برگزاری دوره آموزشی تشخیص زودهنگام سرطان‌های شایع زنان ویژه کارکنان بهزیستی

کارشناس مسئول پیشگیری از معلولیت‌های بهزیستی خراسان رضوی از برگزاری اولین جلسه دوره آموزشی تشخیص زودهنگام سرطان‌های شایع زنان خبر داد و گفت: این دوره آموزشی با همکاری بنیاد سلامت بانوان(سپند) و توسط فوق تخصص انکولوژی ویژه کارکنان اداره کل بهزیستی برگزار گردید. در تلاشیم باتوجه به اهمیت موضوع پیشگیری از سرطان‌های شایع در میان زنان، این دوره‌های آموزشی را به صورت آنلاین نیز برگزار نمائیم تا همکاران سایر شهرستان‌ها هم از این آموزش‌ها بهره‌مند شوند.

نرگس ژیان عابد افزود: تشخیص زودهنگام و انجام درمان به موقع در روند بیماری سرطان و پیشرفت آن نقش مهمی دارد. غربالگری سرطان‌های شایع در میان زنان به راحتی قابل انجام است. در مرحله اول توسط خود فرد به صورت ماهیانه و در مرحله دوم با مراجعه به پزشک و از طریق سونوگرافی یا ماموگرافی قابل انجام می‌باشد.

وی ادامه داد: در راستای پیشگیری از سرطان‌های شایع زنان به زودی برنامه انجام غربالگری و معاینه کارکنان توسط متخصصان در اداره نیز انجام می‌گیرد و موارد مشکوک به پزشک ارجاع می‌شوند.

در ادامه، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در این دوره آموزشی، گفت: علیرغم پیشرفت‌های قابل توجه علم پزشکی، سرطان سومین علت مرگ و میر ایرانیان پس از بیماری‌های قلبی- عروقی و تصادفات به‌شمار می‌آید. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، امروزه در سراسر دنیا ١٠ میلیون مورد جدید سرطان در سال تشخیص داده می‌شوند.

مهدی برجی با تاکید بر اینکه استرس عامل بسیاری از بیماری‌ها است، گفت: استرس مزمن موجب اختلالات روانی و جسمانی می‌شود و بر سیستم ایمنی بدن تاثیر می‌گذارد.  هورمون استرس می تواند موجب ابتلا، رشد، گسترش و تنوع سرطان شده و روند درمان را سخت تر کند. استرس، کنش‌وری فرد را در قلمرو اجتماعی، روان شناختی، جسمانی و خانوادگی مختل می‌کند، نارضایتی حرفه ای، کاهش تولید و افزایش خطاها را در پی دارد. استرس با تضعیف نظام مصون کننده بدن، فرد را مستعد بیماری ها می سازد و تغییرات رفتاری نامطلوبی را ایجاد می کند و در دراز مدت موجب بیماری های مزمن چون فشار خون بالا، بیماری های قلبی، تنگی نفس و... می‌گردد.

وی ضمن تاکید بر اهمیت مداخلات روانشناختی در پیشگیری، کنترل و درمان بیماری‌ها، گفت:  استرس مزمن و طولانی‌مدت می‌تواند به روش‌های مختلفی بر پیشرفت سرطان تأثیر بگذارد؛ از تضعیف سیستم ایمنی و افزایش التهاب گرفته تا تسریع تقسیم سلولی و تأثیر بر سبک زندگی، استرس می‌تواند به رشد و گسترش سرطان کمک کند. با این حال، مدیریت و مقابله با استرس از طریق راهکارهای مختلف می‌تواند به کاهش این خطر و بهبود کیفیت زندگی بیماران سرطانی کمک نماید.

کد خبر 130397

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد