به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان بوشهر در این نشست دکتر حیدر عزیزنژاد مدیر کل بهزیستی استان ضمن شهادت فاطمه زهرا (س) و گرامیداشت ۱۳ آذر روز جهانی افراد دارای معلولیت و تقدیر از زحمات مسئولان و کارشناسان اورژانس اجتماعی اظهار داشت: معلولین باید در سطح جامعه بیشتر دیده شوند و به آنها خدمات موثر داده شود زیرا این عزیزان حق بزرگی بر ما مسئولین و حکمرانان کشور دارند و موظفند به خواسته های معلولین توجه خاص را داشته باشند که در این راستا بهزیستی استان بوشهر خدمت به محرومین از جمله معلولین را در سر لوحه اولیه کار خود قرار داده است.
مدیر کل بهزیستی استان بوشهر به قانون جامع حمایت از معلولان در بندهای مختلف آن در خصوص حمایتهای ویژه به این قشر در سطح جامعه اشاره کرد و گفت: متاسفانه علیرغم اینکه این قانون مصوب مجلس شورای اسلامی است این موارد گاها در سطح جامعه اجرای آن با مشکلاتی روبرو شده است که در این خصوص نیاز و مطالبه گری آگاهانه، و پیشنهادات قابل اجرا توسط ما مسئولین در بهزیستی و خود معلولان در برنامه آتی مطرح گردد.
عزیزنژاد در بخش دیگری از قانون حمایت از معلولان به ماده ۲۷ اشاره کرد و خواستار برقراری حقوق طبق دستورالعمل برای افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید شد.
دکترعزیزنژاد به خدمات موثر بهزیستی در حوزه اورژانس اجتماعی در بوشهر پرداخت و گفت: خدمات موثر این حوزه در مواقع اضطراری می تواند نقش بسزایی در جهت برخورد با یک فرد آسیب دیده اجتماعی و انجام مداخله به موقع کارشناسان این حوزه ایجاد کند که به حمدلله با تلاشهای این عزیزان این کار صورت می گیرد که جا دارد تقدیر و تشکر کنم.
هدی مشتاقی معاون دادستان بوشهر نیز ضمن ابراز خرسندی در کنار کارشناسان و مدیران بهزیستی استان و نگاه ویژه این سازمان به بحث آسیب های اجتماعی درکنار دادگستری اظهار داشت: بهزیستی به عنوان متولی کنترل و آسیبهای اجتماعی است زیرا سازمان بهزیستی با رویکردی که در کنترل و آسیب های اجتماعی می تواند در انجام و مداخله به هنگام نقش به سزایی را ایجاد کند.
وی به اصل ۱۵۶ قانون اساسی اشاره کرد و گفت: پیشگیری از جرم در اختیار قوه قضاییه است ولی وقتی در این راستا جهت پیشگیری و آسیب از وقوع جرم وارد می شویم تنها به یک نهاد حمایتی برخورد می کنیم و آن هم بهزیستی است که با این تفاسیر بهزیستی به تنهایی نمی تواند در کنترل و آسیب اجتماعی مداخله و وارد کند و در این میان بقیه دستگاههای اجرایی که ۲۲ دستگاه معرفی شده اند باید همسو با بهزیستی در این روند همکاری لازم را باید داشته باشند که متاسفانه این نهادها یا ناشناخته هستند و یا به آن صورت همکاری لازم را انجام نمی دهند.
مشتاقی به سه رویکرد پیشگیری و مقابله به آن اشاره کرد و ادامه داد: بهزیستی فقط باید کارهای اولیه که همان پیشگیری است را انجام دهد و بقیه دستگاههای متولی این امر مثل بهداشت در امر درمان با بهزیستی همکاری لازم را انجام دهد که عینا این امر لمس نمی شود و خود بهزیستی این کار را انجام می دهد که واقعا جا دارد بابت تلاش این عزیزان تقدیر کنم.
معاون دادستان بوشهر در بحث دیگری از سخنان خود به گلایه مندی از دستگاههای متولی این امر مثل شهرداری پردداخت و خواستار همکاری طبق دستورالعمل و قانون با بهزیستی شد.
مشتاقی همچنین به نقش صدا و سیما پرداخت و گفت: صدا و سیما در این راستا با ایجاد تولید ساخت فیلمهای آموزشی جهت آگاهسازی مردم در روند پیشگیری و آسیب اجتماعی نقش مهمی را داشته باشد ولی در ظرف چندین سال اخیر نقش این نهاد کم رنگ شده است.
هدی مشتاقی معاون دادستان بوشهر به مقوله اعتیاد در سطح کشور پرداخت و گفت: طبق آماری که اعلام شده یک فرد دارای اعتیاد پس از ترک و بازتوانی در مراکز نگهداری رها می شوند که در این راستا مداخلات در جهت پیشگیری صورت نمی گیرد و خود فرد بهبود یافته یازده بار دیگر به مواد مخدر روی می آورد که در این میان هم بار مالی و هم زمان را برای درمان مجدد به ارمغان می آورد که مستلزم همکاری و برنامه ریزی لازم جهت این امر باید در دستور کار مسئولین و متولیان این امر قرار گیرد.
شایان ذکر است فرزانه فیروزی معاون امور اجتماعی بهزیستی استان بوشهر گزارشی از اقدامات صورت گرفته این معاونت را ارائه داد.
نظر شما