رونمایی از «خط امید» ؛ پیوند دوباره جامعه و سالمندان در رفسنجان

آیین رونمایی از طرح «خط امید» با حضور مدیرکل بهزیستی استان کرمان، فرماندار ویژه رفسنجان، رئیس بهزیستی و دبیر شورای سالمندان رفسنجان و جمعی از مسئولان محلی برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل بهزیستی استان کرمان در این مراسم، محمود حیدری رئیس اداره بهزیستی رفسنجان و دبیر شورای سالمندان این شهرستان با اشاره به آسیب‌شناسی پژوهش‌های میدانی سه سال اخیر در حوزه سالمندی، اظهار داشت: بررسی‌ها نشان داده روش‌های پیمایشی سنتی و پرسشنامه‌های مرسوم، به دلیل ملاحظات اجتماعی سالمندان برای حفظ وجهه خود، قادر به ارائه تصویری دقیق از نیازهای این قشر نیست.

وی با تأکید بر لزوم تغییر رویکردها افزود: فقدان بانک اطلاعاتی قابل استناد، یکی از موانع اصلی در سیاست‌گذاری‌های کلان است؛ از سوی دیگر، یافته‌های حاصل از تعاملات بین‌نسلی (طرح پیشگامان امید) نشان داد که سبک زندگی مدرن و گسترش فضای مجازی، فاصله عمیقی میان اعضای خانواده ایجاد کرده که نتیجه آن احساس انزوا و فراموش‌شدگی در سالمندان است.

وی طرح «خط امید» را پاسخی به این چالش‌ها دانست و تصریح کرد: این طرح نه یک فعالیت آماری، بلکه یک پل ارتباطی صمیمی برای اعتمادسازی است وشورا نباید صرفاً در قالب ساختارهای اداری محصور بماند؛ بلکه باید با ورود به متن جامعه، صدای سالمندان باشد.

سید سامان ابریشمی دبیر کمیته فرهنگ و هنر شورای سالمندان شهرستان رفسنجان نیز درباره استراتژی این طرح گفت: راهبرد اصلی «خط امید»، تسهیل‌گری برای مشارکت مردمی و متخصصان بخش خصوصی است تا با ترویج فرهنگ «شهروند مسئولیت‌پذیر»، هر فرد خود را در قبال پیشکسوتان جامعه متعهد بداند.

در ادامه علیرضا وحیدزاده مدیرکل بهزیستی استان کرمان طی سخنانی اظهار داشت : رفسنجان در توسعه زیرساخت‌های اجتماعی پیشتاز است

مدیرکل بهزیستی استان کرمان در آیین رونمایی از طرح «خط امید» گفت : شهرستان رفسنجان با اتکا به مدیریت داخلی و شناخت نیازهای بومی، در توسعه زیرساخت‌های اجتماعی پیشتاز بوده و مدلی موفق را در استان ارائه کرده است.

 علیرضا وحیدزاده در این مراسم با بیان اینکه تحولات اجتماعی کشور همپای توسعه اقتصادی و سیاسی نبوده است، اظهار داشت: برخلاف برخی مناطق که توسعه زیرساخت‌های اجتماعی برای آن‌ها از بیرون تحمیل شده، رفسنجان بر اساس نیازسنجی دقیق و مدیریت شهرستانی اقدام کرده که این رویکرد قابل تقدیر است.

وی با اشاره به وضعیت مطلوب این شهرستان در حوزه سالمندی، از فرماندار و تیم‌های تخصصی بهزیستی و کمیته های تخصصی شورای سالمندان رفسنجان بویژه سید سامان ابریشمی دبیر کمیته فرهنگ و هنر شورای سالمندان رفسنجان، قدردانی نمود.

 فرماندار ویژه شهرستان رفسنجان نیز در این آیین گفت : برای تحقق تحول در امور اجتماعی، باید از نصیحت‌های مستقیم فاصله گرفت و با بهره‌گیری از کنش‌های رفتاری و تقویت پیوند میان‌نسلی، الگوهای اثرگذار ایجاد کرد.

 حسین رضایی با تأکید بر ضرورت داشتن برنامه برای تغییرات اجتماعی اظهار داشت: موفقیت پروژه‌هایی نظیر «گالری آبانه» و نمایشگاه بین‌نسلی شب چله، نشان‌دهنده ظرفیت بالای ارتباط خلاقانه میان نسل جوان و پیشکسوتان است.

 وی ضمن قدردانی از تیم‌های تخصصی این حوزه، بر عزم دستگاه‌های اجرایی برای پشتیبانی از ایده‌های نوآورانه و ایجاد ساختار اجرایی لازم جهت عملیاتی‌سازی کامل این طرح‌ها تأکید کرد.

کد خبر 196413

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد