بازدید مقامات عالی‌رتبه کشوری از مرکز توانبخشی فیاض‌بخش مشهد: بررسی چالش‌های مالی و لزوم بازنگری در یارانه‌ها

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی، روز گذشته، هیئتی متشکل از مقامات عالی‌رتبه کشوری و استانی از مرکز نگهداری و توانبخشی فیاض‌بخش مشهد بازدید کردند. این هیئت شامل دکتر نجفی‌خواه، معاون علمی، اجتماعی و فرهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور، دکتر رضایی، مشاور وزیر بهداشت در امور خیرین و رئیس هیئت امنای جامعه معلولین کشور، و دکتر فیروزفر، معاون اجتماعی ستاد تحول و توانمندسازی محلات کشور بود. در این بازدید، مدیرکل کمیته امداد خمینی خراسان رضوی، مدیرکل سازمان برنامه و بودجه خراسان رضوی و معاونین اداره کل بهزیستی خراسان رضوی نیز حضور داشتند. هدف اصلی این بازدید، آشنایی نزدیک با اقدامات مراکز توانبخشی بهزیستی و بررسی چالش‌های مالی و کمبود اعتبارات این مراکز بود.

شکاف عمیق بین یارانه و هزینه‌ها

معاون امور مشارکت‌های مردمی بهزیستی خراسان رضوی به نارضایتی گسترده مراکز توانبخشی از میزان یارانه‌های تخصیص‌یافته اشاره کرد. وی اظهار داشت: "بسیاری از مراکز بهزیستی از میزان یارانه پرداختی ناراضی هستند. متولی اصلی تخصیص این اعتبارات، سازمان برنامه و بودجه است و فاصله بین اعتبار تخصیص‌داده‌شده و میزان هزینه‌کرد واقعی، بسیار زیاد است."
خالدی همچنین به تاثیر منفی افزایش تورم بر وضعیت مالی مراکز و کاهش کمک‌های خیرین اشاره کرد: در سال‌های اخیر شاهد افزایش میزان تورم بودیم که باعث افزایش هزینه‌ها برای خیرین نیز شده و به نسبت قبل کمک‌های کمتری به مراکز می‌رسد. میزان یارانه‌ای که بهزیستی به مرکز فیاض‌بخش می‌دهد، حتی به اندازه حقوق پرسنل هم نیست و چیزی برای هزینه‌های جاری و روزمره باقی نمی‌ماند.

لزوم بازنگری در نظام یارانه‌دهی و حمایت موقت

 به گفته خالدی، قرار شد پیشنهادات مطرح شده برای بازنگری در نظام تخصیص یارانه‌ها به صورت جدی پیگیری شود. یکی از پیشنهادات کلیدی، تفاوت قائل شدن در میزان یارانه بر اساس نوع معلولیت بود.
خالدی توضیح داد: "یارانه مرکز معلولین ذهنی با بیماران اعصاب و روان متفاوت است. مراکز بیماران اعصاب و روان و معلولین جسمی حرکتی  به دلیل آسیب‌پذیری و هزینه‌های جاری بالاتر، نیاز به یارانه بیشتری دارند. همچنین هزینه‌ها برای معلولین ذهنی در سنین ۴ تا ۱۰ سال به مراتب کمتر از سنین ۱۰ تا ۲۰ سال یا سالمندان است."

وی به هزینه‌های به مراتب بیشتر مراکز نگهداری از معلولین جسمی حرکتی اشاره کرد و گفت: "علاوه بر هزینه‌های جاری، این مراکز باید برای توانمندسازی، ورزش و حتی ازدواج معلولین نیز هزینه کنند که این موارد به درستی در یارانه‌های فعلی دیده نشده است."
خالدی به ساختمانی که در کنار مجتمع فیاض‌بخش برای سکونت زوج‌های معلول ساخته شده بود اشاره کرد و افزود: "با وضعیت فعلی و بدهی‌های جاری، توانمندسازی آسیب می‌بیند و امکان ساخت منازل جدید یا حتی پرداخت اجاره‌خانه برای این افراد وجود نخواهد داشت."

نقش خیرین و همکاری‌های آینده برای تصمیم‌گیری صحیح

گفتنی است؛ هدف عمده این بازدید، آشنایی مقامات با این چالش‌ها بود تا از طریق اتخاذ تصمیمات صحیح و با همکاری خیرین، مساعدت‌های لازم را به این مرکز و در مجموع به تمام مراکز توانبخشی ارائه گردد.
خالدی در پایان تاکید کرد: "یکی از اهداف مهم این بازدید، آشنایی دقیق با میزان و چگونگی فعالیت مراکز توانبخشی بود تا تصمیمات صحیح و درستی در خصوص اختصاص یارانه‌ها به این مراکز اتخاذ گردد.

کد خبر 139962

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد