در یک سال گذشته، بیش از 28 هزار نوزاد و کودک در استان اردبیل تحت پوشش طرح غربالگری شنوایی قرار گرفتند.

به گزارش خبرنگار تسنیم از اردبیل، داود بشیری، معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اردبیل، در جمع خبرنگاران در اردبیل اظهار داشت: آمار معلولیت ناشنوایی در استان اردبیل در سال‌های اخیر به شدت کاهش یافته و ما کمتر از 300 مورد مشکوک را مشاهده کرده و به متخصصین ارجاع دادیم.

بشیری افزود: درصد ناشنوایی در این استان در سال‌های اخیر با اجرای برنامه‌های پیشگیرانه کاهش یافته است و ما اختلال ناشنوایی و نابینایی را به صورت محدود در استان شاهد هستیم که با ارجاع به متخصصین و مداخله به‌هنگام، سعی بر بهبود شرایط موجود است.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اردبیل افزود: اکثر ناشنوایان و نابینایانی که در طرح سنجش اولیه امتیاز لازم را به دست می‌آورند، در مدارس عادی تحصیل می‌کنند که ما در اغلب موارد با تأمین سمعک و عینک سعی می‌کنیم تا مشکلات کم‌شنوایان و کم‌بینایان را برطرف کنیم.

بشیری افزود: تلاش ما بر این است تا همچنان با اجرای طرح‌های پیشگیرانه از همان ابتدا در قالب آزمایش و مشاوره ژنتیک و در کنار آن غربالگری‌های شنوایی و بینایی، بتوانیم در گروه‌های سنی پایین، مشکلات و موارد احتمالی را با مداخله به‌هنگام برطرف کرده و به تقویت سلامت و ارتقای توانمندی‌ها در این بخش کمک کنیم.

وی بیان کرد: تعداد نابینایان استان نسبت به ناشنوایان، در حدود 4 هزار و 300 نفر است که ما خدمات متنوعی را در طول سال به این جامعه هدف ارائه می‌کنیم.

بشیری افزود: در کنار کاشت حلزون و استفاده از سمعک، در نابینایان نیز اقدامات مهم و اساسی مورد توجه قرار گرفته و امیدواریم شرایط بهتری را در تحصیل و دریافت خدمات فرهنگی و اجتماعی برای این قشر نظاره‌گر باشیم.

وی با گرامیداشت روز جهانی ناشنوایان گفت: شعار امسال «زبان اشاره، گام عادلانه ارتباطی» است که قطعاً همه باید با آشنایی و مسلط بودن به این زبان اشاره فارسی، بتوانیم شرایط بهتر ارتباط‌گیری و آموزش جامعه هدف ناشنوایان را شاهد باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 10 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد