لزوم تقویت تمرین های تاب آوری، برای گره گشایی و نگرش دیدگاه مثبت تر به زندگی

مدیر کل بهزیستی آذربایجان شرقی در آستانه روز جهانی پیشگیری از خودکشی، تاب آوری را از عوامل مهم و موثر در پیشگیری از این آسیب دانست.

به گزارش روابط عمومی بهزیستی آذربایجان شرقی، دکتر فرگل صحاف مدیرکل بهزیستی استان در این گفتگو  ضمن تاکید بر لزوم تقویت مهارت های زندگی برای پیشگیری از آسیب های مختلف اظهار داشت:  در زمان وقوع یک رخداد ناگهانی یا تلخ و یا قرار گرفتن در وضعیت دشوار، افراد رفتارهای متفاوتی از خود نشان می دهند یا زود از کوره در می روند و اجازه می دهند مشکل بر آنها فائق آید، یا به نوعی برای نجات خود تلاش می کنند و یا اینکه با آرامش و در حالیکه به یک سلسله تفکرات منطقی مجهز هستند،  با مشکلات مواجه می شوند. مسلما چیرگی بر مشکلات از مشخصات آدم های قوی است.

* تکنیک های تقویت تاب آوری

مدیر کل بهزیستی، تاب اوری را عبارت از چگونگی برخورد مردم با مشکلات زندگی و تلاش در جهت گره گشایی خواند و افزود: افراد تاب آور دیدگاه مثبت تری به زندگی دارند و در برابر استرس و فشارهای زندگی مقاوم ترند.

وی با اشاره به نتایج برخی تحقیقات خاطرنشان کرد: برخی افراد به طور طبیعی با قابلیت تاب آوری رفتار می کنند اما اغلب  باید تکنیک هایی را برای تمرکز روی خود و تقویت تاب اوری تمرین کنند.

صحاف برخی از این تکنیک ها را عبارت دانست از: داشتن یک حس هدفمند، ساختن باورهای مثبت راجع به توانمندی ها، توسعه یک شبکه اجتماعی قوی، خوش بینی، پرورش خود، توسعه مهارت های حل مسئله، ایجاد هدف، اقدام برای حل مشکل و تداوم مهارت آموزی و ...

*  تفکر مثبت به معنی نادیده گرفتن مشکل نیست / درک ناکامی ها موقتی است

 دکتر صحاف  با بیان اینکه در مواجهه با بحران یا فاجعه ، پیدا کردن حس هدفمند می تواند نقش مهمی در بهبود فرد داشته باشد، افزود: این می تواند در قالب درگیر شدن شما در اجتماع ، پرورش معنویت و یا شرکت در فعالیت هایی باشد که برای شما معنی دار است.

وی افزود: داشتن اعتماد به نفس در توانایی خود برای مقابله با استرس های زندگی می تواند نقش مهمی در تاب آوری بازی کند . هنگامی که نظرات منفی را در سر می پرورانید بلافاصله آنها را به جهت مثبت تغییر دهید و نقاط قوت و دستاوردهای خود را یادآوری کنید. اعتماد به نفس یک راه عالی برای ایجاد تاب آوری در آینده است.

وی ادامه داد: حفظ چشم انداز امید بخش به تاب آوری کمک شایانی می کند، مهم اینست که با امیدواری به آینده ای روشن بر نتایج مثبت چالش ها تمرکز داشته باشید.

 * انعطاف پذیری بخش مهمی از تاب آوری

دکتر صحاف ابراز داشت:  با تمرین کردن مهارت هایی که سلامت و انعطاف پذیری شما را افزایش می دهد، می توانید با آمادگی کامل با چالشهای زندگی مواجه شوید.

وی ادامه داد: گرچه وضعیت بحرانی دشوار و حتی ممکن است غیر قابل تحمل باشد ، افراد تاب آور می توانند این موقعیت ها را در یک روشی واقع بینانه مشاهده کنند و سپس اهداف معقول را در مواجهه با مشکل تعیین نمایند. غرق شدن در یک وضعیت شما را به سادگی به عقب می راند در حالیکه با هدف قرار دادن راه حل های احتمالی، مرحله به مرحله زندگی تان را مدیریت می کنید.

* تمرکز بر روی نقاط قوت موجود خود

مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه  تاب آوری در طول زمان شکل می گیرد، افزود:  هر کسی می تواند یاد بگیرد که تاب آور باشد و این خصیصه به طور چشم گیری از فردی به فرد دیگر متفاوت می باشد. تمرکز بر تمرین مهارت های تاب آوری ویژگی مشترک افراد تاب آور است. همچنان به یاد داشته باشید که همواره باید بر روی نقاط قوت موجود خود تمرکز کنید.

کد خبر 22790

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 8 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد