با صدای مشاور(۱۴۸۰) تماس بگیرید.
متخصصان بسیار مجرب
رویکرد حرفه ای
مشاوره محرمانه

برای دریافت خدمات الکترونیکی مشاوره عضو شوید

عضویت در سامانه

خدمات مشاوره و امور روانشناختی

سازمان به منظور تامین نیازهای متنوع مراجعان و در راستای اهداف سازمانیِ خویش؛ در «پیشخوان مداخلات کارآمد» انواع مداخلات را به صورت حضوری و غیرحضوری (مشاوره مجازی و مشاوره تلفنی) ارایه می نماید. دسترسی سریع آحاد جامعه به مداخلات زودرس، پیشگیرانه، مبتنی بر درمان، و دربردارنده مراقبت­های پیشگیرانه از ضروریّات سامانه های ارایه ­دهنده مداخلاتی ازین دست است. لازم به ذکراست هریک از مراجعان براساس مشکلات و مسائل خود به نوع خاصی از مداخلات نیازمند می باشند که سازمان بهزیستی این مداخلات موردنظر را در طیفی متنوع به شیوه­های گوناگون اعم از حضوری، تلفنی، و خدمات مبتنی بر اینترنت ( مجازی) به صورت زنده و …. ارایه می دهد. .

خدمات مشاوره حضوری غیر دولتی

مطابق بند ۶ ماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب ۲۷/۱۱/۸۰ مجلس شورای اسلامی و جزء ۸ بند پ ماده ۵۷ احکام دائم برنامه ششم توسعه، صدور پروانه فعالیت برای ایجاد مراکز خدمات مشاوره اجتماعی و روان‌شناختی اجتماعی و همچنین کلینیک‌های روانشناسی بر عهده سازمان بهزیستی کشور می‌باشد؛
هدف از ایجاد مراکز مشاوره حضوری غیردولتی دسترسی بیشتر برای مردم، کمک به ارتقاء سطح سلامت روان جامعه و کاهش آسیبهای روانی ـ اجتماعی است و خدمات تخصصی به فرد ، خانواده یا گروه از طریق ارتباط بین مراجع و روان شناس / مشاور به منظور: الف ـ پیشگیری از بروز اختلالات و مشکلات روان‌شناختی؛ ب ـ ارتقای سطح سلامت روان جامعه؛ ج _ درمان اختلالات و مشکلات روانی – اجتماعی ارائه می گردد.
خدمات مراکز مشاوره در دو سطح مراکز مشاوره و خدمات روان شناختی عمومی و مراکز مشاوره تخصصی ارائه می شود.
سازمان بهزیستی دارای ۹ مرکز مشاوره تخصصی (کودک و نوجوان، کودکان با نیازهای ویژه، مشاوره ازدواج و خانواده، تحصیلی تربیتی، صنعتی سازمانی ، روان سنجی ، سالمند، روان درمانی، سلامت جنسی)است که بسته به نوع مشکل می توان به یکی از آنها مراجعه نمود.

خدمات مشاوره حضوری دولتی

مراکز مشاوره حضوری دولتی با هدف پاسخ به نیازهای مشاوره‌ای و روان‌شناختی در زمینه‌های فردی، خانوادگی، زناشویی، گروهی و اجتماعی به منظور ارتقاء سلامت روان فرد که در نهایت با نقش پیشگیرانه خود ، منجر به ارتقاء سطح سلامت روان جامعه و کاهش اختلالات و آسیب های اجتماعی در سطح کشور می شوند در سطح کشور فعالیت می نمایند . این مراکز در شهرستان های مرکز هر استان درخصوص ارائه خدمات روانشناختی و مشاوره ای بصورت رایگان یا با تعرفه دولتی به متقاضیان این خدمات اقدام می نمایند .

سایر خدمات

خدمات مشاوره تلفنی رایگان سازمان بهزیستی با هدف ارتقاء سطح سلامت روان افراد جامعه از طریق ارایه مداخله­ های در بردارنده «راهنمایی، مشاوره، و ارجاع» ، ارایه مداخله­ های تخصصی و متنوع ، ارایه مداخله ­های کم‌هزینه یا رایگان از سال ۱۳۷۱ شروع به فعالیت نموده است . در حال حاضر مردم می توانند در سراسر کشور از طریق خط تلفنی ۱۴۸۰از خدمات رایگان مشاوره و روانشناسی در زمینه های ازدواج و خانواده، کودک و نوجوان، مشکلات بین فردی، اختلالات روانی، مشاوره تحصیلی و تربیتی ، مشاوره شغلی ، مشاوره سالمند و اعتیاد استفاده نمایند . زمان فعالیت صدای مشاور سازمان بهزیستی ( ۱۴۸۰) از ساعت ۸صبح تا ۱۲ شب و تمام ایام هفته ( حتی روزهای تعطیل) می باشد .

با توجه به استقبال افراد برای بهره گیری از خدمات مشاوره تلفنی و همچنین کارآیی خدمات ارائه شده در مراکز مشاوره تلفنی دولتی (۱۴۸۰) در پاسخگویی به تماس گیرندگان، دفتر مشاوره و امور روانشناختی درصدد برآمد تا خدمات تخصصی مشاوره تلفنی را در مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی غیردولتی نیز ارائه نماید. بدین منظور دستور العمل صدور مجوز ارائه خدمات مشاوره تلفنی غیر دولتی ( کد ۱۰ رقمی ) در سال ۱۳۸۵ تدوین گردید. از آن تاریخ مراکز مشاوره حضوری اقدام به راه اندازی خطوط مشاوره تلفنی با کد ده رقمی نمودند . با توجه به نیاز مردم به خدمات سریع و در دسترس، استقبال از این خطوط به شدت افزایش یافته و از این رو دستورالعمل تاسیس مراکز مشاوره تلفنی تدوین و ابلاغ گردید . در حال حاضر مردم می توانند خدمات مشاوره تلفنی را از مراکز مشاوره تلفنی سازمان بهزیستی دریافت نمایند .

آموزش های پیش از ازدواج، آماده سازی افراد، برای ازدواج و تشکیل خانواده را مد نظر دارند که با هدف آماده سازی جوانان برای ازدواج ارایه می شود. در انتخاب مناسب و صادقانه تر همسر موثر است. این آموزش ها به مباحثی همچون، انتخاب همسر، خواستگاری و آشنایی، عشق و صمیمیت، …. می پردازد.

آموزش زندگی خانواده، آموزشی پیشگیرانه است که به منظور بهبود روابط خانوادگی و افزایش آگاهی و آموزش مهارت های خانوادگی ارایه می گردد. هدف این است که همسران توانمندی خود را در ارتباط با همسر و فرزندانشان  در یک رابطه صمیمانه غنا بخشند و با افزایش رضایتمندی و مسئولیت پذیری از بروز مشکلات بعدی پیشگیری نمایند. این آموزش ها به مباحثی همچون صمیمیت، مهارت های ارتباطی همسران، مهارت حل مسئله، مدیریت منابع خانواده، فرزندپروری و …. می پردازند.

آموزش بلوغ و نوجوانی(مدیریت رفتاری نوجوان و توانمندسازی خانواده) به آموزش والدین دارای فرزند نوجوان اختصاص دارد. آموزش والدین و توانمندسازی خانواده، به معنای آموزش شیوه درست برخورد و ارتباط با نوجوان به پدر و مادر است که تا حدود زیادی می تواند مسائل والدین با نوجوانان، در مورد نوجوان را مدیریت نمایید. در آموزش مدیریت رفتاری در نوجوانی، والدین می آموزند با برقراری ارتباط عاطفی بیشتر با نوجوان و استفاده از روش های تنبیهی و تشویقی درست و متناسب با سن نوجوان، فرزندان خود را کنترل کنند و از دعوا، درگیری، جنگ قدرت و کشمکش دائمی و آسیب های دوران نوجوانی پرهیز نمایند.

برنامه ای آموزشی است که به افراد کمک می کند از آسیب های روانی اجتماعی رایجی نظیر افسردگی، اضطراب، مشکلات بین فردی، طلاق و اعتیاد پیشگیری کنند. این برنامه شامل ده مهارت خودآگاهی، جرئتمندی، مهارت های ارتباطی، مدیریت خشم، مدیریت استرس، همدلی، حل مسئله و تصمیم گیری، پیشگیری از افسردگی، تفکر خلاق و نقاد است. در حال حاضر این برنامه در برخی از مراکز مشاوره تحت نظارت سازمان بهزیستی که از امکانات لازم برخوردار هستند، ارائه می شود. در این مراکز مهارت های زندگی توسط آموزشگران دوره دیده به کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان(تا ۴۰ سالگی) آموزش داده می شود.

سال های ابتدای کودکی مهم ترین سال های حیات هر فرد محسوب می شوند به طوری که تجربیات این سال ها زیر بنای زندگی آینده وی را تشکیل خواهند داد. مطالعات گویای این حقیقت است که بسیاری از مشکلات دوران بزرگسالی ریشه در دوران ابتدیی کودکی دارند. اثرات آنچه در طول نخستین ماه ها و سال های زندگی کودک و حتی در دوره قبل از تولد روی می دهد، می تواند در تمام طول عمر وی ادامه یابد؛ امروزه، جهت شناسایی زودرس اختلالات دوران کودکی آزمون های مختلف غربالگری سلامت روان در سال های ابتدای زندگی انجام می گیرد.

با تشخیص به موقع و طراحی مداخلات به هنگام  می توان از طریق آموزش به والدین و مربیان و نیز مداخلات روانشناختی در خصوص پیشگیری و کنترل عوارض روانشناختی اضطراب اقدام نمود. در برنامه غربالگری اضطراب کودکان ۵ – ۴ ساله ، کودکان با پرسشنامه اضطراب اسپنس از نظر علائم اختلال اضطراب غربال می شوند و در صورتی که کودکی مشکوک به این اختلال باشد جهت مصاحبه تشخیصی به روانشناس ارجاع می شود . مواردی که تشخیص اضطراب داشته باشند جهت مداخلات درمانی به مشاور و روانشناس کودک ارجاع می شوند  آموزش به والدین وراهنمایی آنان جهت تعامل بهتر با کودک خود و ارائه خدمات تخصصی روانشناختی و مشاوره ای از اقدامات سازمان بهزیستی می باشد .

طرح مشاوره و حمایت های روانی اجتماعی در بلایای طبیعی و انسان ساخت به عنوان یک اقدام داوطلبانه و اجتماع محور، ضمن شناساندن مخاطراتی که جوامع را تهدید می کنند، با جلب توجه، جذب و هدایت مردم و دیگر گروه های ذینفع؛ در دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور از سال ۱۳۸۴ طراحی و پیاده سازی شده است. اقدامات طرح محب در گستره زمانی قبل، حین و بعد از رخداد حوادث می باشد که از طریق داوطلبین با تخصص های روان شناسی و مددکاری اجتماعی قابل ارایه هستند. و زمانیکه نوع بالیای طبیعی و انسان ساخت این الزام را ایجاب نمود که تیم فوریتی سازمان که متشکل از کلیه تیم های تخصصی و عمومی سایر معاونت ها باشد؛ فعال شود؛ داوطلبان طرح محب متناسب با ماموریت، وظیفه و نقش خود در بلایای طبیعی و انسان ساخت همراه و همگام با تیم فوریتی سازمان سازماندهی شده و عمل می نمایند.

سازمان بهزیستی کشور در راستای عمل به تبصره ذیل بند ۱۶ قانون حمایت از خانواده و نیز ماده ۷۸ و ۱۰۴ برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی و در تعامل با قوه قضاییه و شورای عالی انقلاب فرهنگی سامانه ای را با هدف پذیرش و ارائه خدمات مشاوره ای به زوجین متقاضی طلاق راه اندازی نموده است. متقاضیان طلاق باید از طریق سایت زمان http://www.zaman.behzisti.net با توجه به استان و شهرستان محل اقامت خود ابتدا اقدام به ثبت درخواست و گرفتن زمان جهت مراجعه حضوری می نمایند. پس از  مراجعه متقاضیان به مراکز ارزیابی روانی-اجتماعی و انجام ارزیابی ها توسط کارشناسان، فرمهای مربوطه توسط ارزیابان در سامانه تصمیم تکمیل و جهت انجام مشاوره‎های تخصصی و دریافت سایر خدمات تخصصی به مراکز مشاوره و خدمات روان‌شناختی منتخب ارجاع می گردند و کلیه فرایند کار در سامانه تصمیم توسط کارشناسان ثبت می گردد. پس از انجام مشاوره ها در صورت عدم سازش زوجین، موارد جهت اقدامات بعدی به دادگستری ارسال می گردد. در سال ۱۳۹۹ تمامی مراکز استانها و تمامی شهرستان‌های بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت نیز به این سامانه مجهز شدند.

سازمان بهزیستی کشور، به منظور گسترش فرهنگ مشاوره و افزایش دسترسی عموم مردم ، اقدام به راه اندازی سامانه خدمات مشاوره در فضای مجازی نموده است.کاربران این سامانه می توانند از خدمات مشاوره ای در زمینه های مشکلات خانوادگی، ازدواج، تربیت کودک و… به صورت رایگان استفاده نمایند.

خدمات مرکز سلامت روان محلی شامل ارائه خدماتی است که منجر به ارتقای سلامت روان در محله می گردد. این خدمات شامل موارد ارجاع، ارتباطات محلی، کاهش استرسهای محلی، آموزش محلی، برنامه ریزی محلی ، پروژه نویسی و مدیریت مورد است. این مراکز دسترسی مردم و مناطق شهری و روستایی کمتر برخوردار به خدمات سلامت روان را مد نظر دارد. در این روش کارشناس فعالانه با استفاده از مهارت های تسهیل گری و حمایت گیری اجرای برنامه های سلامت روان توسط مردم را تسهیل می نماید.

  • تعیین نوبت مشاوره تلفنی، حضوری و مجازی
  • کمک هزینه مشاوره
  • صدای مشاور ، مشاوره تلفنی رایگان سازمان بهزیستی (۱۴۸۰)
  • لیست مراکز مشاوره و خدمات روانشناسی کشور
  • آموزش پیش از ازدواج
  • ثبت درخواست شرکت در دوره های آموزشی
  • ثبت درخواست تدریس
  • آموزش زندگی خانواده
  • ثبت درخواست شرکت در دوره های آموزشی
  • ثبت درخواست تدریس
  • آموزش بلوغ و نوجوانی
  • ثبت درخواست شرکت در دوره های آموزشی
  • آموزشهای مداوم تخصصی روانشناسان و مشاوران
  • غربالگری اضطراب کودکان ۵ تا ۶ ساله
  • ارزیابی سلامت روانی
  • معرفی پایگاههای محب
  • فراخوان تیم های محب در زمان بحران
  • اقدامات اجتماع محور در مراکز سلامت روان محلی
  • تیم های اجتماع محور
  • آموزش های ارتقائ سلامت محله محور
  • خدمات سلامت روان و برنامه های آموزشی در مراکز مثبت زندگی
  • خدمات سلامت روان و برنامه های آموزشی در پایگاه های سلامت روان اجتماعی و موسسات پیشگیری