شاهرود | تحقق صددرصدی  اهداف برنامه های حوزه ژنتیک در شهرستان در سال ۱۴۰۴

رئیس اداره بهزیستی شهرستان شاهرود: ۳۲۶ نفر از خدمات مشاوره ژنتیک بهره مند شدند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان سمنان؛ رئیس اداره بهزیستی شهرستان شاهرود از ارائه خدمات مشاوره ژنتیکی به ۳۲۶ مراجعه کننده در سال گذشته خبر داد و گفت: صدرصد اهداف برنامه های حوزه ژنتیک در سال گذشته محقق شد.

محسن رضائی با اشاره به فعالیت چهار مرکز مشاوره ژنتیک در سطح شهرستان (یک مرکز دولتی و سه مرکز غیردولتی) از ارائه مشاوره‌های لازم به متقاضیان قرار خبر داده و افزود: مشاوره ژنتیک گامی موثر در کاهش معلولیت‌هاست که با بالا رفتن سطح اطلاعات و آگاهی مردم، انجام این مساله نقش موثر و مفیدی را در امر پیشگیری از بروز معلولیت‌های ژنتیکی و مادرزادی ایفا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: این مراکز به ارائه مشاوره‌های تخصصی و تعیین ریسک خطر، جهت مراجعان در زمینه‌های پیش از ازدواج، قبل از بارداری، در حین بارداری، وجود بیماری‌های پرخطر و تکرار شونده در خانواده و همچنین وجود فرزند معلول مشغول هستند.

رضائی تاکید کرد: همچنین در سال‌های اخیر اجرای برخی طرح‌ها از جمله فراگیر مشاوره ژنتیک معلولان تحت پوشش سازمان به شناسایی موارد خطرزا قبل از تولد نوزاد معلول و ترسیم نقشه معلولیت در سطح کشور کمک موثری کرده است. به گفته این مسئول، با توجه به قانون جوانی جمعیت، مشاوره ژنتیک خانواده‌های دارای معلول باعث افزایش رغبت آنان به فرزندآوری و اطمینان خاطر از سلامت نوزاد شده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه طی سال گذشته ۱۴۶ نفر یاری برگ دریافت و هزینه‌های آزمایش ۱۳۶ نفر پرداخت شده است، افزود: اعتبارات شهرستان در حوزه ژنتیک در سال گذشته، ۲۶ میلیارد ریال بود.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان شاهرود در انتها یادآور شد: مشاوره ژنتیک با ارائه اطلاعات و حمایت از خانواده های در معرض خطر یا خانواده هایی که در حال حاضر عضو مبتلا به نقایص مادر زادی یا اختلالات ژنتیکی دارند در جهت تشخیص و همچنین افزایش سطح آگاهی عمومی مردم برای نیل به هدف متعالی یعنی ارتقای سلامت فرد و جامعه گامی موثر برمی دارد.

کد خبر 187342

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد