در رسانه| ۴۸ مرکز مثبت زندگی در استان همدان راه‌اندازی می‌شود

سرپرست معاونت امور توانبخشی سازمان بهزیستی استان همدان گفت: ۴۸ مرکز مثبت زندگی تا پایان سال جاری با هدف تغییر نحوه خدمت‌رسانی به جامعه معلولان در این استان فعال می‌شود.

سیاوش رهبر روز یکشنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا ارائه خدمات الکترونیکی را نقطه قوت مراکز مثبت زندگی دانست و افزود: در هر یک از این مراکز ۴۵۰ خانوار مستمری بگیر زیر پوشش قرار می‌گیرند و با الکترونیکی شدن فعالیت‌ها، خدمت‌دهی به گروه‌های هدف، سریعتر صورت می‌گیرد.
به گفته وی ایجاد مراکز مثبت زندگی به عنوان اقدامی مطلوب و بدیع از سوی سازمان بهزیستی موجب تسریع در روند خدمت‌رسانی، یکپارچه‌سازی و یکسان سازی خدمات این سازمان به جامعه هدف می‌شود.
سرپرست معاونت امور توانبخشی سازمان بهزیستی استان همدان عنوان کرد: راه اندازی ۲ هزار و ۴۰۰ مرکز مثبت زندگی در کل کشور با ۲۲ عنوان فعالیت، در خدمت رسانی عادلانه و کاهش ترددها نقش بسزایی دارد.
رهبر با اشاره به اینکه در شهر همدان ۱۶ مرکز، ملایر ۱۰ ، فامنین و رزن هر کدام ۲ و سایر شهرها سه و چهار مرکز مثبت زندگی تا پایان سال آغاز به کار می‌کنند، ادامه داد: در هر مرکز سه مددکار، یک کارشناس پاره وقت علوم پزشکی، یک نفر پذیرش و یک نفر موسس و مسوول فنی بعد از شروع فعالیت مرکز، خدمات به جامعه هدف را آغاز می‌کنند.
سرپرست معاونت امور توانبخشی سازمان بهزیستی استان همدان با اشاره به فعالیت‌های هفته معلولان در فضای مجازی و استفاده از ظرفیت صدا و سیما، شعار امسال هفته جهانی معلولان را "ساخت جهانی بهتر پس از کرونا برای افراد دارای معلولیت" ( فراگیر دسترس پذیر و پایدار)، معرفی کرد.
رهبر، نشست خبری با حضور مسوولان شهری با هدف پاسخگویی به افراد دارای معلولیت و استفاده از رابطان ناشنوا در تمام برنامه‌های تلویزیونی را از برنامه‌های هفته معلولان برشمرد و ادامه داد: در مکاتبه سازمان بهزیستی با شهرداری، در این هفته بلیت رایگان برای تردد معلولان با اتوبوس و وسایل حمل و نقل شهری در نظر گرفته شده است.
وی، ارسال پیامک برای مردم جامعه و یادآوری هفته معلولان، قدردانی از کارکنان معلول بهزیستی استان و کارشناسان توانبخشی نمونه استان را از سایر برنامه های اجرایی در این هفته عنوان کرد و اظهار داشت: بازدید و تجلیل از خانواده های چند معلولی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، بازدید مجازی و آنلاین از مراکز توانبخشی روزانه و شبانه‌روزی و شرکت در نمایشگاه مجازی نقاشی در تهران از دیگر برنامه‌های انجام شده است.
سرپرست معاونت امور توانبخشی سازمان بهزیستی استان همدان، تعداد معلولان زیر پوشش سازمان بهزیستی در استان همدان را ۴۵ هزار و ۵۳۰ نفر برشمرد و افزود: بیشترین تعداد مربوط به شهر همدان با ۱۷ هزار و ۶۳۶ و فامنین با هزار و ۳۳۲ نفر معلول است که ۶۰ درصد آنها را مرد و ۴۰ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.
رهبر با بیان اینکه هشت هزار و ۲۱۱ نفر از سازمان بهزیستی مستمری منظم ماهانه دریافت می‌کنند، ادامه داد: تعداد ۱۶ هزار و ۲۱۸ نفر نیز از محل هدفمندی یارانه‌ها و کمک هزینه معیشت، مشمول دریافت مستمری هستند.
این مقام مسوول توصیه کرد: در ایام کرونا، مردم تا حد امکان معلولان، بیماران روان و سالمندان خود را برای حفظ سلامتی آنان در خانه نگه دارند.
رهبر از مراقبت‌های بهداشتی مطلوب در مراکز بهزیستی خبر داد و عنوان کرد: مراکز شبانه‌روزی در استان همدان کمترین درگیری با بیماری کووید۱۹ را داشته به حدی که میزان فوتی‌ها از سال گذشته که کرونا نبوده نیز کمتر شده است.
به گفته وی بیشترین مراکز بهزیستی در شهرهای همدان، ملایر، نهاوند و تویسرکان است و ۳۱۴ نفر مجهول الهویه در مراکز شبانه روزی استان نگه‌داری می‌شوند.
وی از تعداد ۱۳ مرکز شبانه روزی در استان با ظرفیت هزار و ۴۰۰ نفر خبر داد و افزود: هزار و ۲۰۰ نفر اعم از سالمندان، بیماران روانی مزمن و معلولان ذهنی در مراکز شبانه روزی اقامت دارند که از این تعداد ۶۰ درصد مرد و ۴۰ درصد زن هستند.
سرپرست معاونت امور توانبخشی سازمان بهزیستی استان همدان خاطرنشان کرد: سازمان بهزیستی استان با دارا بودن ۱۹ مرکز روزانه، از هزار و ۲۰۰ نفر که شامل سالمندان، بیماران اوتیسم، معلولان ذهنی و جسمی و حرکتی هستند، نگه داری می‌کند.
رهبر یادآور شد: سازمان بهزیستی استان، ۲۹ مرکز مددکاری برای بی خانواده‌ها و در مجموع ۷۱ مرکز در حوزه توانبخشی در ارائه خدمت، آماده و فعال دارد.
وی از پرداخت مستمری بعد خانوار برای اولین بار، خبر داد و افزود: اکنون کل اعضای خانواده معلول سرپرست خانوار مستمری دریافت می‌کنند.
به گفته این مقام مسوول، برای اولین بار کمک هزینه به معلولان شدید بسترگرا در ایام کرونا پرداخت شده است.
رهبر از افزایش ۲ برابری تامین اعتبار وسایل بهداشتی از تیر ۹۹ خبر داد و گفت: برای اولین بار پرداخت هزینه دانشگاه آزاد معلول سرپرست خانواده و فرزندانش رایگان شده و همچنین هزینه دانشگاه‌های غیر انتفاعی و علمی کاربردی ۸۰ درصد پرداخت می‌شود.
وی از پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان دانشگاه‌های دولتی بر اساس مقطع تحصیلی برای اولین بار، خدمتی دیگر از سازمان برای ارتقای سطح تحصیلی معلولان و خانواده هایشان نام برد.
رهبر از امضای تفاهمنامه با دفاتر خدمات الکترونیکی برای رایگان شدن تعرفه زیر یک میلیون تومان برای مراجعه کنندگان معلول خبر داد و پرداخت کمک هزینه مناسب سازی خودرو، کمک هزینه مسکن و کمک هزینه تحصیلی به دانش آموزان را برای رفاه خانواده مددجویان اقدامی شایان توجه، ذکر کرد.

کد خبر 26996

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد