خدمات به بیش از ۱۳ هزار معلول با پرداخت حق پرستاری؛ ۱۷ هزار نفر در انتظار گسترش حمایت‌ها

نرگس ژیان عابد، معاون توانبخشی بهزیستی استان، با اشاره به پرداخت حق پرستاری به بیش از ۱۳ هزار فرد دارای معلولیت در خراسان رضوی، از وجود ۱۷ هزار نفر در نوبت دریافت این خدمت خبر داد.

به گزارش روابط عمومی بهزیستی خراسان رضوی، نرگس ژیان عابد، معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان، در گفت‌وگویی اعلام کرد: "در حال حاضر ۱۱ هزار و ۴۸۹ نفر از معلولان استان حق پرستاری خانوار محور و ۲ هزار و ۱۴۵ نفر حق پرستاری مربوط به ضایعه نخاعی دریافت می‌کنند." وی افزود: "با این حال، اکنون بیش از ۱۷ هزار نفر در نوبت دریافت حق پرستاری در استان داریم که نیازمند تامین اعتبار کشوری هستند."

خدمات جامع بهزیستی: از پیشگیری تا توانمندسازی

ژیان عابد در ادامه به تشریح فعالیت‌های گسترده معاونت توانبخشی بهزیستی پرداخت و گفت: "حوزه توانبخشی، کار خود را از پیشگیری از معلولیت‌ها آغاز می‌کند. برنامه‌هایی نظیر آگاه‌سازی، غربالگری بینایی و شنوایی با هدف جلوگیری از افزایش معلولیت‌ها در جامعه اجرا می‌شود."

وی افزود: "برای افراد دارای معلولیت نیز سه دفتر مجزا با خدمات متنوع در نظر گرفته شده است. دفتر اول بر پیشگیری از معلولیت‌ها تمرکز دارد، دفتر دوم شامل خدمات توانبخشی، آموزشی، حرفه‌آموزی و توان‌پزشکی است و دفتر سوم به برنامه‌ریزی و نظارت بر مراکز توانبخشی و مراقبتی اختصاص دارد. هدف نهایی تمامی این دفاتر، کاهش شدت معلولیت و ارائه خدمات به موقع و سریع به افراد دارای معلولیت است."

مستمری و حق پرستاری: حمایت از زندگی مستقل

 معاون بهزیستی استان با بیان اینکه پس از تشکیل پرونده و احراز شرایط، مستمری برای افراد دارای معلولیت برقرار می‌شود، اعلام کرد: "در حال حاضر ما حدود ۱۳۵ هزار پرونده توانبخشی داریم و حدوداً ۹۸ هزار و ۲۰۰ نفر از این تعداد مستمری‌بگیر هستند."

وی در خصوص حق پرستاری نیز توضیح داد: "افراد دارای معلولیت شدید، علاوه بر مستمری، ماهانه حدود ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان حق پرستاری دریافت می‌کنند. به ویژه برای افراد دارای ضایعه نخاعی، با توجه به شرایط خاصشان، پرداخت حق پرستاری به سرعت انجام می‌شود و هیچ محدودیتی در این موارد نداریم."

تامین اعتبار: نیاز فزاینده خانواده‌های دارای معلول

 ژیان عابد دلیل اصلی نوبت‌بندی در پرداخت حق پرستاری را لزوم تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور دانست. وی افزود: "ما تا پایان سال گذشته برای تمامی افرادی که دهک ۱ و ۲ در استان بودند، حق پرستاری را برقرار کردیم. اما با توجه به اینکه هر ۶ ماه آزمون‌های وسع خانواده‌ها انجام می‌شود، دهک خانواده‌هایی که دارای معلول هستند، پایین آمد و ما الان بیش از ۳ هزار مورد دهک ۱ تا ۳ داریم. همه این موارد برای دریافت حق پرستاری پشت نوبت هستند و به محض تامین اعتبار لازم برای این موارد، پرداخت برایشان انجام خواهد شد."

خدمات توانبخشی و حمایتی: از توانمندسازی تا استقلال

 معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان به وجود ۱۰۰ مرکز روزانه بهزیستی در سطح استان اشاره کرد و گفت: "افراد دارای معلولیت به این مراکز معرفی می‌شوند. مهم‌ترین خدماتی که در اولین گام ارائه می‌شود، بحث کمک به وسایل توانبخشی است، مانند ویلچر، سمعک، باتری، واکر و هر وسیله‌ای که معلول بتواند از آن استفاده کند و تقریباً به استقلال برسد. موضوع دیگر، کاشت حلزون است، معلول شنوایی که در ابتدای تولد و به وسیله غربالگری شنوایی که انجام می‌دهیم، جزء گزینه‌های کاشت حلزون خواهد بود."

وی افزود: "لوازم انطباقی داریم که معلولان می‌توانند به کمک آن‌ها کارهای اولیه خود را به راحتی انجام دهند. برای اندام‌های مصنوعی سقف کمک ما تا ۶۰ میلیون تومان است. خدمات توان‌پزشکی در مراکز روزانه بسیار مهم است، مانند فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتاردرمانی و ... که در راستای جلوگیری از افزایش شدت معلولیت و حتی کاهش آن انجام می‌شود. همچنین در این مراکز بحث‌های حرفه‌آموزی و اشتغال آموزش داده می‌شود. مناسب‌سازی منزل و خودرو، ارائه خدمات به معلولان ساکن روستا به ویژه در زمینه اشتغال از طریق کمک‌های بلاعوض نیز صورت می‌گیرد، با این هدف که فرد دارای معلولیت در منطقه خود به استقلال برسد. علاوه بر آن، کمک‌هزینه دانشجویی و دانش‌آموزی و هزینه ایاب و ذهاب از دیگر خدماتی است که به گفته معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان به معلولان استان ارائه می‌شود."

وی با بیان اینکه ۱۲۸ مرکز شبانه‌روزی در سطح استان داریم، گفت: "از این تعداد ۳۰ مرکز خانه هستند و ۹۸ مرکز شبانه‌روزی هستند. این مراکز برای افرادی است که امکان نگهداری آن‌ها در خانواده به هر دلیلی وجود ندارد و در مجموع ۶ هزار و ۶۱۰ نفر در این مراکز خدمات‌رسانی می‌شوند."

کد خبر 141022

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 7 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد