پیوستن به پویش نه به تصادفات/تلاش بهزیستی برای توقف چرخه مرگ و معلولیت در جاده ها و شهرها

جاده های ناایمن، خودروها و خیابان های غیراستاندارد و بی احتیاطی در رانندگی در کشورمان،چرخه ای برای مرگ و معلولیت در جاده ها و شهرها ایجاد کرده است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دکتر فاطمه عباسی معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور ضمن اعلام پیوستن به پویش نه به تصادفات گفت:جاده های ناایمن، خودروهای غیراستاندارد،خیابان های غیراستاندارد و بی احتیاطی در رانندگی در کشورمان،چرخه ای برای مرگ و معلولیت در جاده ها و شهرها ایجاد کرده است. سالانه ۱۷ هزار نفر در تصادفات جاده ای جانشان را از دست می دهند و حدود ۶۰ هزار نفر به معلولان کشور اضافه می شود که ۳ هزار نفر از آنها دارای آسیب نخاعی هستند.

وی افزود:یعنی سالانه ۶۰ هزار نفر از نیروی انسانی فعال برای مدتی از عرصه کار و تولید کنار می روند و ۳ هزار تن از این افراد نه فقط دیگر نقشی در چرخه اقتصاد کشور ندارند که خودشان نیازمند دریافت خدمات توانبخشی و حمایتی هستند.

  معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت:براساس پیمایش شیوع شناسی ناتوانی و آسیب در ایران و بررسی اتیولوژیک آسیب ها؛ انجام شده توسط سازمان بهزیستی طی سال های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۳ ؛ برآورد می گردد حدود ۴% از افراد دارای معلولیت به علت حوادث ترافیکی دچار معلولیت شده باشند.

  عباسی افزود: از سوی دیگر در بانک اطلاعاتی سازمان بهزیستی که شامل افرادی هستند که به سازمان مراجعه می کنند و تحت پوشش قرار می گیرند، حدود ۴۳۰۰۰ نفر از افراد دارای معلولیت، دارای آسیب نخاعی هستند که بالغ بر ۳۷ درصد از آنها ناشی از تصادفات (جاده ای و شهری) است که با توجه به هزینه گزاف ناشی از معلولیت برای فرد، خانواده و دولت؛این آمار باید مورد توجه قرار گیرد.

 وی گفت: پیشگیری از حوادث ترافیکی یک فعالیت چند بخشی بوده و بسیاری از سازمان ها، نهادها، ارگان ها در این زمینه موظف به همکاری می باشند از جمله وزارت صمت، وزارت راه و شهرسازی، وزارت بهداشت، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، وزارت کشور، شهرداری ها، اورژانس، هلال احمر، سازمان صداوسیما، فرهنگ و ارشاد و.... و در همین راستا سازمان بهزیستی ضمن اجرای برنامه های آگاهسازی پیشگیرانه از معلولیت ناشی از تصادفات برای دانش آموزان دبیرستانی، زنان سرپرست خانوار و... ، با توزیع تراکت، بروشور، نصب بنرهای تبلیغاتی، پوسترها، اجرای بازی ها و نمایش های محلی، مسابقات محلی، گفتگو، مصاحبه، تهیه کلیپ و... در فضای رسانه ای در جنبه آگاهسازی به منظور پیشگیری از معلولیت نیز اقدام می نماید.

کد خبر 132079

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =