بیش از ۲۶۰۰  نابینا و کم بینا  تحت پوشش بهزیستی هستند

مدیرکل بهزیستی استان زنجان تعداد خدمات گیرندگان مستمر و غیرمستمر معلولین نابینایی را بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ نفر عنوان کرد و گفت: وسایل کمک بینایی شامل عصای سفید، کاغذ بریل، ساعت لمسی و گویا، قلم قرآنی، به دید ( نوعی ذره بین)، دستگاه ضبط صدا، نوت تیکر با تامین اعتبار و تهیه این اقلام به نابینایان  تحویل داده می شود.

به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان زنجان دکتر روح اله خدابنده لو در مراسم گرامیداشت روز عصای سفید با محوریت " احترام به حقوق افراد نابینا و کم بینا" به اجرای قانون جامع حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت اشاره کرد و گفت: بر اساس ماده ۷ این قانون و در راستای ایجاد فرصت های شغلی، دستگاهها، شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی موظف هستند حداقل۶۰ درصد  از پستهای سازمانی چون اپراتورتلفن را به افراد نابینا و کم بینا و معلولان‌جسمی- حرکتی اختصاص دهند.

وی در خصوص حمایت بهزیستی از تحصیل افراد نابینا و کم بینا اظهار کرد: به منظور تسهیل دریافت خدمات آموزشی در زمینه تامین امکانات رفاهی ،تقویت انگیزه های تحصیلی، کمک به استقلال و بهبود کیفیت زندگی در راستای تساوی فرصت ها،  ۸۵ دانش آموز و ۳۱ دانشجو از کمک هزینه تحصیلی دانش آموزی و شهریه دانشجویان دارای معلولیت در دانشگاه های غیردولتی  برخوردار هستند.

خدابنده لو به طرح ارتقای توانمندی افراد دارای معلولیت بینایی ، شنوایی ، آسیب نخاعی و سالمندان اشاره کرد و افزود:  در سال گذشته ۲۳۰ فرد دارای معلولیت و سالمند در استان از خدمات این طرح بهره مند شده اند که از این تعداد، ۷۰ نفر با معلولیت بینایی تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان خدمات بهزیستی به افراد با اختلالات بینایی را تامین وسایل کمک توانبخشی ، ارائه خدمت مستمری به نابینایان تحت پوشش، ارائه خدمات هنری و هنردرمانی به توانخواهان مبتلا به اختلال بینایی، ایجاد بستر حمایتی از فعالیتهای ورزشی و قهرمانی نابینایان و کم بینایان عنوان کرد.

این مقام مسئول با بیان اینکه طبق ماده  ۸  قانون جامع حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت استفاده این افراد از امکانات ورزشی، تفریحی ،فرهنگی مراکز دولتی برای افراد دارای معلولیت رایگان است، تصریح کرد: بستر حمایتی از فعالیتهای ورزشی و قهرمانی نابینایان و کم بینایان که منجر به دریافت مقامهای استانی و کشوری در رشته های دو میدانی ، دوچرخه سواری دو نفره، شنا و گلبال شود، ایجاد شده است.

خدابنده لو خاطرنشان ساخت: خدمات هنردرمانی، نمایش درمانی و موسیقی درمانی درمراکز توانبخشی با تاکید برجنبه های درمانی هنر و نقش موثر آن درتوانبخشی افراد دارای معلولیت طراحی شده است که توسط مربیان هنری آموزش دیده با همکاری تیم توانبخشی و روانشناسان مرکز ، درجلسات انفرادی و یا گروهی و بصورت هفتگی در محل انجمن نابینایان و یا سایر مکانهای هنری ارائه می شود.
وی به برگزاری اولین آزمون استخدامی ویژه افراد دارای معلولیت در خرداد ماه سال جاری اشاره کرد و خاطر نشان ساخت: بیش از ۲۰۰ نفر از شرکت کنندگان در آزمون استخدامی افراد دارای معلولیت برای تصدی بیش از ۷۵ شغل در ۴۶ دستگاه اجرایی به رقابت پرداختند که پس از طی فرایندهای اداری در دستگاه‌های اجرایی جذب شده و فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.

کد خبر 119622

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد