سخنرانی مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در خطبه های پیش از نماز جمعه مشهد

به‌مناسبت فرارسیدن هفته گرامیداشت بهزیستی، دکتر مسعود فیروزی، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی به عنوان سخنران قبل از خطبه‌های نماز جمعه مشهد به معرفی فعالیت‌ها و خدمات بهزیستی پرداخت.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در خطبه‌های نماز جمعه مشهد، گفت درود می‌فرستیم به روح بلند شهید فیاض بخش که از طریق پیگیری ایشان در سال ۱۳۵۹ سازمان بهزیستی به عنوان یک سازمان مولود انقلاب برای خدمت به محرومین و نیازمندان از تجمیع ۱۷ دستگاه و نهاد دولتی و غیردولتی به‌عنوان سازمانی خدمت‌رسان برای جامعه اسلامی و مردم نیازمند جامعه شکل گرفت.

دکتر مسعود فیروزی درخصوص برخی از خدماتی که توسط بهزیستی خراسان رضوی ارائه می‌شود، گفت: ۱۴۰هزار فرد دارای معلولیت واجد شرایط در بهزیستی خراسان رضوی تشکیل پرونده داده‌اند و از حمایت‌های این سازمان بهره‌مند می‌شوند، ۷۵ هزار فرد بی‌سرپرست و بد سرپرست تحت پوشش این سازمان می‌باشند. مجموعا ۲۱۰ هزار نفر تحت حمایت می‌باشند که با توجه به بعد خانوار می‌توان گفت بیش از ۷۰۰ هزار نفر یعنی بیش از ده درصد جمعیت استان خراسان رضوی تحت پوشش این اداره کل هستند.

وی خاطرنشان کرد: بیش از یک هزار و ۶۰۰ مرکز با مجوز بهزیستی در حوزه‌های متفاوت در خراسان رضوی در حال ارائه خدمت هستند. ۱۱۰ مرکز شبانه‌روزی برای افراد دارای معلولیت که بیش از ۷ هزار نفر از توانخواهان به‌صورت شبانه‌روزی در آنجا اقامت دارند. بیش از ۱۰۰ مرکز روزانه آموزشی و توانبخشی که نزدیک به ۴ هزار فرد دارای معلولیت در این مراکز خدمات دریافت می‌نمایند. وجود ۱۰۰ خانه فرزندان بی‌سرپرست و بدسرپرست که حدود ۲ هزار کودک در این مراکز ساماندهی شده‌اند و به صورت شبانه‌روزی آنجا زندگی می‌کنند. وجود ۲۳ مرکز ماده ۱۶ یا کمپ ترک اعتیاد اجباری برای معتادین متجاهر که بین ۶ تا ۷ هزار نفر در این مراکز در حال درمان هستند. وجود بیش از ۸۰ کمپ اختیاری ترک اعتیاد که افراد با اختیار خود برای ترک اعتیاد به صورت شبانه‌روزی به این مراکز مراجعه می‌کنند و ۷ مرکز آسیب اجتماعی که خدمات توانمندسازی و بازگشت به جامعه را به افراد آسیب‌دیده ارائه می‌کند. تنها بخشی از خدماتی است که توسط بهزیستی خراسان رضوی ارائه می‌گردد.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی درخصوص کودکان کار و خیابان گفت: در سال گذشته حدود یک هزار و ۵۰۰ کودک کار و خیابان توسط بهزیستی خراسان رضوی ساماندهی شدند که بیش از ۷۰ درصد این کودکان دارای تابعیت افغانستان هستند. کمتر از ۲ درصد این کودکان فاقد والدین می‌باشند و حدود ۱۵ درصد از آنها تک والدی هستند. به عبارتی حدود ۸۳ درصد این کودکان دارای والدین می‌باشند. ما در بهزیستی به دنبال افرادی هستیم که داوطلبانه به‌عنوان ناظر بر زندگی کودکانی که مراحل توانمندسازی را طی کرده و از چرخه حمایت بهزیستی خارج شده‌اند، نظارت نمایند تا کودک بعد از بازپیوند با خانواده دوباره توسط خانواده یا لیدرها و گروه‌های مافیایی مورد بهره‌کشی قرار نگیرد و مسیر کودکی را با صحت و سلامت طی کند.

وی افزود: طبق فرمایش مقام معظم رهبری، مسئول حقیقی کمک به معلولان فقط سازمان بهزیستی نیست، بلکه همه‌ی مردم، بخش‌های دولتی، غیر دولتی و سازمان‌های انقلابی هستند. هرچه ممکن است در سطح کشور خدمات مربوط به بهزیستی را باید گسترش داد و از نیروی مردم برای گسترش این خدمات حداکثر استفاده را کرد.

فیروزی خاطرنشان کرد: حضرات معصومین(ع) همواره حکومت اسلامی و آحاد مردم را در قبال افراد دارای معلولیت، مسئول معرفی می‌کردند و مردم راه برای دستگیری از آنها برمی‌انگیختند. برای مثال می‌بینیم که حضرت علی(ع) در نامه خود به مالک اشتر و در بخشی از آن که وظیفه حاکم حکومت اسلامی را در قبال نیازمندان و ناتوانان روشن می‌کند، می فرماید: «بخشی از بیت‌المال را در هر شهری به این طبقه اختصاص ده. زیرا تفاوتی بین خودی و غیر خودی نیست و دورترین مسلمانان همانند نزدیک‌ترین آنان سهمی مساوی از بیت المال دریافت می‌کنند. مبادا سرمستی حکومت تو را از رسیدگی به آنان باز دارد بلکه همواره در فکر مشکلات آنان باش و به آنان اخم مکن". امام علی(ع) در نامه به مالک‌اشتر دوبار او را قسم می‌دهد که برحذر باش و متوجه طبقه فرودست باش، کسانی که در زمان مشکلات‌شان هیچ دستاویزی برای حل آنها ندارند.

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری حدود سه دهه قبل موضوع تهاجم فرهنگی را مطرح ساختند و بعد از آن موضوع جدی‌تر شد و موضوع شبیخون فرهنگی را عنوان کردند، گفت: همیشه یکی از دغدغه‌های رهبری رسیدگی به امور افراد آسیب دیده اجتماعی است، کسانی که در این جنگ فرهنگی تمام عیار دشمن، زخم خورده‌اند. قطعا حاکمیت وظیفه حمایت و رفع مشکلات این افراد را دارد. سازمان بهزیستی نیز در راستای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و از طرفی مداخله به‌هنگام و همینطور بازتوانی و توانمندسازی این افراد فعالیت می‌کند.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به اینکه ایجاد بهسرا یکی از اقدامات مثبت انجام گرفته در بهزیستی خراسان رضوی است، گفت: خداروشکر امروز با یک اقدام خلاقانه و مجاهدانه که از طریق همکاری بهزیستی، دادگستری و گروه‌های جهادی و مردمی رقم خورد توانستیم شیرخوارگاه بدون فرزند را تحت عنوان طرح بهسرا افتتاح نماییم. شیرخوارگاهی که همواره بین ۱۰۰ تا۱۵۰کودک آنجا نگهداری می‌شدند، امروز بدون فرزند است و این فرزندان در قالب میهمان، امین موقت یا فرزند خواندگی به‌صورت موقت و دائم به سرپرستی گرفته می‌شوند و در محیط خانواده رشد می‌کنند. به جایی که کودک در مرکز و دور از آغوش خانواده باشد به عنوان میهمان به خانواده‌های متقاضی واگذار می‌شود. در مواردی نیز کودک به فرزندخواندگی دائم سپرده می‌شود. کم نبوده‌اند خانواده‌های دریادلی که مسئولیت نگهداری، مراقبت و سرپرستی از دو یا سه فرزند نیازمند به درمان و دارای معلولیت را بر عهده گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه باید تلاش شود تا شرایط یک زندگی مستقل برای افراد دارای معلولیت مهیا گردد، گفت: یکی از مهم‌ترین ضروریت‌ها، موضوع دسترس‌پذیری است که شرایط مبلمان شهری و فضاهای عمومی برای حضور این افراد در جامعه مهیا شود. اینجانب از مدیریت محترم آستان قدس رضوی که یکی از مناسب‌ترین فضاهای مذهبی را برای استفاده افراد دارای معلولیت مهیا کرده است، تشکر می‌نمایم. اما لازم به یادآوری است که همچنان بیش از ۷۰ درصد اماکن مذهبی در مشهد مقدس برای افراد دارای معلولیت قابل استفاده نیست. درخصوص موضوع دسترس‌پذیری باید همه گروه‌های فرهنگی، دستگاه‌ها و آحاد مردم حضور فعال داشته باشند و امکان استفاده افراد دارای معلولیت از فضا و خدمات عمومی برای یک زندگی مستقل و حفظ اعتماد به نفس آنها فراهم نمایند.

فیروزی افزود: سازمان بهزیستی یکی از پروظیفه‌ترین نهادها است که صرفا با تکیه بر منابع دولتی و حاکمیتی نمی‌تواند در راستای رفع مشکلات و گرفتاری‌های جامعه هدف و ارائه خدمات به آنها فعالیت نماید. قطعا اگر حمایت‌های نیکوکاران، خیرین و گروه‌های جهادی نبود بسیاری از خدمات بهزیستی قابل ارائه نبود.

کد خبر 84159

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد