افتتاح اولین مرکز شبانه‌روزی کودکان دارای اختلال اوتیسم در تهران

مدیرکل بهزیستی استان تهران از راه‌اندازی اولین مرکز شبانه‌روزی کودکان بالای ۱۴ سال پسر دارای اختلال اوتیسم خبر داد.

به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان تهران به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛  این مرکز با توجه به نیاز کودکان دارای اختلال اوتیسم و خانواده‌های آنان و با هدف تشخیص زودهنگام، مداخله زودهنگام، توانمندسازی زودهنگام و مشاوره با حضور متخصصان در این عرصه راه‌اندازی شده است.

مدیرکل بهزیستی استان تهران با تاکید بر این موضوع که مرکز شبانه‌روزی کودکان دارای اختلال اوتیسم در تهران، اولین مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت کودکان بالای ۱۴ سال پسرِ دارای اختلال اوتیسم در ایران است، از افتتاح بخش دخترانه این مرکز تا سه ماه آینده خبر داد.

محمد نصیری با اشاره به ضرورت وجود مراکز کودکان دارای اختلال اوتیسم در کشور گفت: در سنوات گذشته به‌دلیل نبود اطلاعات و امکانات کافی از جمله تنوع در غربالگری، برخی بیماران اوتیسمی به سن بالا رسیدند. علاوه بر این خانواده‌ها برای نگهداری و مراقبت از مبتلایان ۱۴ سال به بالا، سختی بسیاری را متحمل می‌شوند به‌طوری که مراقبت از این افراد بعضا مانع از انجام شدن کارهای روزانه خانواده می‌شود. به همین منظور ایجاد چنین مراکزی در کشور برای اسکان موقت بیماران اوتیسمی بالای ۱۴ سال از الزامات بود تا در این مرکز کودکان هم توانمند شوند و هم مهارت یاد بگیرند و از طرفی با اسکان موقت آن‌ها در مراکز، خانواده‌ها فرصتی برای احیای فضای خانه پیدا کنند. سازمان بهزیستی قصد دارد تا با بهره‌وری از فضاهای فیزیکی موجود تا سه ماه آینده مرکز دخترانه بالای ۱۴ سال را هم راه‌اندازی کند.

وی ادامه داد: این مرکز اولین مرکز شبانه‌روزی نگهداری موقت کودکان دارای اختلال اوتیسم بالای ۱۴ سال پسر در تهران و چهارمین مرکز شبانه‌روزی در کشور است و ظرفیت کنونی این مرکز ۳۰ نفر است و افزایش ظرفیت نیز خواهد داشت، علاوه بر این صاحب امتیاز بودن این مرکز از خانواده اوتیسمی و میزان تحصیلات بالای کادر، از ویژگی‌های این مرکز بشمار می‌رود.

نصیری درباره تامین هزینه‌های این مرکز گفت: هیچ کمبودی در مدل خانه‌های کوچک برای تامین یارانه نداریم و در عین حال از خیران و مختصصان فعال در این حوزه استقبال می‌کنیم و علاوه بر این اگر مشارکت مردمی در مراکز شبانه‌روزی نباشد، بخش زیادی از هزینه‌ها با پرداخت صرفا یارانه قابل تامین نیست بنابراین هزینه‌ای که به‌صورت یارانه صرف می‌شود همه هزینه نیست و هزینه بخش مهمی از این موضوع از سوی خیرین و کمک‌های مالی خانواده‌های بیماران تامین می‌شود.

مدیرکل بهزیستی استان تهران ادامه داد: توسعه مراکز روزانه اولویت اول حوزه توانبخشی سازمان است و هرچقدر مراکز روزانه را توسعه دهیم، نیاز به مراکز شبانه‌روزی کاهش پیدا می‌کند و از طرفی موجب افزایش تاب‌آوری خانواده‌ها برای نگهداری و مراقبت از بیماران خواهد بود و علاوه بر این جامعه هدف سازمان بهزیستی زیست بهتری خواهند داشت و در حوزه زنان سرپرست خانوار نیز حدود ۱۴ هزار نفر را تحت پوشش داریم.

کد خبر 86025

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 12 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد