تاکید بر استفاده از مفاهیم دقیق حقوقی در حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر

معاون دادستان مرکز خراسان رضوی و سرپرست مجتمع شوق زندگی مشهد در همایش علمی کاربردی مدیران ستادی و روسای بهزیستی شهرستان‌های خراسان رضوی به بیان موضوعات مهم در رابطه با حمایت از جامعه هدف بهزیستی و همکاری‌ میان دستگاه‌های مختلف قضائی و اجتماعی پرداخت.

نیره عابدین‌زاده بیان کرد که هر زمانی که در مسائل اجتماعی تصمیم‌گیری حقوقی و قضائی لازم باشد، باید از نظرات کارشناسی بهره‌برداری شود، همانطور که در سایر حوزه‌ها از جمله پزشکی از نظر کارشناس استفاده می‌شود. این شروعی برای توسعه همکاری‌هاست و قطعاً با همکاری بیشتر، کارها به نحو بهتری پیش خواهد رفت. عابدین‌زاده در ادامه اشاره کرد که برنامه‌های مجتمع شوق زندگی مشهد، با استفاده از نظرات متخصصان و کارشناسان، زمینه‌ساز فعالیت‌های مشترک و مفید خواهد بود.

وی همچنین به موضوعات حقوقی مرتبط با کودکان، افراد دارای معلولیت ذهنی، سالمندان و سایر گروه‌های آسیب‌پذیر پرداخت و به لزوم استفاده از مفاهیم دقیق حقوقی در این حوزه‌ها اشاره کرد. او تصریح کرد که اصطلاحاتی مانند "محجور"، "طفل"، "نوجوان" و "جنون" مفاهیم حقوقی دقیقی دارند که باید در راستای حمایت از این گروه‌ها به درستی مورد استفاده قرار گیرد.
در این جلسه، تاکید شد که وقتی فردی در مراکز توانبخشی یا سالمندان حضور دارد، باید حتماً به مسائل حقوقی مانند تعیین قیم و مسائل مربوط به اداره امور مالی آن‌ها توجه شود. به گفته عابدین‌زاده، برای افراد محجور که قادر به اداره امور خود نیستند، قیم تعیین می‌شود و مسئولیت‌های حقوقی باید به طور دقیق و طبق قانون انجام شود.
وی همچنین به اهمیت گزارش‌دهی و مستند کردن اطلاعات در حوزه‌های مختلف اجتماعی اشاره کرد و افزود که وقتی گزارشی از وضعیت خطرناک یا تهدیدآمیز برای یک کودک یا فرد آسیب‌پذیر دریافت می‌شود، باید بر اساس قوانین مربوطه و با استفاده از اعتبار قانونی، اقدامات لازم انجام شود. در خصوص حمایت از کودکان و نوجوانان، عابدین‌زاده به ماده 6 قانون حمایت از اطفال و نوجوانان اشاره کرد و گفت که این قانون تکالیفی را برای سازمان بهزیستی در راستای شناسایی، ساماندهی، مراقبت و توانمندسازی این گروه‌های آسیب‌پذیر تعیین کرده است. او همچنین تاکید کرد که در صورت مواجهه با خطرات شدید برای کودکان مانند آزار جسمی یا جنسی، گزارش‌دهی فوری و اقدامات حقوقی لازم ضروری است و حتی در این مواقع، نیاز به دستور دادستان برای ورود به منزل وجود ندارد. این اقدامات می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن جان فرد را نجات دهد و باید مستندات قانونی لازم را تهیه کرده و در اختیار مراجع قضائی قرار داد.

به گفته نیره عابدین‌زاده، همکاری میان دستگاه‌های قضائی، انتظامی و اجتماعی برای حمایت از آسیب‌دیدگان در جامعه ضروری است و باید به صورت هماهنگ و بر اساس قوانین و دستورالعمل‌ها، این حمایت‌ها انجام شود.

کد خبر 137732

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد