«پیشگیری محله‌محور» در مبارزه با مواد مخدر/ از برگزاری جشنواره ورزش‌های روستایی تا راه‌اندازی موکب‌های آگاهی‌بخشی

دومین جلسه کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با تمرکز بر ضرورت «محله‌محوری»، حمایت از اشتغال بهبودیافتگان و مقابله با باورهای غلط پیرامون مصرف مواد مخدر برگزار شد. در این نشست، ضمن برنامه‌ریزی برای هفته مبارزه با مواد مخدر، بر نقش کلیدی ورزش در کاهش آسیب‌های اجتماعی و ضرورت هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی ادراه کل بهزیستی استان کهگیلویه و بویراحمد دومین جلسه کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با حضور دبیر شورا، مدیرکل بهزیستی و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی تشکیل شد. این نشست با هدف ترسیم نقشه راه برنامه‌های فرهنگی و پیشگیرانه استان و هم‌افزایی میان نهادها برای کاهش آسیب‌های اجتماعی برگزار گردید.

سید ناصر رضایی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، در این جلسه با تأکید بر رابطه مستقیم میان گسترش فعالیت‌های ورزشی و کاهش آسیب‌های اجتماعی، از برنامه‌ریزی دقیق برای جشنواره ورزش‌های روستایی و عشایری در شهرستان مارگون خبر داد.

رضایی تصریح کرد:  این جشنواره که ۲۴ خردادماه برگزار می‌شود، با رویکردی حماسی و با هدف تقویت همبستگی اجتماعی و توجه به ظرفیت‌های روستایی طراحی شده است. استفاده از فضای ورزش برای آگاهی‌بخشی به جوانان، استراتژی محوری ما در این رویداد است 

وی در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن هشدار نسبت به تغییر الگوی مصرف مواد مخدر به سمت «مواد ترکیبی» و خطرات ناشی از عادی‌سازی مصرف «کانابیس‌ها» (گل/ماری‌جوانا)، تأکید کرد که آگاهی‌بخشی به خانواده‌ها باید با جدیت و شیوه‌های نوین انجام شود. وی همچنین بر حساسیت دستگاه‌ها در مقابله قاطع با هرگونه اقدامات غیرقانونی کشت مواد مخدر تأکید کرد.

سید مهران کشاورز، مدیرکل بهزیستی و رئیس کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با تأکید بر ضرورت خروج از کلی‌گویی و تقسیم وظایف مشخص بین دستگاه‌ها، اظهار داشت: تجربیات موفق در برخی محلات نشان داده است که هرگاه برنامه‌های پیشگیرانه را به سطح محلات و به‌ویژه مناطق آسیب‌خیز ببریم، اثربخشی آن چند برابر خواهد شد .

وی افزود: استفاده از ظرفیت ۴۹ مرکز مثبت زندگی و فعال‌سازی گروه‌های خودیار (NA)، اولویت ما در هفته مبارزه با مواد مخدر است. همچنین پیشنهاد می‌کنیم برای ایجاد انگیزه، طرح معرفی "روستای پاک" و ارزیابی عملکرد شهرستانی در حوزه پیشگیری عملیاتی شود .

در ادامه، مریم بهروز، رئیس اداره فوریتهای اجتماعی ، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و بازتوانی اعتیاد ، با ارائه تحلیل آماری دقیق از وضعیت موجود، هشدار داد: «گرایش مصرف‌کنندگان در بازه سنی ۳۰ تا ۳۹ سال که بخش مولد و فعال جامعه هستند، یک زنگ خطر جدی است که ضرورت ورود به حوزه اشتغال و کارآفرینی را دوچندان می‌کند.

وی با ارائه پیشنهادهای اجرایی خلاقانه گفت: «برای هفته مبارزه با مواد مخدر، ایجاد "موکب‌های پیشگیری" در سطح شهرستان‌ها با هدف ارائه مشاوره‌های رایگان توسط پزشکان و متخصصان، و همچنین برپایی "ایستگاه‌های گفتگو" در پارک‌ها و بوستان‌ها برای ارتباط مستقیم با خانواده‌ها، می‌تواند تأثیرگذاری برنامه‌ها را افزایش دهد .

مریم بهروز همچنین بر حمایت از اشتغال بهبودیافتگان تأکید کرد و افزود: «برگزاری نمایشگاه دستاوردهای بهبودیافتگان و تقدیر از کارفرمایان حامی اشتغال، اقدامی ضروری برای بازگشت عزتمندانه این افراد به جامعه است.

در پایان این نشست، مقرر شد دستگاه‌های اجرایی بر اساس مأموریت‌های ذاتی خود، برنامه‌های عملیاتی خود را ارائه دهند و پیگیری مصوبات از طریق معاونت سیاسی استانداری به‌صورت ویژه دنبال شود. تأکید نهایی اعضا بر استفاده از شیوه‌های نوین اطلاع‌رسانی، بهره‌گیری از ظرفیت هنر و رسانه، و تداوم اقدامات در محلات هدف بود تا شعار «پیشگیری مقدم بر درمان» به معنای واقعی در استان محقق شود.

کد خبر 186647

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد