هادی قیصری افزود: نتایج یکی از پژوهشهای علمی حاکی از آن است که آموزش از راه مهارتهای زندگی، آموزش از طریق فیلم، پوستر، کاتالوگ و آموزش به روش ارسال پیام کوتاه از جمله روشهای عمده پیشگیرانه بر تغییر نگرش و سلامت روان دانشآموزان پسر است. از بین روشهای پیشگیرانه، آموزش از طریق فیلم و آموزش مهارتهای زندگی تأثیر معناداری بر ارتقای سلامت روان دانشآموزان داشتند.
وی درخصوص طرحهای پیشگیرانه از اعتیاد ویژه نوجوانان که توسط بهزیستی خراسان رضوی اجرا میشود، گفت: برنامه پاترا پیشگیری از اعتیاد و ارتقای توانمندیهای شناختی رفتاری در محلات آسیبخیز، طرح پازک پیشگیری از اعتیاد در میان زنان و کودکان، پویش و کارزار رسانهای پیشگیری از اعتیاد با موضوع والد آگاه، فرزند ایمن که با دوشعار ( آیا میدانی الان فرزندت کجاست) و ( آیا دوست فرزندت را میشناسی) بهصورت گسترده در فضای مجازی با تولید محتواهای آموزشی، کلیپ، موشن گرافی، پیام و... برای آحاد جامعه خصوصا گروههای در معرض خطر از قبیل نوجوانان و جوانان از جمله برخی از برنامههای پیشگیرانه از اعتیاد است که توسط بهزیستی خراسان رضوی اجرا میشود.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی افزود: خط ملی اعتیاد به شماره تلفن ۰۹۶۲۸ پاسخگوی والدین نگران در راستای پیشگیری از اعتیاد در فرزندان آنها و مرجع تخصصی مشاوره پیشگیری ازاعتیاد است. این خط مرکز تلفنی برای ارائه راهکارهای پیشگیری از مصرف مواد، راهنمایی در زمینه درمان اعتیاد و ارجاع به مراکز درمان و بازتوانی اعتیاد است و عموم مردم میتوانند از مشاوره تخصصی این خطوط بهرهمند شوند.
وی خاطرنشان کرد: دانش آموزان دبیرستانی لذتگرا و آینده نگر هستند و تمایل دارند با بزرگسالان در مورد تصمیمگیری، حل مشکل و نگرانیهای خود صحبت کنند ولی هنوز گرایش و اتکا به گروه همسالان و تحت تاثیر قرار گرفتن به وسیله آنها وجود دارد.
در ادامه، محبوبه عباسزاده لاله کارشناس پیشگیری از اعتیاد بهزیستی خراسان رضوی در خصوص سینمای ایران و پرداختن به موضوع اعتیاد، گفت: تولیدات رسانهای قوی، استفاده از هنرپیشههای مطرح و... با موضوع اعتیاد و عوارض آن نقش موثری بر نگرش و الگوبرداری نوجوانان دارند. هنرمند و فیلم ساز سینما میتواند با پرداختن به موضوعات اعتیاد به جامعه و مخاطب کمک کنند. رسانه درقبال موضوعات اجتماعی بهویژه مسائلی نظیر اعتیاد مسئول است و میتواند همانند یک دانشگاه عمل کند و تاثیرات بسیاری در راستای آگاهی بخشی بر سطوح مختلف جامعه دارد.
وی افزود: تلویزیون ما باید دستی در فرهنگسازی داشته باشد. این روزها بسیاری از مخاطبان به شبکه نمایش خانگی گرایش پیدا کردهاند و نمایش استعمال دخانیات در این سریالها به راحتی اتفاق میافتد. هنرمندان و ورزشکاران چون مدل و الگو هستند، همواره مورد توجه نوجوانان و جوانان قرار میگیرند و سیگار کشیدن آنها تأثیر مخرب خود را میگذارد.
عباسزاده لاله افزود: فیلم ابد و یک روز میتواند بهعنوان بهترین فیلم ایرانی با موضوع اعتیاد عنوان شود که به خوبی توانسته ریزه کاریهای زندگی افراد معتاد و جایگاه آنها را در خانه و خانواده به تصویر بکشد. سکانس فراموش نشدنی دستگیری نوید محمدزاده در نقش پسر معتاد خانواده به زیباترین شکل ممکن اجرا شده و دل هر بیننده ای را به درد می آورد. فیلم متری شش و نیم، فیلم مغزهای کوچک زنگ زده از جمله فیلمهای بسیار موفقیاست که در زمینه اعتیاد در سینمای ایران در سالهای اخیر تولید شده است.
نظر شما