بازپیوند با خانواده زیستی، هدف غایی بهزیستی

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در مراسم جشنی که ویژه سال تحصیلی جدید با حضور کودکان مقیم مراکز شبه‌خانواده و خانواده‌های آنها در زندان تدارک دیده شده بود، گفت: مسئولیت اجتماعی بهزیستی تلاش برای توانمندسازی خانواده و بازپیوند کودک با خانواده زیستی است. سیاست بهزیستی نگهداری موقت کودکان در مراکز است و این دیدارهای خانوادگی به‌صورت مکرر با هدف قطع نشدن ارتباط عاطفی کودکان با والدین آنها انجام می‌گیرد.

مسعود فیروزی افزود:  مطابق قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و آیین‌نامه اجرایی این قانون، حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست معرفی شده از سوی مراجع قضایی بر عهده سازمان بهزیستی است که بر اساس سیاست‌های جاری سازمان بهزیستی، این موضوع توسط  دفتر مراقبت و توانمندسازی کودکان و نوجوانان در قالب دو برنامه، مراقبت در خانواده زیستی و جایگزین و مراقبت در مراکز شبانه روزی انجام می­پذیرد. زندانی بودن والدین، اولیا یا سرپرست قانونی طفل یکی از موارد پذیرش و ساماندهی کودکان در مراکز شبه‌خانواده است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 96 مرکز شبه خانواده در استان خراسان رضوی وجود دارد و یک هزار و 850 کودک در این مراکز زندگی می‌کنند. کلیه فرزندان بی سرپرست و بدسرپرست معرفی شده از سوی دادگستری در مراکز شبانه روزی پذیرش و از خدمات شبانه روزی این مراکز بهره مند می گردند.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در خصوص نحوه حمایت از خانواده‌های زندانیان توسط بهزیستی، گفت: درصورتی که سرپرست خانوار زندانی شود، خانواده او که شامل همسر و فرزندان می‌باشند تحت پوشش بهزیستی قرار می‌گیرند و علاوه بر مستمری ماهیانه از خدمات دیگری از قبیل کمک‌های معیشتی، کمک هزینه درمان، ودیعه مسکن، حمایت‌های تحصیلی، آموزشی و... برخوردار می‌شوند. اگر کودکی، والدین یا سرپرست او زندانی شود و کودک توسط یکی از اقوام، فامیل، آشنایان نگهداری شود، به عنوان کودک امدادبگیر تحت پوشش بهزیستی قرار می‌گیرد و از امداد ماهیانه و سایر حمایت‌ها برخوردار می‌گردد. درصورتی که فردی از اطرافیان صلاحیت نگهداری از کودک را نداشته باشد و یکی از والدین زندانی شده باشد و کودک فاقد سرپرست موثر باشد در مراکز شبانه‌روزی بهزیستی پذیرش خواهد شد.

کد خبر 117627

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد