مسعود فیروزی افزود: مطابق قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و آییننامه اجرایی این قانون، حمایت از کودکان بیسرپرست و بدسرپرست معرفی شده از سوی مراجع قضایی بر عهده سازمان بهزیستی است که بر اساس سیاستهای جاری سازمان بهزیستی، این موضوع توسط دفتر مراقبت و توانمندسازی کودکان و نوجوانان در قالب دو برنامه، مراقبت در خانواده زیستی و جایگزین و مراقبت در مراکز شبانه روزی انجام میپذیرد. زندانی بودن والدین، اولیا یا سرپرست قانونی طفل یکی از موارد پذیرش و ساماندهی کودکان در مراکز شبهخانواده است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 96 مرکز شبه خانواده در استان خراسان رضوی وجود دارد و یک هزار و 850 کودک در این مراکز زندگی میکنند. کلیه فرزندان بی سرپرست و بدسرپرست معرفی شده از سوی دادگستری در مراکز شبانه روزی پذیرش و از خدمات شبانه روزی این مراکز بهره مند می گردند.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در خصوص نحوه حمایت از خانوادههای زندانیان توسط بهزیستی، گفت: درصورتی که سرپرست خانوار زندانی شود، خانواده او که شامل همسر و فرزندان میباشند تحت پوشش بهزیستی قرار میگیرند و علاوه بر مستمری ماهیانه از خدمات دیگری از قبیل کمکهای معیشتی، کمک هزینه درمان، ودیعه مسکن، حمایتهای تحصیلی، آموزشی و... برخوردار میشوند. اگر کودکی، والدین یا سرپرست او زندانی شود و کودک توسط یکی از اقوام، فامیل، آشنایان نگهداری شود، به عنوان کودک امدادبگیر تحت پوشش بهزیستی قرار میگیرد و از امداد ماهیانه و سایر حمایتها برخوردار میگردد. درصورتی که فردی از اطرافیان صلاحیت نگهداری از کودک را نداشته باشد و یکی از والدین زندانی شده باشد و کودک فاقد سرپرست موثر باشد در مراکز شبانهروزی بهزیستی پذیرش خواهد شد.
نظر شما