توزیع ۲۵ هزار بسته بهداشتی بین کودکان کار و خیابان در استان تهران/ بدترین شکل استثمارِ کودک در حوزه زباله‌گردی است

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: تاکنون ۲۵ هزار بسته بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کرونا در بین کودکان کار و خیابان در استان تهران توزیع شده است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، «حبیب‌الله مسعودی فرید» معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره توزیع لوازم و وسایل بهداشتی در بین کودکان کار و خیابان برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کرونا گفت: بیش از یک سوم بسته‌های بهداشتی در شهر و استان تهران توزیع شده است. ۱۶ هزار بسته در شهر تهران و در مجموع بیش از ۲۵ هزار بسته بهداشتی در بین کودکان کار و خیابان در استان تهران توزیع شده است.

وی همچنین با اشاره به طرح‌ ساماندهی و حمایت از کودکان کار و خیابان ادامه داد: ما اساسا با حضور کودک در خیابان مخالفیم، چراکه حضور کودک در خیابان به نوعی کودک‌آزاری است. کودکی که در خیابان است نمی‌تواند رشد مناسب تحصیلی، عاطفی و روانی داشته باشد و همه مطالعات داخلی و خارجی نشان داده است، کودکانی که در خیابان هستند از نظر رشد روانی و اجتماعی وضعیت مناسبی ندارند و احساس جداشدن از جامعه را دارند.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: ما با همکاری سازمان‌های مردم تلاش می‌کنیم در بحث توانمندسازی خانواده‌ها اقدام کنیم تا شاهد حضور کودک در خیابان نباشیم و البته هر اقدامی هم که انجام می‌دهیم کمک مشروط است، یعنی اگر به توانمندسازی خانواده کمک کنیم و دوباره کودک را در خیابان ببینیم، این به این معنی است که ما به هدف خودمان نخواهیم رسید و مداخلات بعدی‌مان را انجام می‌دهیم.

فرید با اشاره به کودکان اتباع دیگر کشورها در بین کودکان کار و خیابان تصریح کرد: در حوزه اتباع نیز با وزارت کشور جلسات متعددی داریم. در تهران ۸۰ درصد کودکان در خیابان از اتباع هستند و از طرفی کودکانی هستند که به صورت غیرمجاز وارد شده‌اند.

وی با اشاره به استثمار کودکان گفت: بدترین شکل این استثمار را نیز در حوزه زباله‌گردی می‌بینیم و اعلام کردیم که این کودکان نیز نباید در خیابان باشند و با هماهنگی با NGOها آن‌ها را جمع‌آوری کرده و در مراکز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی با توجه به شیوع بیماری کرونا ساماندهی و نگهداری می‌کنیم. همانطور که گفتم با توجه به کرونا ظرفیت این مراکز را به ۵۰ درصد کاهش داده‌ایم و با همکاری وزارت کشور این کودکان را تعیین‌تکلیف می‌کنیم، چراکه اگر این اتفاق نیفتد، همواره مسیر سوءاستفاده از این کودکان وجود دارد.

وی تاکید کرد: ما نباید شاهد حضور کودکان چه ایرانی و چه غیرایرانی به عنوان کودک کار به ویژه در حوزه زباله‌گردی در خیابان باشیم. شهرداری نیز این موضوع را به پیمانکاران خود اعلام کرده است و می‌گوید در قرارداد با پیمانکاران این موضوع لحاظ شده است. معتقدم در راستای این برنامه‌ها باید برنامه‌های حمایتی نیز در کنار آن انجام شود. ما نیز برنامه مفصلی برای آن در نظر گرفته‌ایم که به تدریج در حال اجراست. 

کد خبر 19360

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 8 =