پرونده‌های "حضانت، تمکین و ملاقات با فرزند" به «تصمیم» ارجاع می‌شود

پرونده های تمکین، حضانت و ملاقات با فرزند در استان کرمانشاه از امروز(پنجم تیر) به سامانه "تصمیم" ارجاع می شود.

به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان کرمانشاه: دکتر فرحناز محمدی مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه امروز (پنجم تیر) در حاشیه آیین رونمایی از طرح جامع مراقبت از خانواده - ارجاع پرونده های تمکین، حضانت و ملاقات با فرزند به سامانه "تصمیم"- در گفت و گو با ایسنا، از این سامانه به عنوان سامانه ای موفق در کنترل و کاهش طلاق یاد کرد و افزود: از سال 1397 که این سامانه در استان راه اندازی شد شاهد کنترل نرخ خام طلاق در استان هستیم.

وی افزود: سال 1393 نرخ خام طلاق در استان حدود 5300 مورد بود که با راه اندازی این سامانه، در دو سه سال اخیر این نرخ به کمتر از پنج هزار مورد رسیده که اینها نشان از کنترل طلاق در استان دارد.

وی افزود: کرمانشاه در حال حاضر جزو سه استان اول کشور است که نرخ خام طلاق در آن کاهش پیدا کرده است.

محمدی گفت: در سامانه تصمیم، پرونده های طلاق پیش از ارجاع به دادگستری به مشاورین ارجاع شده و جلسات مشاوره و آموزش برای زوجین برگزار می شود که با این اقدامات، طی سال گذشته حدود 20 درصد موارد درخواست طلاق منجر به سازش شده است.

وی افزود: همچنین با فعالیت این سامانه از تشکیل بیش از چهار هزار پرونده در سیستم دادگستری استان کرمانشاه جلوگیری شده است.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با اشاره به فعالیت سامانه "تصمیم" در تمامی شهرستان های استان گفت: در حال حاضر 55 مرکز مشاوره بصورت تخصصی در قالب این سامانه در زمینه کاهش طلاق در استان فعالیت می کنند.

محمدی گفت: تنها در سال گذشته بیش از 25 هزار جلسه مشاوره در این مراکز برای متقاضیان طلاق در قالب سامانه "تصمیم" برگزار شده است.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه گفت: از امروز در کنار پرونده های طلاق، سایر پرونده ها در سه حوزه تمکین، حضانت و ملاقات با فرزند هم به سامانه تصمیم ارجاع می شود تا پیش از دادگستری توسط مشاوران مورد بررسی قرار گیرد.

وی افزود: با این کار به نظر می رسد در آینده شاهد کاهش بیش از پیش پرونده ها در این زمینه در دادگستری وکاهش آمار طلاق باشیم.

محمدی در ادامه به تشریح مهم ترین دلایل طلاق زوجین در استان پرداخت و افزود: از جمله این دلایل مهارت پایین در زندگی مشترک، اعتیاد، اختلالات روانشناختی، دخالت اطرافیان و مشکلات اقتصادی است.

وی افزود: برخلاف تصور بسیاری افراد، مشکلات اقتصادی مهم ترین علت طلاق نیست و آنطور که آمارها نشان می دهند با مهارت و آموزش می توانیم از 50 درصد طلاق ها در استان پیشگیری کنیم.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: هم اکنون آموزش این مهارت ها قبل، حین و بعد از ازدواج صورت می گیرد، اما به نظر می رسد برای کارایی هرچه بهتر آن نیاز است که این آموزش ها تا پنج سال اول زندگی ادامه یابد.

محمدی خاطرنشان کرد: همچنین برای کارایی هرچه بیشتر سامانه "تصمیم" هم درخواست داریم که پرونده زوجین خیلی زودتر و زمانی که هنوز در شورای حل اختلاف هستند به سامانه ارجاع شود، چرا که مداخلات مشاوره ای هرچه زودتر انجام گیرد، اثربخشی آن هم بیشتر خواهد بود.

پرونده‌های "حضانت، تمکین و ملاقات با فرزند" به «تصمیم» ارجاع می‌شود

جلوی طلاق را بگیریم، آسیب های دیگر هم کاهش می یابد

پرویز توسلی زاده رییس کل دادگستری استان کرمانشاه نیز با بیان اینکه طلاق منشا بسیاری مشکلات و جرائم دیگر در جامعه است، گفت: هم خود زوجین و هم فرزندان آنها پس از طلاق در معرض آسیب های مختلف قرار دارند، بنابراین اگر بتوانیم از طلاق پیشگیری کنیم در حقیقت از بسیاری آسیب های دیگر درجامعه هم پیشگیری کرده ایم.

وی افزود: از طرفی با کاهش آمار طلاق و به دنبال آن کاهش آسیب ها و جرائم دیگر، تعداد پرونده های ورودی به دستگاه قضا هم کمتر می شود، بنابراین در زمینه کاهش این معضل همه باید هکاری کنند.

توسلی زاده گفت: حتی اگر بتوانیم یک درصد هم این معضل را کاهش دهیم، باز هم جامعه منتفع می شود و همه باید در این زمینه تلاش کنیم.

وی به فعالیت سامانه "تصمیم" اشاره کرد و افزود: خروجی فعالیت های این سامانه نشان می دهد که راه اندازی و فعالیت آن توانسته تا حد موثری سیر طلاق در استان را کنترل کرده و حتی نرخ خام طلاق استان را کاهش دهد.

کد خبر 59077

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 9 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد