نقشه راه تحول در خدمات روان‌شناختی با محوریت دسترسی عادلانه، خدمات نوین و ارتقای سواد سلامت روان

مدیرکل دفتر مشاوره و امور روان‌شناختی سازمان بهزیستی کشور در کارگاه تخصصی «مداخلات و حمایت‌های روانی اجتماعی در بحران‌ها (محب)» ویژه کارشناسان مسئول دفاتر مشاوره و کارشناسان محب بهزیستی سراسر کشور که در مجتمع فرهنگی آموزشی شهید بهشتی خزرآباد ساری برگزار شد با تشریح راهبردهای توسعه خدمات مشاوره و امور روان‌شناختی، بر اجرای دقیق برنامه‌های تحولی، گسترش دسترسی مردم به خدمات تخصصی، ارتقای سواد سلامت روان، توسعه خدمات غیرحضوری و بهره‌گیری از ظرفیت مراکز مشاوره تحت نظارت بهزیستی تأکید کرد. کارگاه تخصصی «مداخلات و حمایت‌های روانی ـ اجتماعی در بحران‌ها (محب)» با حضور دکتر سیدحسن موسوی‌چلک، معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، دکتر ابراهیم غفاری، مدیرکل دفتر مشاوره و امور روان‌شناختی سازمان بهزیستی کشور و رقیه رحمانی، مدیرکل بهزیستی مازندران و با مشارکت کارشناسان مسئول دفاتر مشاوره بهزیستی سراسر کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل بهزیستی مازندران، دکتر ابراهیم غفاری در کارگاه تخصصی «مداخلات و حمایت‌های روانی ـ اجتماعی در بحران‌ها (محب)» ویژه کارشناسان مسئول دفاتر مشاوره و کارشناسان محب بهزیستی سراسر کشور، ضمن قدردانی از تلاش‌های مدیران، معاونان سلامت اجتماعی و کارشناسان دفاتر مشاوره استان‌ها در سال گذشته و همچنین خدمات و تلاش‌های صورت‌گرفته در جریان شرایط جنگی و بحرانی، به تشریح راهبردها و برنامه‌های پیش‌روی حوزه مشاوره و امور روان‌شناختی پرداخت.

وی با اشاره به رویکرد تحولی سازمان بهزیستی کشور، اظهار داشت: تمامی برنامه‌های حوزه مشاوره و امور روان‌شناختی در چارچوب چرخش‌های ۱۳گانه تحول‌آفرین سازمان طراحی و تدوین شده‌اند و در این مسیر، گسترش دسترسی مردم به خدمات مشاوره‌ای، ارتقای سواد سلامت روان و ارائه خدمات تخصصی متناسب با نیازهای جامعه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

غفاری با اشاره به تأیید برنامه‌های تحولی حوزه مشاوره و امور روان‌شناختی از سوی رئیس سازمان بهزیستی کشور، بر ضرورت اجرای دقیق، صحیح و اثربخش این برنامه‌ها تأکید کرد و همراهی و مشارکت استان‌ها را در تحقق اهداف تحولی سازمان ضروری دانست.

مدیرکل دفتر مشاوره و امور روان‌شناختی سازمان بهزیستی کشور همچنین از اقدامات این دفتر برای توسعه و تکمیل سامانه‌های تخصصی، راه‌اندازی مرکز مشاوره اینترنتی و تقویت خدمات مشاوره‌ای تلفنی خبر داد و بر ضرورت افزایش کیفیت و دقت استان‌ها در ثبت، تکمیل و بارگذاری به‌موقع اطلاعات و برنامه‌های تخصصی در سامانه‌های مربوط تأکید کرد.

وی توسعه خدمات غیرحضوری و بهره‌گیری از ظرفیت فناوری‌های نوین را یکی از مسیرهای مهم برای تسهیل دسترسی مردم به خدمات تخصصی دانست و با اشاره به پیگیری‌های انجام‌شده برای راه‌اندازی مرکز مشاوره اینترنتی، این اقدام را گامی مؤثر در توسعه دسترسی عمومی به خدمات روان‌شناختی و مشاوره‌ای عنوان کرد.

غفاری در عین حال، توجه همزمان به نظارت، استانداردسازی و ارتقای کیفیت خدمات ارائه‌شده در بسترهای غیرحضوری را ضروری دانست و بر حفظ اصول حرفه‌ای و تخصصی در فرآیند توسعه خدمات نوین تأکید کرد.

مدیرکل دفتر مشاوره و امور روان‌شناختی سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر اهمیت توسعه برنامه‌های آموزشی و پیشگیرانه، استفاده هدفمند از ظرفیت مراکز مشاوره بهزیستی در اجرای برنامه‌های پیشگیرانه و آموزشی را مورد توجه قرار داد و مراکز مشاوره را از مهم‌ترین بسترهای تخصصی برای تحقق اهداف پیشگیرانه، آموزشی و ارتقای سلامت روان جامعه برشمرد.

وی همچنین بر ضرورت تقویت آموزش‌های تخصصی و برگزاری دوره‌های بازآموزی برای کارشناسان تأکید کرد و استمرار دوره‌های آموزشی برگزارشده در سطح ملی در استان‌ها را با برنامه‌ریزی و بومی‌سازی متناسب ضروری دانست تا ضمن ارتقای دانش و مهارت نیروی انسانی، از تکرار هزینه‌های آموزشی جلوگیری شده و سرمایه تخصصی ایجادشده در سازمان حفظ و تقویت شود.

غفاری با اشاره به ظرفیت گسترده مراکز مشاوره تحت نظارت بهزیستی، بر ضرورت ساماندهی، ارتقای کیفی و تخصصی‌تر شدن این مراکز تأکید کرد و بهره‌گیری از این ظرفیت را زمینه‌ساز اجرای منسجم‌تر برنامه‌های پیشگیرانه، آموزشی و مداخلات تخصصی در سراسر کشور دانست.

وی همچنین با اشاره به برنامه‌های در دست اجرا برای یکپارچه‌سازی و توسعه خدمات خط ۱۴۸۰، بر ضرورت ارتقای کیفیت و تنوع خدمات این خط و استفاده از ظرفیت سامانه‌های نوین برای ارائه خدمات متنوع‌تر، سریع‌تر و باکیفیت‌تر به مردم تأکید کرد.

مدیرکل دفتر مشاوره و امور روان‌شناختی سازمان بهزیستی کشور در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به شرایط خاص کشور و وقفه ایجادشده در اجرای برخی برنامه‌ها، بر ضرورت بازآموزی و به‌روزرسانی دانش و مهارت کارشناسان تأکید کرد و تدوین برنامه‌های اجرایی استاندارد، منسجم و متناسب با شرایط مختلف را برای استمرار خدمات تخصصی ضروری دانست.

غفاری همچنین توسعه برنامه‌های پیشگیرانه در مراکز مشاوره و خدمات روان‌شناختی و سایر محیط‌های هدف را مورد تأکید قرار داد و نقش مراکز مشاوره تحت نظارت بهزیستی را در اجرای این برنامه‌ها مهم ارزیابی کرد.

وی بر استفاده حداکثری از ظرفیت تخصصی روان‌شناسان، مشاوران و کارشناسان مراکز تحت نظارت بهزیستی برای گسترش خدمات پیشگیرانه و ارتقای سلامت روان جامعه تأکید کرد و بهره‌گیری از این ظرفیت تخصصی را یکی از الزامات تحقق اهداف تحولی سازمان در حوزه مشاوره و امور روان‌شناختی دانست.

دکتر  غفاری مدیر کل دفتر مشاوره و امور روانشناختی در کارگاه آموزشی مداخلات تخصصی روانی اجتماعی (محب) بر توسعه برنامه‌های سلامت روان در طرح «سلام محله » تاکید کرد. 
وی با اشاره به لزوم اجرای برنامه‌ها در چارچوب ضوابط و دستورالعمل‌های ابلاغی از کارشناسان مسئول استان‌ها خواست با اهتمام ویژه، برنامه‌های قابل اجرا در محلات را شناسایی و با استفاده از منابع و ظرفیت‌های موجود عملیاتی کنند.
غفاری ایجاد و تقویت پایگاه‌های محب  در محلات را یکی از اولویت‌های این طرح دانست و اظهار کرد: در مناطقی که پایگاه وجود ندارد، باید با استفاده از ظرفیت مراکز مشاوره، پایگاه‌های محلی راه‌اندازی شود. این پایگاه‌ها می‌توانند با همکاری تسهیلگران محله، زمینه شناسایی و سازماندهی داوطلبان و تشکیل تیم‌های محلی را فراهم کنند.
وی با تأکید بر اهمیت توسعه تیم‌های محلی افزود: افزایش تعداد تیم‌های فعال در محلات، ظرفیت  مداخلات روانی اجتماعی  در بحران را به‌طور قابل توجهی ارتقا می‌دهد.
غفاری  همچنین بر استفاده از ظرفیت مراکز مشاوره برای اجرای برنامه‌های آموزشی تأکید کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین فرصت‌های موجود، ارائه آموزش‌های مهارت‌های زندگی به نوجوانانی است که در فرآیند استعدادیابی شناسایی می‌شوند. وی از کارشناس مسئولان استان‌ها خواست با کارشناسان حوزه ستعدادیابی هماهنگی لازم را انجام دهند تا هم‌زمان با اجرای برنامه‌های استعدادیابی، آموزش‌های مهارت‌های زندگی نیز برای این گروه از نوجوانان برگزار شود.
به گفته وی، این رویکرد علاوه بر افزایش اثربخشی برنامه‌ها، امکان بهره‌گیری بهینه از ظرفیت‌های موجود محلات  را فراهم می‌کند.

در پایان، وی از کارشناسان استانی خواست ضمن اجرای برنامه‌ها در چارچوب دستورالعمل‌ها، و از محل اعتبارات ابلاغی با اولویت مداخلات روانی اجتماعی محب و آموزش مهارت های زندگی، گزارش اقدامات انجام‌شده در قالب طرح «سلام محله» را به‌صورت مستمر به دفتر مشاوره و امور روانشناختی کشور ارائه کنند و خاطرنشان ساخت که در ادامه، متناسب با نیازها و اولویت‌ها، برنامه‌های آموزشی و مداخلاتی جدید نیز به استان‌ها ابلاغ خواهد شد.

کد خبر 196536

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 12 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد