برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه

با حضور بانوان شاغل در اداره کل بهزیستی استان کارگاه آموزشی تغذیه توسط مدرس دوره آقای فرزانه کاری برگزار گردید.

 به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان در این دوره آقای فرزانه کاری گفت : ما انسان ها در طول روز از مواد غذایی مختلفی تغذیه می‌کنیم.

 مواد غذایی از گروه‌های غذایی متنوعی مانند لبنیات، سبزیجات، حبوبات، غلات، میوه‌ها، گوشت‌ها و ... با تنوع بالایی در دسترس بوده تا افراد از آن‌ها برای رفع نیازهای تغذیه‌ای خود استفاده کنند.

 در این راستا اهمیت تغذیه سالم و داشتن برنامه صحیح می‌تواند از بروز بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات جلوگیری کرده و حتی به درمان بیماری‌ها را نیز کمک کند. داشتن برنامه غذایی سالم برای سلامتی و رشد بدن لازم و ضروری است.

وی در ادامه به گروهای مختلف غذایی ذیل اشاره کرد و افزود در اداه به مباحث اهمیت تغذیه سالم اشاره خواهیم کرد  

تغذیه سالم چیست؟  

برخی از افراد تغذیه سالم را به معنای خوردن غذای کم و محدودیت در خوردن غذاهای مختلف می‌دانند. تغذیه سالم به هیچ عنوان به این معنا نیست و نباید برای لاغری و تناسب اندام خود را درگیر رژیم‌های بسیار سخت و طاقت‌فرسا کنید. تغذیه سالم یعنی داشتن رژیم غذایی که سرشار از مواد غذایی مفید و مغذی باشد تا علاوه بر سلامتی بدن به تناسب اندام و جلوگیری از بیماری‌های خطرناک نیز کمک کند.

داشتن برنامه غذایی سالم اصولا کار سخت و دشواری نیست و به راحتی می‌توانید برنامه اصولی صحیحی برای خود داشته باشید. مواد غذایی مصرف شده علاوه بر سلامت بدن، به طور مستقیم در سلامت ذهن و روان شما نیز تأثیر می‌گذارند. به همین دلیل باید به جای مصرف غذاهای آماده و نیمه آماده از غذاهای مفید و مغذی استفاده کنید.  

ویژگی‌ های برنامه غذایی سالم

برخی از رژیم‌های غذایی به صورت غیر اصولی شما را از خوردن مواد غذایی مختلفی منع می‌کنند، در صورتی که بدن به تمام منابع نیاز دارد و باید به صورت متعادل از همه آن‌ها استفاده کنید. پروتئین، چربی، فیبر، ویتامنی‌ها، کربوهیدارت و مواد معدنی همگی برای سلامت بدن ضروری هستند و باید با انتخاب بهترین مواد از هر دسته به سلامت بدن خود کمک کنید.

پروتئین

منبع اصلی تأمین انرژی بدن پروتئین است و برای انجام فعالیت‌های روزانه به آن نیاز داریدو البته توجه داشته باشید مصرف بیش از اندازه پروتئین می‌تواند برای کلیه مضر باشد و مخصوصا افرادی که درگیر بیماری‌های کلیوی هستند باید در این زمینه بسیار رعایت کنند. بدن همواره به دریافت پروتئین باکیفیت نیاز دارد، حتی در زمان پیری. پروتئین‌ها به صورت‌های مختلف حیوانی و گیاهی وجود دارند که باید مناسب‌ترین آن‌ها را انتخاب کنید.

چربی

چربی‌ها در دو دسته چربی‌های خوب و چربی‌های بد دسته‌بندی می‌شوند. چربی‌های بد برای بدن مضر بوده و فرد را به بیماری‌های مختلفی مبتلا می‌کنند. اما چربی‌های خوب برای بدن مفیدند و از قلب و مغز شما محافظت می‌کنند. ازجمله چربی‌های خوب، امگا۳ است که برای سلامت جسمی و روانی بسیار ضروری است.

فیبر 

غذاهای متنوعی وجود دارند که سرشار از فیبر هستند. این موارد ازجمله میوه، آجیل، سبزیجات، لوبیا و ... به بهبود عملکرد سیستم گوارشی کمک می‌کنند. علاوه بر آن مصرف فیبر می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند مشکلات قلبی، سکته مغزی و دیابت را از شما دور کند. فیبر تأثیر زیادی در سیری طولانی مدت و کاهش وزن نیز دارد.

کربوهیدرات

یکی دیگر از منابع مهم تأمین انرژی بدن، کربوهیدرات‌ها هستند. اما نکته مهم در این زمینه این است که باید از کربوهیدرات‌های پیچیده به جای قند و کربوهیدرات ساده استفاده کنید. نوع پیچیده در مواد غذایی مانند سبزیجات، دانه‌ها و میوه‌ها هستند. نشاسته و قندهای طبیعی از افزایش سریع قند خون بدن جلوگیری می‌کنند.

کلسیم

کلسیم برای داشتن استخوان‌هایی سالم بسیار ضروری است و بدون آن فرد دچار پوکی استخوان می‌شود. علاوه بر ان کمبود کلسیم در بدن باعث مشکلاتی مانند اضطراب، افسردگی و کم خوابی می‌شود. تمام افراد در هر سنی باید میزان کافی کلسیم را از طریق برنامه غذایی خود دریافت کنند. ویتأمین‌هایی مانند K و D نیز به جذب کلسیم بیشتر در بدن کمک می‌کنند. همچنین باید مواد غذایی که کلسیم بدن را تخریب کنند، از برنامه غذایی خود حذف کنید.  

برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه

برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه

برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه

برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه

برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه

کد خبر 98214

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 9 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد