پروین هدف از اجرای این برنامه ها را ایجاد ظرفیت های جدید مشارکت اجتماعی، ارتقای سرمایه اجتماعی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، از طریق پایگاه های سلامت اجتماعی و جمعیت های همیار سلامت روانی اجتماعی در شهرها و روستاهای استان قلمداد نمود که توانست علاوه بر توانمندسازی مخاطبین، به غنی سازی اوقات فراغت نوجوانان و ارتقای دانش و آگاهی بانوان شرکت کننده کمک شایانی کند.
وی افزود: این برنامه با بهره گیری از رویکرد مشارکتی در ۱۳ جلسه ۲۶ ساعتی با همکاری تسهیلگران آموزش دیده استانی در قالب کلاس های آموزشی ـ عملی برگزار گردید.
وی از اجرای برنامه مشارکت اجتماعی نوجوانان ایران (مانا) برای ۲۲۰۰ نفر نوجوان دختر و پسر ۱۸ـ۱۳ ساله خبر داد و گفت: دختران نوجوان شرکت کننده در برنامه مانا ۱۷۲۰ نفر و مخاطبین پسر نوجوان ۴۸۰ نفر و تعداد گروه های تشکیل شده در کل برنامه مانا ۱۲۵ گروه بودند همچنین برنامه مشارکت اجتماعی زنان استان در سالجاری در گروه های سنی۴۵ـ۱۸ساله ۷۹۴ نفر بودکه با تشکیل ۵۷ گروه زنان، در نهایت به تحقق کامل برش برنامه در همه شهرستان های استان منجر شد.
وی اظهار کرد: نتیجه فرایند کار هرگروهی با بهره گیری از مشارکت گروهی حداقل به یک پروژه قابل پیگیری و حمایت یابی منجر می شود که براین اساس مطالبه گری و حمایت طلبی از دستگاه های اجرایی مرتبط با پروژه انجام میگیرد. برگزاری جلسات با متولیان هر منطقه به عنوان رویداد هم اندیشی و همراهی نوجوانان و بانوان مخاطب برنامه ها از نتایج درخشان این فعالیت است که با هماهنگی ادارات بهزیستی شهرستان ها، دستگاه های ذیربط حامی پروژه ها و خود نوجوانان و بانوان در حال برگزاری در شهرستان های استان است.
معاون امور توسعه پیشگیری اضافه کرد: در اجرای این برنامه سعی در ترویج شیوه های علمی مشارکت اجتماعی و جمعگرایی داشتیم تا از این طریق الگوها و شیوههایی برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی و توانمندسازی مخاطبین طراحی کنیم که صرفاً جنبه توصیهای و پند و اندرز نداشته باشد، بلکه ساز وکاری اتخاذ می شود تانوجوانان و زنان بتوانند در جریان عمل و به صورت عینی، فواید و نتایج ملموس مشارکت و همکاری را تجربه کنند و گام های عملی برای شناسایی آسیب های اجتماعی پیرامون خود برداشته و راه حل های کاربردی و عملیاتی ارائه دهند.
پروین اشاره نمود: محصول نهایی این برنامه آموزشی- عملی " اجرای پروژههای نوجوانان توسط خود نوجوانان برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و ارتقای سلامت اجتماعی" با رویکرد مشارکت اجتماعی" است، اجرای موفق این برنامه نشان می دهد مشارکت جویی و جمع گرایی این قابلیت را دارد تا به عنوان عنصری از سرمایه اجتماعی، سلامت اجتماعی نوجوانان و بانوان را افزایش دهد و نیز آنها را نسبت به آسیبهای اجتماعی ایمن و مقاوم سازد.
نظر شما