مدیرکل بهزیستی استان اردبیل با اشاره به اینکه ۳ هزار و ۷۳۷ فرد دارای معلولیت شنوایی از بهزیستی مستمری می‌گیرند، از ترویج زبان اشاره ایرانی به عنوان عنصر عدالت‌گستر در برنامه‌های آموزشی خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری آینه مردم به نقل از تسنیم: طاهره رزاق‌پور، مدیرکل بهزیستی استان اردبیل، در آیین گرامیداشت روز ناشنوایان در اردبیل اظهار داشت: 8 مهرماه روز جهانی ناشنوایان است که ما با شعار «زبان اشاره، گامی در عدالت ارتباطی» این هفته را گرامی می‌داریم تا امکان دسترسی عادلانه ناشنوایان را به امکانات و زیرساخت‌های فرهنگی و آموزشی فراهم کنیم.

رزاق‌پور افزود: اقدامات مناسبی در سال‌های اخیر با هدف کاهش معلولیت ناشنوایی اجرا شده که شامل برنامه پیشگیرانه مشاوره ژنتیک، غربالگری شنوایی در نوزادان و کودکان و برنامه‌های مراقبتی دیگر است.

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل گفت: با اجرای برنامه‌های مورد نظر، ما شناسایی، تشخیص و مداخله به‌هنگام را در دستور کار قرار دادیم، به طوری که غربالگری شنوایی برای 2 گروه شیرخواران و کودکان 3 تا 6 سال در سطح استان اردبیل اجرایی و عملیاتی شده است.

وی گفت: ما حتی در دانشگاه‌های استان به صورت رایگان پایگاه‌های غربالگری شنوایی را راه‌اندازی کردیم تا با تشخیص به‌موقع بتوانیم جلوی معلولیت ناشنوایی را بگیریم.

رزاق‌پور افزود: در گام نخست و در مرحله آزمایش ژنتیک و مشاوره‌های تخصصی و در گام بعدی با غربالگری، سعی شده تا اقدامات پیشگیرانه مورد توجه قرار گیرد.

وی به آمار سال گذشته در حوزه غربالگری شنوایی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: تعداد 28 هزار شیرخواره و کودک 3 تا 5 سال در این طرح مورد غربال قرار گرفتند تا با تشخیص به‌موقع اختلالات احتمالی و ورود به‌هنگام، بتوان آسیب‌ها را به حداقل رساند.

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل به فعالیت مراکز روزانه توانبخشی و تلاش برای کاشت حلزون و استفاده ناشنوایان از سمعک اشاره کرد و ادامه داد: در سال‌های اخیر، نرخ ورودی کودکان ناشنوا به مدارس استثنائی نیز بر اساس اعلام مدیریت آموزش و پرورش استثنائی به شدت پایین آمده است

رزاق‌پور افزود: با پایین آمدن نرخ معلولیت ناشنوایی، تلاش ما بر این است تا بتوانیم شرایط تحصیل بهتر کودکان با ناشنوایی‌های خفیف و حتی بالا را در مدارس عادی فراهم کنیم تا با استفاده از سمعک و انجام اعمال جراحی کاشت حلزون بتوانند در کنار سایر هم‌سن‌های خود، تحصیل رایگان را در مدارس دولتی انجام دهند.

وی بیان کرد:  با راه‌اندازی مراکز کودک و خانواده و تدارک سایر امکانات و تقویت مهارت ارتباطی کلامی، سعی بر این است تا ناشنوایان مورد نظر حمایت شوند.

رزاق‌پور افزود: 3 هزار و 737 فرد دارای معلولیت شنوایی از بهزیستی مستمری می‌گیرند و ما خدمات متنوعی را به آنها انجام می‌دهیم و سعی‌مان بر این است تا در محیط‌های آموزشی، دانشگاهی و مدارس بتوانند شرایط تحصیل مطلوبی را مهیا کنند.

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل از ترویج زبان اشاره ایرانی به عنوان عنصر عدالت‌گستر در برنامه‌های آموزشی خبر داد و تصریح کرد: در حوزه کارآفرینی نیز اکثر صاحبان واحدهای تولیدی سعی می‌کنند تا ناشنوایان را در فرصت اشتغال سهیم کرده و مورد توجه قرار دهند.

رزاق‌پور به افتخارآفرینی ورزشکاران ناشنوای استان در مسابقات جهانی و بین‌المللی اشاره کرد و گفت: ما از صداوسیما و رسانه‌ها نیز انتظار داریم تا در تحقق عدالت، زبان اشاره را مورد توجه قرار دهند و حتماً در تولید محتواها به ناشنوایان توجهی جدی داشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد