پیشگیری از اختلال شنوایی و بهره‌مندی ناشنوایان از خدمات مورد نیاز، اولویت اصلی بهزیستی است

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در مراسم جشنی که ویژه افراد کم‌شنوا و کسانی که از طریق کاشت حلزون به موهبت شنوایی دست یافته‌ بودند، گفت: ﻳﻜﻲ از اﺳﺎﺳﻲ‌ﺗﺮﻳﻦ اﻗﺪاﻣﺎت ﺗﻮاﻧﺒﺨﺸﻲ درﺧﺼﻮص ﻛﻮدکان ﻛﻢ ﺷﻨﻮا، ﺗﺸﺨﻴﺺ و ﻣﺪاﺧﻠﻪ زود ﻫﻨگام کم ﺷﻨﻮاﻳﻲ اﺳﺖ تا با استفاده ﺣﺪاﻛﺜﺮی از ﺑﺎﻗﻲ ﻣﺎﻧﺪه ﺷﻨﻮاﻳﻲ ﻛﻮدک ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از وﺳﺎﻳﻞ ﻛﻤﻚ ﺷﻨﻮاﻳﻲ ﻧﻈﻴﺮ ﺳﻤﻌﻚ و ﻛﺎﺷﺖ ﺣﻠﺰون ﻓﺮاگیری زﺑﺎن و گفتار، رﺷﺪ و ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻳﺎﺑﺪ ﺗﺎ ﺑﺘﻮاﻧﺪ ﺗﺎ ﺣﺪﻣﻤﻜﻦ در ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻋﺎدی ﺑﺎ ﺣﺪاﻛﺜﺮ اﺳﺘﻘﻼل، ﺣﻀﻮری ﻓﻌﺎل داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ.

مسعود فیروزی ادامه داد: زمان اجرای برنامه غربالگری شنوایی همگانی نوزادان از بدو تولد تا یک ماهگی، در بخش تشخیص تا 3 ماهگی و در بخش مداخلات درمانی یا توانبخشی تا 6ماهگی است. غربالگری شنوایی در محل زایشگاه‌ها، برخی مراکز بهداشت، کلینیک‌های شنوایی یا موسسات تابعه بهزیستی اجرا می‌گردد. درسطح استان خراسان رضوی تعداد 34 بیمارستان، 7مرکز بهداشت و 15 کلینیک شنوایی یا مراکز تابعه بهزیستی مجری برنامه غربالگری شنوایی نوزادان می‌باشند.

وی افزود: خوشبختانه کشورمان به لحاظ تکنولوژی به پیشرفت‌هایی دست یافته که ﻛﻮدﻛﺎنی که دچار کم ﺷﻨﻮاﻳﻲ ﻋﻤﻴﻖ تشخیص داده شوند، طی عمل جراحی ﻛﺎﺷﺖ  ﺣﻠﺰونﺷﻨﻮاﻳﻲ به‌صورت رایگان برای آنها ﺻﻮرت ﻣﻲ‌گیرد و دریافت خدمات ﺗﻮاﻧﺒﺨﺸﻲ ﻣﻮﺟﺐ رﺷﺪ ﻣﻬﺎرﺗﻬﺎی گفتار و زﺑﺎن ﻛﻮدک می‌گردد. تمامی اینها درنهایت ﺗﻮاﻧﻤﻨﺪﺳﺎزی ﻓﺮد در ﺟﺎﻣﻌﻪ را ﺑﺪﻧﺒﺎل خواهد داشت.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: جراحی کاشت حلزون در حال حاضر به‌صورت رایگان انجام می‌شود و ﻛﻤﻚ ﻫﺰﻳﻨﻪﺟﻬﺖ ﺗﻌﻤﻴﺮ ﻳﺎ ﺗﻌﻮﻳﺾﻗﻄﻌﺎت پروﺗﺰ ﻛﺎﺷﺖ ﺣﻠﺰونﺷﻨﻮاﻳﻲ از محلﻋﺘﺒﺎراتﻛﺎﺷﺖﺣﻠﺰون پرداخت می‌گردد. آموزش‌‎های لازم پس از کاشت یا دریافت سمعک در مرکز غیردولتی روزانه آموزشی و توانبخشی خانواده و کودک مبتلابه اختلالات شنوایی ارائه می شود. این مراکز به کودکانی که به دلیل ابتلا به اختلالات شنوایی در یادگیری و به‌کارگیری گفتار و زبان دچار مشکلاتی شده‌اند و نیز به والدین این کودکان ارائه خدمت می نمایند. پذیرش در این مرکز از سن شیرخوارگی تا سن11سالگی امکان پذیر است. درحال حاضر 6 مرکز آموزشی و توانبخشی اختلالات شنوایی در استان خراسان رضوی فعال می‌باشد.

کد خبر 120381

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد