مدیرکل بهزیستی استان اردبیل گفت: سال گذشته حدود ۲۸ هزار نوزاد اردبیلی پیش از ترخیص از زایشگاه تحت غربالگری شنوایی قرار گرفتند و شناسایی و مداخله به‌هنگام، نقش مؤثری در کاهش محدودیت‌های ناشی از کم‌شنوایی و فراهم شدن امکان تحصیل کودکان در مدارس عادی دارد.

به گزارش خبرنگار اردبیل خبرگزاری موج ، طاهره رزاق‌پور در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در صورت شناسایی اختلال شنوایی در نوزادان، فرد برای تشکیل پرونده به بهزیستی ارجاع می‌شود و مشخصات وی در سامانه این سازمان ثبت خواهد شد.

‌وی افزود: پس از شناسایی، خدمات مددکاری و مشاوره به خانواده ارائه شده و وضعیت شنوایی فرد، میزان کم‌شنوایی و نیاز یا عدم نیاز به کاشت حلزون توسط متخصصان بررسی می‌شود و افراد واجد شرایط برای انجام کاشت حلزون به مراکز تخصصی معرفی خواهند شد.

‌مدیرکل بهزیستی استان اردبیل با بیان اینکه ارتباط مراکز بهزیستی با خانواده افراد دارای اختلال شنوایی پس از تشخیص نیز ادامه دارد، تصریح کرد: کاشت حلزون برای افراد واجد شرایط به‌صورت رایگان انجام می‌شود و هزینه ابزار کاشت و تعمیرات آن نیز از سوی بهزیستی تأمین خواهد شد.

‌وی با اشاره به اجرای برنامه‌های پیشگیری از معلولیت گفت: بیش از چهار هزار نفر ناشنوا و کم‌شنوا در سطح استان شناسایی شده‌اند که از خدمات بهزیستی در حوزه‌هایی مانند گفتاردرمانی و خدمات مرتبط با کاشت حلزون استفاده می‌کنند.

‌مدیرکل بهزیستی استان اردبیل با اشاره به اجرای گسترده غربالگری شنوایی در استان بیان کرد: سال گذشته حدود ۲۸ هزار نوزاد تحت غربالگری شنوایی قرار گرفتند و پایین بودن نرخ ناشنوایی در کودکان، نتیجه شناسایی زودهنگام، تشخیص و مداخله به‌موقع است.

‌رزاق‌پور همچنین بر ضرورت دسترس‌پذیر شدن فضای مجازی برای افراد دارای معلولیت تأکید کرد و گفت: استعدادهای ورزشی افراد دارای معلولیت در استان بارها خود را نشان داده‌اند و باید برنامه‌های استعدادیابی در این حوزه بیش از گذشته دنبال شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد