به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان البرز؛ "وجیهه محمدی فلاح" افزود:۱۵ اکتبر مصادف با ۲۴ مهرماه روز جهانی نابینایان با شعار «دسترسی به فناوری، نویدبخش مشارکت اجتماعی نابینایان» نامگذاری شده است.
مدیرکل بهزیستی البر گفت:سازمان بهزیستی بر اساس اهداف و شرح وظایف خود، همواره در تلاش است تا با سنجش دقیق سطح نیازهای افراد دارای معلولیت بینایی و انطباق نوع خدمات با سطح عملکرد و میزان محدودیت های این افراد، فرآیند خدمت رسانی به افراد نابینا و کم بینا را طبق نیازهای روز آنان گسترش داده و به سهم خود، زمینه توانمندسازی و تلفیق اجتماعی این افراد را در عرصه های مختلف فراهم سازد.
وی افزود:در استان البرز حدود ۳۵ هزار نفر فرد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی البرز هستند که از این تعداد سه هزار و ۶۷۲ نفر را افراد کم بینا و نابینا تشکیل میدهند.
محمدی فلاح بیان داشت:این افراد خدماتی همچون هزینه صددرصدی دانشجویی و دانش آموزی، مستمری ماهانه، اعطاء وامهای اشتغالزایی و خوداشتغالی، تهیه کامپیوتر مخصوص نابینایان، کمک هزینه تهیه مسکن و هزینه درمان و سایر خدمات درمانی و لوازم توانبخشی از سوی بهزیستی دریافت میکنند.
مدیرکل بهزیستی البرز از معافیت سربازی فرزندی که پدر یا مادر نابینا دارد، معافیت مالیاتی والدین شاغلی که فرزند نابینا دارند، انشعابات رایگان آب، گاز و برق و هزینه مناسب سازی محیط زندگی به عنوان بخش دیگری از خدمات بهزیستی به این افراد نام برد.
محمدی فلاح در ادامه به بخش دیگری از خدمات بهزیستی به نابینایان و کم بینایان اشاره کرد و افزود:از ابتدای سال تا کنون مبلغ ده میلیارد ریال برای خرید سی دستگاه مگنی فایر (بزرگ نمای دیجیتال) و مبلغ سه میلیارد ریال برای خرید هفتاد دستگاه ضبط کننده صوتی هزینه گردیده است.
مدیرکل بهزیستی استان البرز افزود:ایجاد بستری مناسب برای یادگیری، مناسبسازی اماکن و معابر عمومی، شکوفا کردن تواناییها، استقلال فرد در تحصیل، کار و پژوهش و سرانجام مشارکت روشندلان در پیشرفت کشور اهداف بلندی هستند که برای این عزیزان متصوّر هستیم.
وی افزود:برای پیشگیری از اختلالات بینایی، توجه به آمبلیوپی به عنوان یکی از اولویتهای برنامههای پیشگیری مورد توجه خاص میباشد. بیماری تنبلی چشم یک اختلال اکتسابی بینایی یکطرفه و گاه دوطرفه است که پس از رفع هر گونه عیب انکساری و یا ضایعه ارگانیک در چشم برطرف نشده و کماکان باقی میماند که بهترین سن برای تشخیص و درمان این بیماری قبل از پنج سالگی است.
مدیرکل بهزیستی استان البرز با بیان اینکه در سال گذشته ۱۰۵ هزار و ۱۶۲ کودک تحت غربالگری بینایی قرار گرفتند، افزود: از ابتدای سالجاری تاکنون نیز ۳۳ هزار کودک در اجرای طرح بینایی سنجی غربالگری شدند.
وی ادامه داد: طی اجرای این برنامه با انجام غربالگری بینایی، اختلالات بینایی کودکان مشخص میشود و مداخلات لازم درمانی وکمک هزینههای درمانی برای افراد بیبضاعت توسط بهزیستی انجام میشود.
محمدی فلاح اضافه کرد:در حال حاضر بسیاری از افراد نابینا و کم بینا با تکیه بر مهارتها و تجارب خود، به ظرفیتهای لازم برای مشارکت فعال در عرصههای شغلی و اجتماعی دست یافته اند اما متأسفانه شاهد آن هستیم که فرصتهای شغلی مورد نظر آنها در پس تبعیض و ناآگاهی دستگاهها از بین میرود.
وی ادامه داد:سازمان بهزیستی به عنوان متولّی پیگیری حقوق افراد دارای آسیب بینایی همواره تمام تلاش خود جهت رایزنی بادستگاههای اجرایی و نهادهای نظارتی جهت طرح مسائل نابینایان و پیگیری خواستههای آنان را بعمل میآورد، اما بدون شک عزم ملّی برای ساختن زندگی بهتر برای این افراد مستلزم همکاری تمام بخشهای جامعه و اجرای صحیح قانون عصای سفید و قانون حمایت از افراد دارای معلولیت است.
نظر شما