دشتی|رسانه|
رئیس اداره بهزیستی شهرستان دشتی مطرح کرد:
پیشگیری از معلولیت اولویت اصلی بهزیستی دشتی

رئیس اداره بهزیستی شهرستان دشتی گفت: با حمایت از ۳ هزار معلول در این شهرستان برنامه‌های آگاه‌سازی و مشاوره‌های ژنتیک به‌ویژه در ازدواج‌های فامیلی از جمله اقدامات کلیدی بهزیستی برای کاهش معلولیت‌ها و ارتقاء سلامت جامعه است.

مراد زارع در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «طلوع دشتی»؛ با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین برنامه‌های بهزیستی پیشگیری از معلولیت است در ادامه اظهار کرد: معلولیت به هر نوع کمبود یا فقدان توانایی ناشی از اختلال که فعالیت فرد را برای انجام امری به روش افراد عادی محدود کند یا دامنه فعالیت وی را از حالت طبیعی خارج کند گفته می‌شود.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان دشتی گفت: با توجه به اینکه ۳ هزار معلول تحت حمایت بهزیستی شهرستان است می‌توان از جمله علل اصلی آن به علل مادرزادی مانند نقص عضو و بیماری‌های ارثی و مادرزادی و علل عارضی که شامل علل تروماتیسمی مانند تصادف وسایل نقلیه، حوادث ناشی از کار، بلایا و اتفاقات، آلودگی محیط طبیعی، مصرف خودسرانه دارو، جنگ و پیامدهای ناشی از آن، فقر و فقدان بهداشت و بیماری مانند تمام بیماری‌هایی که سیر طولانی و مزمن آن‌ها بالاخره منجر به معلولیت می‌شود اشاره کرد.

وی با نظر به اینکه معلولیت علاوه بر محدویت‌هایی که برای فرد به همراه دارد هزینه زیادی را نیز برای خانوار دارد و پیشگیری از معلولیت‌ها یکی از مهم‌ترین برنامه‌های بهزیستی است، افزود: آگاه‌سازی افراد جامعه نسبت به عوامل ایجاد معلولیت و شناسایی به‌هنگام اختلالاتی که منجر به معلولیت می‌شوند از جمله اقدامات سازمان بهزیستی در زمینه پیشگیری از معلولیت هستند.

زارع با اشاره به اینکه مشاوره‌های ژنتیک بهزیستی به‌ویژه در ازدواج‌های فامیلی و خانواده‌های دارای سابقه معلولیت انجام می‌شود تا پیش آگهی و احتمال تولد نوزاد دارای معلولیت بررسی شود.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان دشتی با بیان اینکه برنامه پیشگیری از معلولیت زنان سرپرست خانوار که از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا کنون جهت ۱۰۰ نفر از زنان سرپرست خانوار با موضوعاتی مانند سلامت و پیشگیری از معلولیت، سلامت دستگاه عظلانی اسکلتی، سلامت بینایی و شنوایی، پیشگیری از حوادث برگزار شده است.

وی مطرح کرد: آموزش پیشگیری از معلولیت‌های دوران سالمندی نیز با هدف آشنایی با بیماری استئوآرتریت، سقوط، بیماری دیابت، بیماری قلبی عروقی، پوکی استخوان، سکته مغزی، آشنایی با بیماری دمانس در دو گروه سنی ۴۵ تا ۶۵ سال و ۶۵ تا ۸۵ سال که برای ۳۰۰ نفر از سالمندان اجرا شده است.

زارع با بیان اینکه برنامه غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال با هدف تشخیص زودهنگام مشکلات بینایی و با تمرکز بر تشخیص تنبلی چشم و عیوب انکساری طراحی شده است و از ابتدای سال تا کنون ۲ هزار و ۷۰۰ کودک غربال شده است.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان دشتی بیان کرد: غربالگری شنوایی نوزادن به منظور تشخیص زودهنگام اختلالات شنوایی و انجام اقدامات درمانی است که از ابتدای سال تا کنون ۶۵۰ نوزاد غربال شده است.

وی در ادامه افزود: غربالگری شنوایی کودکان ۳ تا ۵ سال و غربالگری اضطراب کودکان ۵ تا ۶ سال از دیگر برنامه‌های بهزیستی به منظور پیشگیری از معلولیت‌ها است که در حال اجرا هستند.

کد خبر 124465

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 9 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد