در رسانه | امام جمعه تبریز بر حرکت جهادی برای رفع مشکلات معلولان تاکید کرد

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز با تاکید بر تلاش و حرکت جهادی برای رفع مشکلات معلولان اظهار کرد: تا زمانی که مسئولان دستگاه های متولی امور شهری و اجرایی برای انجام امور جاری خود از ویلچر استفاده نکنند، نمی‌توانند درک درستی از مشکلات افراد ویچلرنشین داشته باشند.

به گزارش ایرنا حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم روز چهارشنبه به مناسبت هفته جهانی معلولان در دیدار مدیرکل بهزیستی و روسای تشکل ها و اعضای هیات مدیره انجمن های فعال در حوزه افراد دارای معلولیت با بیان اینکه برای داشتن درک درست از شرایط زندگی و کاری افراد داری معلولیت باید همان شرایط را تجربه کنیم، اظهار داشت : مناسب سازی فضای شهری، اداری و کاری برای معلولان با جلسات تشریفاتی حل نمی شود.

امام جمعه تبریز با تاکید بر اینکه مناسب سازی فضای شهری برای معلولان مطالبه عمومی است، گفت : افرادی که در جامعه دارای معلولیت هستند نیازی به ترّحم ندارند بلکه رفع مشکلات این قشر نیازمند توجه مسئولان همه دستگاه ها است

وی با یادآوری مشکلات افراد روشن دل، ناشنوا و معلولان حرکتی در سطح شهر و فضای عمومی جامعه گفت: افراد دارای معلولیت هنگام عبور از خیابان ها، عابرگذرها و همچنین استفاده از وسایل نقلیه عمومی با مشکلات زیادی مواجه هستند و تا زمانی که مسئولان دستگاه های متولی این مشکلات را لمس نکنند نمی توانند برنامه ریزی درستی برای رفع آنها داشته باشند.


نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی اشاره ای هم به افزایش تعداد افراد سالمند در جامعه کرد و گفت : صداوسیما باید مطالبه عمومی مناسب سازی شهر برای افراد کم توان و معلول را به صورت مستمر و روزانه با تولید برنامه هایی که محوریت آنها رعایت حقوق شهروندی است به مسئولان یادآور شود.


امام جمعه تبریز با بیان اینکه در سطح جامعه باید افراد دارای معلولیت از تسهیلات ویژه برخوردار باشند، افزود : مراکز خدماتی مانند بانک ها و بیمارستان ها باید در این زمینه به وظایف ذاتی خود عمل کنند.


حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم با تاکید بر نهادینه سازی فرهنگ تکریم افراد معلول ادامه داد: پیشگیری، آموزش و آگاه سازی سه اصل مهم برای کاهش میزان تعداد افراد معلول در جامعه است از این رو باید آموزش پزشکی و بهداشتی به مادران و آموزش های راهنمایی و رانندگی در جامعه به صورت جدی پیگیری شود.


وی بر امید آفرینی و افزایش روحیه اعتماد به نفس در بین افراد داری معلولیت تاکید کرد و گفت: بسیاری از افرادی که دارای معلولیت جسمی و حرکتی هستند از هوش و استعدادهای زیادی در رشته های قرآنی، هنری و ورزشی برخوردارند و در مسابقات ملی و بین المللی در جایگاه های نخست ایستاده اند.


فرگل صحاف مدیرکل بهزستی استان هم در این دیدار گفت: براساس نام گذاری های ایام هفته معلولان در سال جاری تاکید بر رفع مشکلات آنها رویکرد اصلی همه برنامه های پیش بینی شده است.
وی با ارائه گزارشی از فعالیت های این اداره کل اعلام کرد: با هزینه کرد ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومانی در ۴۱ مرکز بهزیستی بیش از ۲ هزار ۲۰۰ نفر از افراد تحت پوشش خدمات توان بخشی و مراقبتی به صورت تخصصی دریافت کرده اند.
صحاف همچنین یادآور شد: در جهت تقویت توانمندی ها و جلوگیری از پیشرفت معلولیت و تسهیل دستیابی به استقلال نسبی روزانه به بیش از ۴ هزار و ۱۰۰ نفر از معلولان جسمی، ذهنی، اوتیسم، اختلال شنوایی و بینایی با اعتبار ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان خدمات ارائه شده است.


مدیرکل بهزیستی استان گفت در هشت ماه سال جاری با اعتبار یک و نیم میلیارد تومانی وسایل کمک توانبخشی به تعداد ۱۶۰ دستگاه ویلچر، ۱۵۰۰ باطری سمعک و ۵۰۰ عدد سمعک تهیه و در بین افراد تحت پوشش توزیع شده است.


صحاف خرید خدمات توانپزشکی، کمک به کودکان ناشنوا جهت کاشت و نگهداشت حلزون شنوایی، کمک های رفاهی و معیشتی، انجام کمیسیون های پزشکی و مناسب سازی منزل و خودرو معلولان را از دیگر اقدامات این اداره کل برشمرد و گفت: در مجموع برای ارائه این خدمات به جامعه هدف هفت میلیارد و ۴۳۰ میلیون تومان هزینه شده است.

کد خبر 47700

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد