افزایش آگاهی عمومی، به شناسایی افراد مبتلا به اتیسم کمک می کند

با توجه به اینکه اتیسم و عوارض آن هنوز هم در برخی نقاط جهان کمتر شناخته شده و از طرفی اختلالی رو به رشد است، آگاهی‌بخشی در مورد علائم بیماری، تشخیص، آموزش و کمک به خانواده بیماران بسیار کمک کننده است.

مدیر کل بهزیستی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به فعالیت مرکز اتیسم در استان از سال ۸۸ افزود: این مرکز خدمات گفتاردرمانی، کار درمانی، هنر درمانی ورواندرمانی حرفه ای به بیش از ۸۰۰ کودک اتیسم باشدت ها و سنین متفاوت خدمات تخصصی ارائه می دهد.

محمدی شناسایی و تشخیص بهنگام اختلال اتیسم را مهمترین گام در اجرای موفق برنامه های درمانی و بهبود سطح کیفیت زندگی این گروه عنوان کرد و گفت: مهترین مساله در خصوص کودکان مبتلا به اتیسم را شناسایی و تشخیص به هنگام این اختلال است.

وی دوران طلایی تشخیص و آموزش کودکان دارای اختلال اتیسم را  ۲ تا ۵ سالگی ذکر کرد و اظهار داشت: اتیسم اختلال عصبی رشدی است که مهمترین شاخصة آن نقص در ارتباط و تعاملات اجتماعی و بروز رفتار های کلیشه ای و محدود است که بهزیستی جهت جلوگیری از تشدید این اختلال به جد برنامه های مداخلات بهنگام را پیگیری و به مرحلة اجرا در می آورد.

محمدی استفاده از خدمات کاردرمانی حسی و روانی و گفتار درمانی را مهم ترین گام در راستای توانمندسازی کودکان مبتلا دانست و اظهار داشت: سازمان بهزیستی در راستای توانمند سازی و بهبود کیفیت زندگی افراد دارای اختلال اتیسم، خدمات مستمر و غیر مستمر از قبیل مستمری ماهیانه، حق پرستاری، کمک هزینة درمان، هزینة ایاب و ذهاب، کمک هزینة توانبخشی و درمانی را بر اساس دستورالعمل حمایت های مالی در مراکز توانبخشی روزانه تحت نظارت سازمان توسط نیروهای متخصص اعم از کادر درمان، گفتار درمان، روانشناس بالینی و مربیان هنری، ورزشی و آموزشی از ساعت ۸ صبح تا ۱۳ به کودکان اتیسم و خانواده های آنان ارائه می کند.

کد خبر 175096

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 10 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد