به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور؛مدیر کل دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور با اعلام این خبر گفت: جنگ و شرایط بحرانی، علاوه بر خسارات جانی و مادی، تاثیرات قابل توجهی بر سلامت روان افراد، خانوادهها و جوامع بر جای می گذارد که سازمان بهزیستی کشور به عنوان متولی سلامت اجتماعی و در جایگاه یکی از مهمترین سازمانهای ارائه دهنده خدمات تخصصی سلامت روان و حمایتهای روانی–اجتماعی، در برنامه ریزی های خود علاوه بر ارتقا و استمرار ارائه خدمات سلامت روان ،زمینه های افزایش دسترسی عادلانه به این خدمات ، بهره گیری از ظرفیتهای تخصصی و داوطلبانه، و استقرار نظام پایش و مدیریت دانش، پاسخ مؤثر، هماهنگ و مبتنی بر شواهد را در شرایط بحران فراهم آورد.
وی افزود:بر همین اساس این طرح با هدف تقویت خدمات سلامت روان، افزایش تاب آوری اجتماعی و پیشگیری از آسیب های روانی و اجتماعی ناشی از جنگ و افزایش دسترسی مردم به حمایت های روانی – اجتماعی در چهار استان جنوبی کشور (استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و خوزستان) تدوین و اجرایی گردید.
دکتر غفاری با اشاره تاثیر اجرای این طرح در تقویت ظرفیت های منطقه ای و هم افزایی نهاد ها و دستگاه های مسئول و همکار در حوزه خدمات سلامت روان افزود در این برنامه تلاش شده است به جای تمرکز صرف بر ارائه خدمات پس از بروز مشکل، بر پیشگیری، ارتقای سواد سلامت روان، شناسایی به موقع افراد در معرض آسیب و تقویت ظرفیت های محلی توجه گردد.
مدیرکل دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشورادامه داد: یکی از ویژگی های مهم این طرح استفاده از ظرفیت های موجود در جامعه است. در همین راستا، دستگاه های اجرایی، مراکز تخصصی، سازمان های مردم نهاد، گروه های داوطلب، افراد معتمد محلی و سایر ظرفیت های اجتماعی(مساجد، مدارس) در فرایند اجرای برنامه است . درهمین راستا، آموزش عمومی و تخصصی، ارتقای سواد سلامت روان، شناسایی ظرفیت های اجتماعی، ارائه مداخلات روانی- اجتماعی ، شناسایی و ارجاع افراد نیازمند به خدمات تخصصی و تقویت شبکه حمایت اجتماعی از محورهای اصلی این طرح هستند.
وی افزود: هدف ما این است که مردم در مناطق هدف، علاوه بر دسترسی به خدمات تخصصی سلامت روان، از حمایت های اجتماعی لازم نیز برخوردار باشند و در شرایط دشوار بتوانند از ظرفیت های فردی، خانوادگی و اجتماعی خود برای مواجهه سالم تر با بحران ها استفاده نمایند.
مدیرکل دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشوردر پایان خاطر نشان کرد: اجرای این طرح را می توان گامی در جهت افزایش دسترسی مردم به خدمات سلامت روان جامعه محور، تقویت سرمایه اجتماعی و ایجاد شبکه ای هماهنگ برای حمایت روانی- اجتماعی از مردم دانست.
به منظور دسترسی به بروشور تاب آوری در بحران جنگ کلیک کنید.
به منظور دسترسی به بروشور راهکارهای فوری برای کاهش اضطراب ناشی از جنک در کودکان و نوجوانان کلیک کنید.
نظر شما