لیلا حرمتی امروز در گفتوگو با خبرنگار «شهر بیست»، به فعالیتهای دفتر اورژانس اجتماعی بهزیستی قم اشاره کرد و گفت: اورژانس اجتماعی یکی از دفاتر معاونت سلامت اجتماعی بهزیستی است که شامل چهار بخش «مرکز مداخله در بحرانهای فردی، خانوادگی و اجتماعی»، «پایگاه خدمات اجتماعی در محلات آسیبخیز شهر»، «خط تلفن اورژانس اجتماعی (۱۲۳)» و «خدمات سیار اورژانس اجتماعی» میشود.
وی تصریح کرد: اورژانس اجتماعی میتواند از بحران ناشی ازآسیبهای اجتماعی در بین زنان و دختران در معرض آسیب اجتماعی و یا آسیبدیده اجتماعی، کودکان آزاردیده، کودکان کار، کودکان خیابانی، همسران آزار دیده، سالمندان و معلولان آزاردیده، اختلافات حاد خانوادگی، افرادی که قصد خودکشی و یا اقدام به آن را دارند، مبتلایان به اختلال هویت جنسی، دختران و پسران فراری از منزل و سایر افرادی که در شرایط بحرانی قرار دارند، پیشگیری کند.
وی از ثبت ۱۷ هزار تماس در قم با خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: از این تعداد، ۶ هزار تماس مرتبط بوده و ۱۰۷۰ مداخله مؤثر با حضور تیم سیار کارشناسان بهزیستی صورت گرفته است.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان قم افزود: همچنین ۶۰۰ مورد ارائه خدمت مددکاری، روانشناختی، روانپزشکی، حقوقی و تربیتی در مرکز مداخله در بحران بهزیستی قم صورت گرفته است.
حرمتی افزود: ارائه خدمت در اورژانس اجتماعی به دو شکل خودمعرف و ارجاعی (از سوی خط اورژانس اجتماعی ۱۲۳، خدمات سیار اورژانس اجتماعی، سایر مراکز بهزیستی، مراجع قضایی، نیروی انتظامی و سایر نهادهای دولتی و غیر دولتی) و به شکل سرپایی و نگهداری است.
وی خاطرنشان کرد: خدمات مددکاری، روان شناسی، تربیتی، حقوقی، فرهنگی و آموزشی از جمله خدمات این اورژانس است و بازگشت به خانواده از مهمترین اهداف آن است، ولی در صورت نیاز آسیبدیدگان اجتماعی به مراکز زیر مجموعه امور آسیبدیدگان اجتماعی ارجاع میشوند.
نظر شما