در رسانه |مرکز سرپناه شبانه همدان در صورت نیاز جابه جا می‌شود

همدان- سرپرست معاونت پیشگیری اداره کل بهزیستی استان همدان گفت: در صورت نیاز برای جابه جایی مرکز سرپناه شبانه (شلتر) همدان، امکان بررسی موضوع وجود دارد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها - شکیبا کولیوند: سازمان بهزیستی اهداف و جامعه هدف گسترده‌ای دارد؛ جامعه هدفی که پیش از تولد با این سازمان سرو کار دارند و تا دوران میانسالی و سالمندی نیز همچنان سازمان بهزیستی در حال ارائه خدمات به این افراد است.

با توجه به فرارسیدن ۲۵ تیرماه روز بهزیستی و آغاز هفته بهزیستی که تا ۳۱ تیرماه ادامه دارد؛ تلاش کردیم تا نگاهی به وضعیت عملکرد یکی از حوزه‌های زیرمجموعه بهزیستی داشته باشیم.

مجتبی پهلوساری در این راستا به مناسبت هفته بهزیستی با حضور در دفتر خبرگزاری مهر ضمن تبریک این هفته و تاکید بر نقش اصحاب رسانه در انتقال و بیان خدمات سازمان بهزیستی به جامعه هدف و مردم، عنوان کرد: سازمان بهزیستی در معاونت پیشگیری ۴ دفتر دارد که در حوزه‌های مختلف مشغول به ارائه خدمات هستند.

وی با اشاره به اقدامات دفتر اعتیاد در این معاونت تشریح کرد: مراکز ماده ۱۵، ماده ۱۶، مراکز جامع و سایر مراکزی که به شکل‌های مختلف در درمان اعتیاد نقش دارند، در این حوزه مدیریت می‌شوند.

سرپرست معاونت پیشگیری اداره کل بهزیستی استان همدان ادامه داد: همچنین در این حوزه برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد نیز دنبال می‌شود.

پهلوساری با اشاره به اینکه این اقدامات عمدتاً متمرکز بر برنامه‌های اجتماع محور پیشگیری از اعتیاد، است؛ یادآور شد: شعار امسال دفتر اعتیاد در کشور، پیشگیری است بدین ترتیب باید برنامه‌ها در کنار درمان، بیشتر بر پیشگیری تمرکز داشته باشد.

این مسئول در ادامه صحبت‌های خود به خدمات تخصصی دفتر پیشگیری از معلولیت‌ها اشاره کرد و افزود: آسیب‌های اجتماعی نیز در این مسیر رصد شده و شیوع آسیب‌های اجتماعی و اثربخشی طرح‌های پیشگیرانه از این آسیب‌ها در این طرح رصد شده سنجیده می‌شوند.

وی در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر وضعیت آسیب‌های اجتماعی در استان همدان نیز گفت: متولی این امر سازمانها و نهادهای مختلفی هستند؛ بنابراین نمی‌توان آمارها را با دقت مطرح کرد اما در مجموع، وضعیت اعتیاد در استان همدان علی‌رغم آنکه در یک سوم انتهای جدول وضعیت استان‌های کشور قرار داشته و نسبت به استان‌های همجوار شرایط مناسب‌تری دارد، اما همچنان اولویت پرداختن به این حوزه ضروری به نظر می‌رسد.

سرپرست معاونت پیشگیری اداره کل بهزیستی استان همدان در ادامه صحبت‌های خود به فعالیت مرکز سرپناه شبانه زنان (شلتر) در شهرستان همدان اشاره کرد و در پاسخ به اینکه چه برنامه‌ای برای این مرکز در پیش گرفته خواهد شد؟ اظهار کرد: تأیید و تعیین محل استقرار این مراکز بر عهده سازمان بهزیستی نبوده و نهادهای مختلف به فراخور وظیفه خود در این زمینه نظر می‌دهد؛ کما اینکه مرکز شلتر همدان نیز با تاییدیه اماکن، آتش نشانی، بهداشت، نظام مهندسی و غیره فعالیت خود را آغاز کرده است.

پهلوساری با تصریح بر اینکه این مراکز نیاز به امنیت دارند، بدین ترتیب نمی‌توان آنها را به سمت حاشیه‌های شهر سوق داد؛ اظهار کرد: متقاضیان این مراکز نیز باید بتوانند از پس هزینه‌های اجاره آن بربیایند، بدین ترتیب به سمت نقاط بالاشهر نیز متمایل نمی‌شوند. همچنین نزدیکی این مرکز به نقاط اداری و سازمان‌های دولتی اگرچه نقاط منفی‌ای دارد، از دید مثبت نیز این سازمان‌ها به نوعی امنیت این مرکز را نیز تأمین می‌کنند و حالت محافظت کننده دارند.

وی با اشاره به اینکه محل این مرکز نیز چند مرتبه تغییر کرده است، گفت: در صورت لزوم جابه جایی این مرکز، امکان بررسی آن وجود خواهد داشت.

سرپرست معاونت پیشگیری اداره کل بهزیستی استان همدان در پاسخ به اینکه «آیا نمی‌توان مشخصات ورود این افراد به شلترها را در کشور ثبت کرد و مانع از تداوم چندین ساله زنان در این چرخه شد؟» اظهار کرد: در مجموع، باید گفت که در این گونه مراکز با یک سری مسائل خاص از جمله مسائل اجتماعی، اقتصادی و اعتیاد و مسائلی در هم تنیده روبرو هستیم و نمی‌توانیم فراتر از قانون برای این زنان تصمیمی بگیریم؛ در کنار این، اعتیاد نیز از مسائل اصلی این بانوان است که این بیماری مقاوم‌ترین مساله نسبت به درمان می‌باشد بنابراین شانس پایداری برای درمان این افراد نیز بسیار پایین است.

پهلوساری با بیان اینکه نمی‌توانیم با دید جرم انگاری نیز به این قضیه نگاه کنیم، خاطرنشان کرد: باید این مکان، محلی باشد که افراد به ما اعتماد داشته و وارد آن شوند بنابراین تا حد امکان کوشیده شده؛ شلتر به عنوان سرپناهی برای افراد جامعه هدف خود به فعالیت ادامه دهد.

وی در پاسخ به اینکه «آیا میزان ورودی بانوان به شلتر همدان نیز مانند سایر سرپناه شبانه کشور، افزایشی است؟» اظهار کرد: امکان اظهار نظر در خصوص افزایشی و کاهشی بودن آمار در سطح کشور فراهم نیست اما در مجموع در فصل زمستان ورودی این مراکز افزایش می‌یابد.

این مسئول در پایان در پاسخ خبرنگار مهر در خصوص اینکه «آیا بازتوانی و خروج این بانوان از چرخه‌های مذکور جزو اهداف این سرپناه‌ها است و چه قدر این موضوع تحقق داشته است؟» گفت: بازتوانی و پرداختن به مسائل معیشتی و اشتغال این بانوان موضوعاتی پیچیده است اما در مجموع، در کنار وظیفه اصلی مراکز که ایجاد سرپناه برای افراد دارای شرایط ورود به مرکز می‌باشند می‌توان این روند در دستور کار بهزیستی قرار داد.

کد خبر 62032

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 5 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد