بیش از ۶۱ هزار نفر در سیستان و بلوچستان از خدمات توانبخشی مبتنی بر جامعه بهره‌مند شدند

معاون امور توانبخشی بهزیستی سیستان و بلوچستان گفت: در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۵، مجموع ۶۱ هزار و ۹۲۱ نفر از افراد دارای معلولیت در مناطق شهری و روستایی استان تحت پوشش برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه (CBR) قرار گرفتند.

به گزارش روابط عمومی بهزیستی سیستان و بلوچستان، امین‌الله هاشم‌زهی با تشریح عملکرد شش‌ماهه نخست سال جاری در اجرای برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه اظهار کرد: این برنامه با هدف افزایش دسترسی افراد دارای معلولیت به خدمات توانبخشی، تقویت استقلال فردی و توسعه مشارکت اجتماعی آنان، با بهره‌گیری از ظرفیت خانواده‌ها و جوامع محلی اجرا می‌شود.

وی افزود: «در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۵، تعداد ۶۱ هزار و ۹۲۱ نفر از افراد دارای معلولیت در مناطق شهری و روستایی استان از خدمات برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه بهره‌مند شدند که از این تعداد، ۲۵ هزار و ۱۶۷ نفر در مناطق شهری و ۳۶ هزار و ۷۵۴ نفر در مناطق روستایی تحت پوشش این برنامه قرار دارند.»

هاشم‌زهی با اشاره به اهمیت توسعه خدمات توانبخشی در مناطق کم‌برخوردار بیان کرد: شناسایی افراد دارای معلولیت، ارزیابی نیازهای آنان و تسهیل دسترسی به خدمات توانبخشی، آموزشی، حمایتی و اجتماعی از محورهای اصلی این برنامه است.

معاون امور توانبخشی بهزیستی سیستان و بلوچستان ادامه داد: آموزش خانواده‌ها، تقویت مهارت‌های زندگی، تسهیل دسترسی به وسایل کمک‌توانبخشی و ایجاد فرصت‌های مشارکت اجتماعی از جمله اقداماتی است که در چارچوب برنامه CBR دنبال می‌شود.

وی با تأکید بر نقش خانواده‌ها و جامعه محلی در فرآیند توانبخشی گفت: مشارکت خانواده‌ها و استفاده از ظرفیت‌های اجتماعی می‌تواند در افزایش استقلال افراد دارای معلولیت، کاهش موانع حضور آنان در جامعه و بهبود کیفیت زندگی این افراد مؤثر باشد.

هاشم‌زهی در پایان با اشاره به ضرورت توسعه خدمات توانبخشی در مناطق شهری و روستایی استان، بر تقویت همکاری دستگاه‌های اجرایی، نهادهای محلی و گروه‌های مردمی برای افزایش دسترسی افراد دارای معلولیت به خدمات و ارتقای سطح مشارکت اجتماعی آنان تأکید کرد.

کد مطلب 217471

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 0 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد