مشاور امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی : سالمندان باید احساس جوانی، هویت و نقش‌آفرینی کنند

مفتح زاده گفت: سالمندان باید احساس جوانی، نقش‌آفرینی و عزت‌نفس داشته باشند و برنامه‌ریزی برای توانمندسازی آنان، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است

"مفتح‌زاده" در جلسه کمیته ساماندهی سالمندان استان  با اشاره به اهمیت روزافزون مسئله جمعیت و سالمندی اظهار داشت: "اگرچه اولویت‌های متعددی در کشور وجود دارد، اما بحران جمعیت با بسیاری از این اولویت‌ها گره خورده و نیازمند نگاه عمیق و برنامه‌ریزی عملیاتی است."

وی با اشاره به تجربه بازدید از مرکز فرزانگان شهرستان خمین خاطرنشان کرد: "در بخشی از این مرکز، سالمندانی را دیدم که علی‌رغم شرایط سنی، پرنشاط و فعال بودند؛ اما در بخشی دیگر، با صحنه‌هایی مواجه شدم که از نظر روحی قابل تحمل نبود. سالمندانی تنها و رهاشده که نیازمند توجه، امید و عزت بودند."

مفتح‌زاده با تاکید بر لزوم ایجاد محیط‌های کار و فعالیت در مراکز سالمندی افزود: "نباید تصور کنیم که سالمندی به معنای مصرف‌کنندگی است. تا زمانی که نفس می‌کشیم، می‌توانیم تولیدگر، تأثیرگذار و الگو باشیم. سالمندان نباید احساس حذف‌شدگی کنند؛ بلکه باید در بطن خانواده و جامعه، با نشاط و اثرگذار باقی بمانند."

وی با اشاره به تجربه حضور خود در مجامع سلامت شهرستان ساوه نیز تصریح کرد: "برای نخستین‌بار شاهد شکل‌گیری فضای واقعی و کارشناسی در این مجامع بودم. استفاده از شاخص‌هایی مانند سلامت مردان، کاهش تصادفات، و همچنین توجه به جمعیت جوان نشان می‌دهد که نگاه‌ها در حال عمیق‌تر شدن است."

مشاور استاندار، با اشاره به لزوم بهره‌گیری از ظرفیت مراکز فرزانگان در سراسر استان، ادامه داد: "مراکز سالمندی باید تبدیل به پایگاه‌های نشاط، کار، مهارت و تولید شوند. سالمندان سرمایه‌های اجتماعی ما هستند و باید نقش آنان را در خانواده، محله و جامعه بازتعریف کنیم."

وی در پایان تأکید کرد: "توسعه زیرساخت‌های حمایتی از سالمندان، تنها یک اقدام رفاهی نیست، بلکه مسیری برای پایداری اجتماعی، ارتقای سرمایه انسانی و کاهش آسیب‌های جمعیتی آینده کشور است

کد خبر 136819

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 2 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد