پیشگیری از ناشنوایی ۲۹۸ کودک در خراسان جنوبی طی ۱۷ سال ؛غربالگری ۲۵۶ هزار نوزاد در استان

پیشگیری از ناشنوایی ۲۹۸ کودک در خراسان جنوبی طی ۱۷ سال ؛غربالگری ۲۵۶ هزار نوزاد در استان

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان خراسان جنوبی، *دکتر جمیله رضازاده ورقچی، معاون توانبخشی بهزیستی استان*، از پیشگیری از ناشنوایی ۲۹۸ کودک زیر ۲ سال در طول ۱۷ سال اجرای برنامه کشوری غربالگری، تشخیص و مداخله بهنگام شنوایی نوزادان و شیرخواران در استان خبر داد.

دکتر رضازاده ورقچی با اشاره به آغاز این برنامه از نیمه دوم سال ۱۳۸۷ در استان، اظهار داشت: این طرح با پوشش ۷ درصدی شروع شد و با همکاری و تعامل تنگاتنگ دانشگاه علوم پزشکی (معاونت‌های درمان و بهداشت) و اداره کل ثبت احوال استان، از سال ۱۳۹۸ به پوشش ۱۰۰ درصدی جامعه هدف دست یافت. وی افزود: در حال حاضر تمامی بیمارستان‌های دارای زایشگاه به عنوان پایگاه‌های دائمی غربالگری شنوایی فعال هستند و تمامی نوزادان پیش از ترخیص از بیمارستان، تحت پوشش این برنامه قرار می‌گیرند.

*شهرزاد کرد، کارشناس مسئول برنامه غربالگری شنوایی بهزیستی استان* نیز در تشریح آمار ۱۷ ساله این طرح گفت: از آغاز اجرای برنامه تاکنون، ۲۵۶ هزار و ۸۵۳ نوزاد در بدو تولد در زایشگاه‌های استان غربالگری شده‌اند که از این مجموع، ۲ هزار و ۹۳۶ کودک با افت شنوایی شناسایی و تحت مداخلات پزشکی و توانبخشی قرار گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه از این تعداد ۲۳۵ کودک کاندیدای دریافت سمعک بوده‌اند، تصریح کرد: ۱۸۲ کودک، سمعک دولتی مورد نیاز خود را از سازمان بهزیستی دریافت کرده و ۵۳ کودک نیز به صورت غیردولتی سمعک تهیه کرده‌اند. همچنین ۹۵ کودک کاندیدای کاشت حلزون شنوایی بوده‌اند که تاکنون ۸۰ کودک با موفقیت کاشت شده و ۱۵ کودک دیگر در نوبت عمل قرار دارند.

کرد در ادامه افزود: در حال حاضر ۱۳۸ کودک در مراکز غیردولتی توانبخشی خانواده و کودک کم‌شنوای تحت نظارت بهزیستی پذیرش شده‌اند و خدماتی چون گفتاردرمانی، تربیت شنیداری، مشاوره و آموزش والدین، فعالیت‌های هنری و فوق‌برنامه و موسیقی‌درمانی را دریافت می‌کنند. کلاس‌های تربیت شنیداری پس از کاشت حلزون نیز با نظارت مرکز کاشت حلزون استان خراسان رضوی برای این کودکان در همین مراکز برگزار می‌شود.

*پوشش ۱۰۰ درصدی موالید استان در سال ۱۴۰۴*

کارشناس مسئول برنامه با اشاره به آمار سال گذشته گفت: در سال ۱۴۰۴، تعداد ۱۳ هزار و ۸۰۱ نوزاد پیش از ترخیص از بیمارستان تحت غربالگری شنوایی قرار گرفتند که از این تعداد، ۸۱ کودک با افت شنوایی شناسایی و مداخلات لازم برای آنان آغاز شد. از این گروه، ۱۴ کودک کاندیدای سمعک بودند که ۱۳ مورد سمعک دولتی از سوی بهزیستی تأمین و تنها یک کودک به صورت غیردولتی اقدام کرد. همچنین ۶ کودک نیز کاندیدای کاشت حلزون هستند که در نوبت عمل قرار گرفته‌اند.

#بهزیستی_کنار_مردم
#هفته_بهزیستی_گرامی_باد
#چهل_و_ششمین_سالگرد_تاسیس_بهزیستی
#مهر_آوا_رسانه_اطلاع_رسانی_بهزیستی_خراسان_جنوبی
#بهزیستی_خراسان_جنوبی_دررسانه

کد خبر 195273

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 2 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد