در مسیر ساخت جامعه ای برابر و انسانی ،توانمندسازی دیگر یک انتخاب نیست بلکه ضرورتی راهبردی برای تحقق عدالت اجتماعی ورفاه پایدار است .
سازمان بهزیستی با چرخشی هوشمندانه از سیاست های اعانه محور به سمت رویکردی های فرصت آفرین و توانمندساز، وابستگی را به خودباوری تبدیل می کند. تا جامعه هدف ، به جای گیرنده خدمت ،کنشگر توسعه اجتماعی و اقتصادی باشد.
توانمندسازی یعنی آزادی از چرخه فقر و آسیب ، یعنی رساندن انسان به نقطه ای که بتواند با مهارت، آموزش و مشارکت زندگی شرافتمندانه بسازد
از زنان سرپرست خانوار ،افراد دارای معلولیت ،دانش آموزان و دانشجویان ،کودکان تا سالمندان ،این تحول اجتماعی تلاشی است برای بازگرداندن کرامت انسانی به قلب سیاست رفاه
بهزیستی امروز از "حامی منفعل" به بازوی عدالت اجتماعی و محرک توسعه پایدار تبدیل شده است .
وجامعه توانمند جامعه ای است که در آن هر انسان فرصت رشد دارد .
باید پذیرفت که دیگر توسعه پایدار نه در سطح افقی و میان مدیریت های شکلی بلکه به صورت عمودی ودر تقویت طبقات مختلف نهفته است و امروز بهزیستی بعنوان معمار بنای نوین توانمندسازی با ایجاد بسترهای کنشگری در جامعه هدف می کوشد تا هر فرد ، سازنده جهان خویش باشد.
دفتر توانمندسازی و رفاه اجتماعی با انجام ماموریت های خطیر در این دگردیسی ، تلاش می کند تا ابتدا نگاه فرد و سپس نگاه جامعه را به توانمندیهای ویژه اقشار تحت حمایت جلب کند که اگر این تغییر باور و نگرش به درستی شکل گیرد، نیمی از راه توانمندسازی پیموده شده و افق های ترسیم شده قابل دسترس خواهد بود.
ما در این دفتر بر این باوریم جامعه ای که درد را زندگی می کند از هم می پاشد. اما اگر به انسانها بیاموزیم تا درد را به روایت و روایت را به معنا تبدیل کنند و ازدل معنای زندگی ، واقعیت خویش را بیابند در سخت ترین طوفانها نیز دوام می آورند.
و از دل همین طوفانها انسانهایی برخواهند خواست که با کنشگری صحیح نه تنها زندگی خود که جامعه را نیز به سمت توسعه و استقلال رهنمون خواهند ساخت .
اینجا توانمندسازی به جای مستمری بگیری دیگر شعار نیست بلکه هدف است
هدفی مقدس که با همراهی میان "مردم " و "حاکمیت" شکل می گیرد.
نویسندگان : پیمان محمد ی پور معاون توسعه کارآفرینی اشتغال و توانمندسازی -مریم درجزی کارشناس مسئول توانمندسازی و رفاه اجتماعی












نظر شما