مشارکت بیش از ۵۶ میلیارد تومانی خیرین زنجانی به مددجویان بهزیستی

مدیرکل بهزیستی استان زنجان عنوان کرد: در نه ماهه امسال خیرین نیکوکار استان زنجان بیش از ۵۶ میلیارد تومان در قالب کمک های نقدی، غیرنقدی و خدماتی به مددجویان تحت حمایت در قالب بسته های معیشتی، لوازم کمک توانبخشی، لوازم التحریر، کمک به خرید ،تعمیر و تامین مسکن مددجویان، کمک به تامین جهیزیه وهزینه های ازدواج جامعه هدف،درمان و... کمک کردند.

به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان زنجان مریم کرمی در دومین جلسه شورای مشارکت که به ریاست مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری و با حضور نمایندگانی از کمیته امداد و اوقاف و جمعی از خیرین استان در سالن امام علی(ع) استانداری برگزار شد، افزود: در سال جاری هفت پویش با عنوان های مثبت ماه، عید همدلی، ولیمه مهربانی، عید تا عید، همه حاضر، پل امید، یلداری مهربانی برای رفع برخی از نیازمندی های جامعه هدف برگزار شده است که سهم قابل توجهی از آن مربوط به سه‌ماهه سوم سال و عمدتاً در قالب کمک‌های غیرنقدی بوده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۳۰ هزار خانوار را تحت پوشش دارد که با احتساب بعد خانوار، نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر از خدمات حمایتی این سازمان بهره‌مند می‌شوند، جامعه هدف بهزیستی را شامل افراد دارای معلولیت با شدت‌ها و انواع مختلف، زنان سرپرست خانوار، کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست، معتادان در حال درمان و بهبودیافته عنوان کرد.

وی افزود:  از این تعداد، حدود یک هزار نفر شامل کودکان و بزرگسالان دارای معلولیت و سالمندان در ۱۲ مرکز نگهداری شبانه‌روزی توانبخشی و نگهداری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست بهزیستی استان مقیم هستند.همچنین در حوزه کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست، پذیرش از بدو تولد تا ۱۸ سالگی انجام می‌شود و ترخیص کودکان بر اساس استقلال، ادامه تحصیل یا ازدواج صورت می‌گیرد.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان با اشاره به فعالیت ۱۶ مؤسسه خیریه تحت نظارت بهزیستی افزود: این مؤسسات در حوزه حمایت از زنان سرپرست خانوار و افراد دارای معلولیت و جامعه هدف بهزیستی فعالیت می‌کنند. همچنین طرح «حامی» برای حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست اجرا می‌شود که در حال حاضر ۵۰۱ حامی از ۴۷۹ کودک حمایت می‌کنند و ۲۸۵ کودک در نوبت جذب حامی قرار دارند.

کرمی طرح «شکرانه سلامت» را از دیگر برنامه‌های مشارکتی بهزیستی عنوان کرد و گفت: در این طرح، افراد می‌توانند بخشی از حقوق ماهانه خود را برای تأمین هزینه‌های درمان مددجویان اختصاص دهند.

کرمی ادامه داد: در حوزه درمان اعتیاد، ۱۰ کمپ ماده ۱۵ در استان فعال است که علاوه بر پذیرش داوطلبانه افراد، به دلیل نبود کمپ ماده ۱۶ بانوان، پذیرش زنان معتاد متجاهر نیز در قالب تبصره ۲ ماده ۱۶ انجام می‌شود. خدمات توانمندسازی و اشتغال نیز پس از درمان در مزکز صیانت برای این افراد در نظر گرفته شده است.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه اغلب مددجویان مقیم مراکز از خانواده‌های کم‌برخوردار هستند، تصریح کرد: بخش عمده هزینه‌های نگهداری از طریق یارانه‌های دولتی تأمین می‌شود و میزان پرداخت یارانه به مراکز، بسته به شرایط مددجو، بین ۷.۵ تا ۱۰ میلیون تومان متغیر است. تنها مرکز پردیس سالمندان دارای پذیرش آزاد در استان است و سایر مراکز با یارانه دولتی اداره می‌شوند.

وی افزود: بخش عمده جامعه هدف بهزیستی در خانواده‌ها نگهداری می‌شوند و این افراد از خدماتی نظیر مستمری، حق پرستاری برای معلولان شدید و خیلی شدید دهک‌های پایین، کمک‌هزینه معیشت، درمان، تحصیل و وسایل کمک‌توانبخشی بهره‌مند هستند.

کرمی با تأکید بر ناکافی بودن منابع دولتی برای پاسخگویی به نیازهای جامعه هدف گفت: به همین دلیل، جلب و جذب مشارکت‌های مردمی به‌عنوان یکی از محورهای مهم در دستورالعمل‌های بهزیستی پیش‌بینی شده است.

وی به راه‌های جذب مشارکت‌های مردمی اشاره کرد و گفت: درگاه‌های الکترونیکی، پایگاه‌های دائمی جمع‌آوری کمک‌های مردمی در تمامی شهرستان‌ها، کدهای دستوری، شماره حساب و کارت از جمله بسترهای پیش‌بینی‌شده برای مشارکت خیرین است.

در پایان از خیرین شرکت کننده در پویش پل امید که با هدف تامین ویلچر و لوازم کمک توانبخشی برای افراد دارای معلولیت برگزار شده بود، تقدیر گردید.

کد خبر 163767

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد