تأکید مدیرکل بهزیستی قزوین بر توسعه مهارت‌آموزی و اشتغال جامعه هدف

مدیرکل بهزیستی استان قزوین بر استفاده از ظرفیت‌های آموزش فنی و حرفه‌ای برای توانمندسازی و ایجاد اشتغال پایدار برای جامعه هدف این سازمان تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان قزوین، نشست تخصصی مدیرکل و مدیران بهزیستی استان قزوین با مدیر و معاونان فنی و حرفه‌ای استان با هدف بررسی زمینه‌های همکاری مشترک در حوزه مهارت‌آموزی، اشتغال و توانمندسازی جامعه هدف برگزار شد.

غلامرضایی، مدیرکل بهزیستی استان قزوین، در این نشست با اشاره به اینکه حدود ۳۵ هزار نفر تحت پوشش خدمات بهزیستی استان قرار دارند، اظهار کرد: افراد تحت پوشش بهزیستی در حوزه‌های مختلف از جمله مسکن، اشتغال، معیشت، درمان، تحصیل و تأمین وسایل کمک‌توانبخشی نیازمند حمایت هستند و سازمان باید با اولویت‌بندی نیازهای آنان، خدمات لازم را ارائه کند.

وی افزود: بسته‌های حمایتی مالی، توانبخشی و درمانی، برقراری مستمری، خدمات پرستاری و معیشتی و تأمین وسایل کمک‌توانبخشی از جمله خدماتی است که به جامعه هدف ارائه می‌شود و در کنار این حمایت‌ها، پویایی اجتماعی و توانمندسازی افراد تحت پوشش از اولویت‌های مهم بهزیستی است.

غلامرضایی با تأکید بر ظرفیت همکاری مشترک با اداره‌کل فنی و حرفه‌ای استان در زمینه اشتغال جامعه هدف، گفت: یکی از الزامات بهره‌مندی از تسهیلات خوداشتغالی، داشتن مهارت و گواهی فنی و حرفه‌ای است و از این رو توسعه آموزش‌های مهارتی می‌تواند نقش مهمی در توانمندسازی و ورود افراد تحت پوشش به بازار کار داشته باشد.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۳ درصد از جامعه هدف در زمینه اشتغال توانستند از برنامه‌های اشتغال بهزیستی بهره‌مند شوند، اما این میزان در سال ۱۴۰۴ به ۸۰ درصد رسید که نشان‌دهنده رشد قابل توجه اقدامات انجام‌شده در این حوزه است.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین با اشاره به تسهیلات اشتغال جامعه هدف اظهار کرد: سقف تسهیلات خوداشتغالی برای افراد واجد شرایط، ۳۵۰ میلیون تومان به صورت قرض‌الحسنه است و آموزش مهارت‌های مورد نیاز و کاربردی می‌تواند زمینه بهره‌مندی مؤثرتر جامعه هدف از این تسهیلات را فراهم کند.

وی همچنین با اشاره به وضعیت زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی گفت: حدود چهار هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی استان هستند و براساس دستورالعمل‌ها، سه سال فرصت داریم تا با ایجاد اشتغال و فراهم کردن زمینه خودکفایی، این افراد را از چرخه حمایت‌های مستمر خارج و زمینه استقلال و پویایی اجتماعی آنان را فراهم کنیم.

غلامرضایی در ادامه به موضوع مسکن مددجویان اشاره کرد و افزود: مسکن یکی از خدمات گران‌قیمت است و با توجه به پایش‌های انجام‌شده و همکاری دستگاه‌های حمایتی، راه و شهرسازی و بنیاد مسکن، امسال تکمیل واحدهای مسکونی مددجویانی که بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند در دستور کار قرار گرفته تا این واحدها تکمیل و به جامعه هدف تحویل شود.

وی با اشاره به اهمیت گروه‌های همیار و ظرفیت‌های محله‌محور بهزیستی نیز گفت: خودکفایی گروه‌های همیار و تقویت این گروه‌ها به عنوان شبکه‌های توانمند در سطح محلات، می‌تواند در مسیر توانمندسازی و اشتغال جامعه هدف مؤثر باشد.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین افزود: ۵۲ کانون محله از طریق مراکز مثبت زندگی تشکیل شده‌اند که می‌توانند خدمات مختلفی را به جامعه هدف ارائه دهند و پرونده مددجویان نیز در این مراکز نگهداری و پایش می‌شود. همچنین دو محله ویژه در قالب طرح «سلام محله» در شهر قزوین به صورت پایلوت فعالیت دارند که طی یک سال گذشته، معتمدان محلی و گروه‌های خودیار در این محلات شناسایی و سازماندهی شده‌اند.

غلامرضایی خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این نشست، استفاده از ظرفیت‌های مشترک دو دستگاه برای تسریع در توانمندسازی جامعه هدف، به‌ویژه افراد تحت پوشش بهزیستی است. در این مسیر باید با توجه به نیاز روز جامعه، مهارت‌های کاربردی و مشاغل پرتقاضا شناسایی و به بهزیستی معرفی شوند تا جامعه هدف بتواند در دوره‌های آموزشی فنی و حرفه‌ای شرکت کرده و مهارت‌های لازم برای ورود به بازار کار را کسب کند.

وی همچنین با اشاره به رشد هزینه‌های کمک‌درمانی به جامعه هدف در سال گذشته گفت: بخش قابل توجهی از فاکتورهای درمانی مددجویان تسویه شده و حمایت‌های درمانی به منظور کاهش مشکلات و دغدغه‌های این افراد افزایش یافته است.

در این نشست بر تقویت همکاری میان بهزیستی و فنی و حرفه‌ای، توسعه آموزش‌های مهارتی متناسب با نیاز بازار کار و ایجاد زمینه اشتغال پایدار و خودکفایی جامعه هدف تأکید شد.

کد خبر 200310

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 13 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد