بهزیستی البرز در واگذاری فعّالیت های تخصصی به مراکز مثبت زندگی پیشگام بوده است

صبح روز دوشنبه سی و یکم خرداد ماه جلسه ی آموزشی دستورالعمل های مسکن، ویژه کارشناسان مراکز مثبت زندگی با حضور دکتر «اسدالله حیدری» مدیرکل بهزیستی استان، کاظمی معاون مشارکتهای مردمی، کارشناسان مسکن ستاد و کارشناسان مراکز مثبت زندگی در محل سالن اجتماعات اداره کل بهزیستی البرز برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی اداره بهزیستی استان البرز در آغاز جلسه دکتر حیدری ضمن خیرمقدم به حضار و تبریک به مناسبت ولادت امام رضا (ع) گفت: تأثیر بسزای مسکن در زندگی افراد و اهمیت آن در توانمندسازی جامعه هدف بهزیستی برهمگان آشکار است و یکی از اهداف برجسته سازمان بهزیستی بحث توانمندسازی مددجویانش می باشد.

وی افزود : مهمترین رکن توانمندسازی خصوصاً در کلانشهرها که بخش عمده ای از کسری درآمد محدود طبقه فرودست جامعه را به خود اختصاص میدهد، موضوع مسکن است و از آنجا که در این روزها شیوع بیماری کرونا موجب تشدید چالشهای اقتصادی شده و فقر گستره جامعه هدف بهزیستی و سایر اقشار کم درآمد جامعه را به دنبال داشته است تعداد زیادی از مراجعین هر روزه به دلیل موضوعات مربوط به مسکن به بهزیستی مراجعه میکنند.

وی گفت : نظر به این که دفتر مسکن یکی از دفاتر پر چالش حوزه مشارکتهای مردمی است و فعالیت هایی که در آن انجام میشود بسیار ارزشمند است، جلسه امروز به منظور شفاف سازی و تسهیل چالش هایی است که مراکز جدیدالتأسیس مثبت زندگی با آن مواجه خواهند بود و هدف از این جلسه، آموزش دستورالعمل های مسکن است.

دکتر حیدری اظهار داشت: در حال حاضر با تلاش و همّت شبانه روزی معاون مشارکتهای بهزیستی استان و کارشناسان ستاد و شهرستان تلاش بسیاری در زمینه ساماندهی به وضعیت مسکن مددجویان البرزی صورت گرفته است.

وی افزود : سابقاً در خصوص عملکرد بهزیستی در امر مسکن آمارهای گمراه کننده ای وجود داشت و به خاطر این که از وضعیت حقیقی مسکن مددجویان آگاهی درستی نداشتیم دچار بلاتکلیفی بودیم که در حال حاضر با پایش درست مسکن مددجویان به آمارهای واقعی دست پیدا کردیم، علی رغم اینکه این موضوع موجب شد رتبه استان البرز در بحث مسکن نسبت به قبل کاهش یابد اما این روند اصلاح و آمار حقیقی از وضعیت مسکن استخراج شد، البته در آغاز امر عملکرد اداره را زیر سوال میبرد اما در حال حاضر ثمرات آن به نحو بارزی بیشتر از آماری است که صرفاً بر روی کاغذ اعلام می شود.

وی افزود: بحث مسکن برای بهزیستی حائز اهمیت ویژه ای است و موضوع رعایت عدالت در امر واگذاری مسکن بسیار حیاتی است کما اینکه انتظار میرود حق خانواده ای که ۴ تا ۵ عضو معلول دارد با واگذاری به خانواده ای که ۱ عضو معلول دارد تضییع نشود و در این امر لازم میدانم همکارانم نظارت دقیقی داشته باشند که عدالت رعایت شود.

وی در ادامه افزود: مراکز مثبت زندگی که به تازگی آغاز به فعالیت نموده اند در حال حاضر با چالش درآمد مواجه هستند و درآمدشان به اندازه هزینه کردشان نیست و علت این امر را می توان در این موضوع دید که هنوز فعالیت این مراکز تکمیل نشده است.

دکتر حیدری بیان داشت : مقرر شده تمامی فعالیتهای سطح ۱ بهزیستی به این مراکز واگذار شود که درآمدزایی داشته باشند هرچند بهزیستی استان البرز همانگونه که در راه اندازی این مراکز پیشگام بوده، تلاش کرده در سپردن فعالیتهای تخصصی به این مراکز نیز پیشگام باشد و تنها استانی است که بخش عمده ای از فعالیتهای تخصصی خود را به مراکز مثبت زندگی واگذار کرده است.

دکتر حیدری در خصوص فعالیت های تخصصی واگذار شده بهزیستی البرز به مراکز مثبت زندگی گفت : طرح آمبلیوپی به این مراکز سپرده شده و در حال حاضر ۲۹ مرکز مثبت زندگی در این زمینه فعالیت میکنند و دلیل این موضوع ایجاد درآمد برای این مراکز است که راه اندازی این مراکز توجیه اقتصادی داشته باشد لذا با وجود توجیه اقتصادی بهره وری افزایش می یابد و در چرخه کار این افزایش درآمد منجر به افزایش سطح رضایتمندی مددجویان، رسیدگی بیشتر به کارمندان و بهبود عملکرد و فعالیتها خواهد شد.

دکتر حیدری تصریح کرد: در حال حاضر ۸ مرکز از مراکز مثبت زندگی در بخش پیشگیری از آسیب فعال هستند که اموری مانند پیشگیری از خشونت خانگی، آموزش جنسی برای زنان و دختران، آموزش پیش از ازدواج و پس از آن، آموزش استحکام خانواده و بهبود روابط خانواده از فعالیت هایی است که به این مراکز سپرده ایم که تمامی این موضوعات فعالیت تخصصی بهزیستی است.

مدیرکل بهزیستی استان اضافه کرد : مراکز مثبت زندگی نقش بسزایی در امید آفرینی برای جامعه هدف دارند و انتظار میرود با نگاه مددکارانه آموزشهایی که در این امر دیده اند را اعمال نمایند و با مبنای کار قرار دادن دستورالعملها و پرهیز از اعمال سلیقه شخصی و فراگیری کامل و دقیق دستورالعملها فعالیت نمایند، چرا که قرار است مراکز مثبت زندگی به جای ادارات بهزیستی انجام وظیفه نمایند و بهزیستی صرفا بحث نظارت و سیاست گذاری را عهده دار خواهد بود.

وی گفت : این امر ایجاب میکند بر دستورالعملها واقف و مسط باشند و با توجه به اینکه یکی از نیازهایی که غالباً صاحبان امتیاز مراکز مثبت زندگی اعلام میکنند بحث آموزش پرسنل است لازم است تلاش کارمندان بر این باشد که بر اساس دستورالعملهای موجود خود را به دانش روز تجهیز نمایند.

مدیرکل بهزیستی استان در ادامه افزود: موضوع با اهمیت دیگر، بحث اشتغال مددجویان است که در زمره فعالیتهای این مراکز قرار دارد و نظر به این که در سال گذشته بهزیستی البرز توانست قریب به ۸۰ درصد اعتبارات را جذب نماید و طبق بند ب تبصره ۱۶ در سال جاری ۱۰۶ میلیارد تومان در بحث اشتغال برای جامعه هدف ابلاغ شده که امیدواریم تخصیص هم به همین میزان باشد که بتوانیم برای جامعه هدف ایجاد اشتغال نماییم.

وی در پایان گفت: مراکز مثبت زندگی به علت محله محور بودن برای جامعه هدف بهزیستی حائز اهمیت هستند چرا مددجویان مبالغ زیادی که باید هزینه کنند تا به ادارات مراجعه نمایند حذف می شود و این یکی از مزایای مراکز مثبت زندگی است که در زیست بوم اعضای جامعه هدف مستقر هستند تا دسترسی را تسهیل نموده و هزینه ها را کاهش دهند و از سوی دیگر با توجه به محدود بودن تعداد پرونده های تحت اختیار پاسخگویی مددکاران مناسب تر خواهد بود.

بهزیستی البرز در واگذاری فعّالیت های تخصصی به مراکز مثبت زندگی پیشگام بوده است

کد خبر 38395

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 4 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد