حمیده محدث افزود: ایده طرح خانواده میزبان نیز از جمله برنامههایی بود که برای اولینبار در کشور از اسفندماه سال ۱۴۰۰در خراسان رضوی آغاز گردید و در پی اجرای موفق این طرح از شهریور ماه سال گذشته دستورالعملی کشوری برای آن تدوین و برای اجرا ابلاغ گردید. در طرح میزبان، خانواده متقاضی برای مدتی موقت سرپرستی کودک را عهدهدار میشوند. فرآیند میزبان کار مهمی است و استقبال بیشتر مردم را میطلبد. خانوادهها باید در جریان باشند که خانواده میزبان، خانواده فرزندخوانده نیست.
وی درخصوص تفاوت فرزندخواندگی دائم با طرح میزبان، گفت: در طرح میزبان فرزندی به خانواده واگذار میشود که در حال حاضر امکان فرزندخواندگی برای کودک وجود ندارد. بهعبارتی امکان سلب حضانت از والدین زیستی کودک وجود ندارد و در عینحال به دلایل مختلفی در شرایط فعلی صلاحیت یا شرایط نگهداری از فرزند خود را نیز ندارند و امکان تحویل کودک به آنها وجود ندارد. در نتیجه بهجای نگهداری موقت این کودکان در مراکز تا زمان بهبود شرایط خانوادگی و بازپیوند آنها با خانواده زیستی، کودکان به خانوادههای میزبان دارای صلاحیت واگذار میشوند تا در محیط خانواده رشد کنند، کارکردهای خانواده را بیاموزند و از آغوش خانواده محروم نمانند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه خانواده میزبان سفارش ائمه درخصوص توجه به کودکان را احیا میکند، گفت: زمان مشخصی برای حضور کودک در خانواده میزبان نمیتوان تعئین کرد. مدت زمان حضور کودک در خانواده میزبان بستگی به شرایط خانواده زیستی او دارد و هرزمان مقام قضایی صلاحیت خانواده را تایید کند، کودک پیش خانواده زیستی خود بازمیگردد.
وی در انتها خاطرنشان کرد: درحال حاضر 220 خانواده پشت نوبت فرزندخواندگی قرار دارند.
نظر شما