز رصد اجتماعی، ساخت مرکز حمایت از کودکان و نوجوانان و افزایش ظرفیت و بازسازی مراکز اعصاب و روان از جمله اقدامات در دست اقدام است.

وی با بیان اینکه اگر جامعه نسبت به هنجارها و ارزش‌ها آگاه‌ شود آسیب‌های اجتماعی نیز به وجود نخواهد آمد گفت: رویکرد بهزیستی، نگهداری افراد در مراکز شبانه روزی نیست و با راه اندازی مراکز جهان دیدگان و بنیاد فرزانگان می‌خواهیم مراکز روزانه را گسترش دهیم تا بخش نگهداری حذف و مراقبت، آموزش‌های خود مراقبتی، خدمات تغذیه‌ای، بهداشتی و سرگرمی به صورت روزانه ارائه شود و سپس این افراد به آغوش خانواده بپیوندند.

حسین آبادی با اشاره به اینکه مراکز غیردولتی به عنوان بازوان توانمند بهزیستی نقش مهمی را ایفا می‌کنند گفت: در سطح استان مرکزی ۱۷۳ مرکز غیر دولتی، ۵۵ مرکز خیریه، ۳۲ گروه همیار در راستای هم افزایی مالی و تخصصی و ۳۰ مرکز توانبخشی در قالب شرکای اجتماعی فعالیت می‌کنند.

وی در رابطه با اشتغال معلولین در استان مرکزی اظهار کرد: طبق قانون حمایت از حقوق معلولین، دستگاه‌های اجرایی موظف هستند که ۳ درصد از آمار جذب نیروی خود را به معلولین اختصاص دهند که تاکنون ۱۳ معلول در ادارات استان جذب شده‌اند. همچنین ما با برگزاری کارگاه‌های مهارتی در جهت خود اشتغالی افراد تحت پوشش سازمان حرکت کرده‌ایم.

وی اضافه کرد: در بحث اشتغال در تبصره ۱۶ سال گذشته ۲۲۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان تسهیلات ابلاغ شده که از این مبلغ حدود ۲۲۰ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرد و ۲۰۰ میلیارد تومان پرداخت شد. همچنین سال گذشته ۲۸ رسته شغلی تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه دریافت کردند.

حسین آبادی با اشاره به همکاری با بنیاد مستضعفان در راستای تامین مسکن برای افراد تحت پوشش بهزیستی گفت: مددجویان فاقد مسکن بهزیستی در سطح استان مرکزی حدود ۳۵۰۰ نفر هستند و یکی از اقدامات در دست اجرا در این حوزه ساخت مسکن به صورت خود مالکی در قالب اقدام‌ ملی است که در این راستا حدود ۱۷۰۰ واحد در حال احداث است.

وی افزود: کمک هزینه مسکن برای خانواده‌های دارای دو معلول و بیشتر ساکن شهر ۲۰۰ میلیون تومان بلاعوض است که از این میزان ۱۵۰ میلیون تومان سهم بنیاد مستضعفان و ۵۰ میلیون تومان سهم بهزیستی است، اما اگر در قالب اقدام ملی باشد ۵۵۰ میلیون تومان تسهیلات تعلق می‌گیرد که سود ۵ درصد و بازپرداخت ۳۰ ساله با دوره تنفسی ۳ ساله دارد.

حسین آبادی اضافه کرد: کمک هزینه مسکن در روستا ۱۵۰ میلیون تومان بلاعوض است که ۱۰۰ میلیون تومان سهم بنیاد مستضعفان و ۵۰ میلیون تومان سهم بهزیستی است. همچنین کمک بلاعوض بهزیستی در فرآیند ساخت و خرید برای باقی معلولان و زنان سرپرست خانوار ۱۰۰ میلیون تومان است که بهزیستی پرداخت می‌کند.

وی با بیان اینکه امسال تمام تلاش خود را جهت به اتمام رساندن پروژه‌های نیمه کاره خواهیم کرد گفت: سال گذشته برای تعمیر مسکن به صورت بلاعوض ۲۰ میلیون تومان پرداخت شد که امسال طبق دستورالعمل به ۴۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. همچنین در خصوص پرداخت ودیعه مسکن به مددجویان سال گذشته ۲۰ میلیون تومان بلاعوض به خانواده‌های واجد شرایط پرداخت شد که امسال این مبلغ به ۴۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی افزود: امسال حدود ۲۵ میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن در نظر گرفته شده است که در شهرهای اراک و ساوه سقف پرداخت تسهیلات تحت عنوان ودیعه قرض‌الحسنه با بازپرداخت ۱۰ ساله، حداکثر ۱۰۰ میلیون تومان و در باقی شهرستان‌ها ۸۰ میلیون تومان است.

حسین آبادی در رابطه با خدمات درمان افراد تحت پوشش بهزیستی اظهار کرد: امسال تفاهم نامه‌ای با بیمه سلامت داشته‌ایم تا هزینه‌های درمانی افراد تحت پوشش بهزیستی به حداقل یا صفر برسد.

وی در پاسخ به سوال ایسنا، در رابطه با اقدامات بهزیستی در جهت حمایت از کودکان کار خیابان‌های سطح شهر اراک تصریح کرد: ما در این خصوص یک نشست تخصصی در راستای آگاه سازی جامعه برگزار کردیم. همچنین مرکز حمایت و ساماندهی کودکان و نوجوانان را بهره برداری خواهیم کرد که با افتتاح این مرکز بسیاری از مشکلات کودکان کار حل خواهد شد و از تمامی ارگان‌ها و دستگاه‌ها می‌خواهیم که به ما در این مرکز کمک کنند.

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی با اشاره به اقداماتی در جهت توانمندسازی کودکان کار، اضافه کرد: استان مرکزی نسبت به سایر استان ها در بحث کودکان کار وضعیت پاکی دارد. طبق قانون هیچ کودکی نباید از تحصیل باز بماند و ما روی این موضوع بسیار حساس هستیم. ما مصوب کردیم بازرسین کار به کارگاه‌ها بروند و اگر دیدند کودکی مشغول کار است، کارفرما را مورد بازخواست قرار دهند.

وی افزود: سازمان بهزیستی بحث جمع آوری کودکان کار را مدنظر ندارد و نگاه ما مبتنی بر حمایت و توانمندسازی کودکان و خانواده‌ها است. همچنین مصوب کرده‌ایم که شهرداری‌های استان به هیچ عنوان اجازه ندهند که کودکان در جمع آوری زباله نقش داشته باشند و حل مشکل این کودکان با جدیت در دستور کار ما قرار دارد.

حسین آبادی در پاسخ به ایسنا، در رابطه با حمایت از جوانان در زمان خروج از مراکز بهزیستی جهت ایجاد زندگی مستقل گفت: جوانان به محض خروج از بهزیستی، کمک‌های مالی متعدد بلاعوض در حوزه مسکن، اشتغال و سایر امور مربوط به زندگی مستقل را دریافت خواهند کرد. علاوه بر این با آموزش‌های مهارت محور مختلفی که دیده‌اند دغدغه اشتغال را نخواهند داشت. ما اطمینان می‌دهیم که کودکان و نوجوانانی که در مراکز بهزیستی نگهداری می‌شوند حتی بیشتر از کودکان و نوجوانانی که در منزل بزرگ می‌شوند تحت مراقبت و آموزش‌های مختلف قرار می گیرند.

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی در رابطه با آمار واگذاری کودکان تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون ۶ فرزند شیرخوار به خانواده‌ها واگذار شده است. مدت نگهداری کودکان شیرخوار در مراکز حداکثر یک هفته است و اکنون هیچ نوزاد شیرخواری در مراکز وجود ندارد.

حسین‌آبادی با اشاره به اینکه در استان مرکزی ۴۰۰ خانواده متقاضی فرزندخواندگی وجود دارد اضافه کرد: حضانت نوجوانان بالای ۱۲ سال که نمی‌توان آنها را به عنوان فرزند خوانده واگذار کرد در قالب امین موقت، به خانواده‌ها واگذار می‌شود و فرد بعد از سن ۱۸ سالگی این اختیار را دارد که از خانواده جدا شود.

کد خبر 87420

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد