در رسانه | بهزیستی هرمزگان؛ از خدمت‌رسانی بی‌وقفه در روزهای جنگ تا حرکت به سوی خانواده‌محوری و مشارکت اجتماعی

مدیرکل بهزیستی هرمزگان با تأکید بر اینکه خدمات این سازمان حتی در سخت‌ترین روزهای جنگ نیز متوقف نشد، از ارائه خدمات به ۱۵۸ هزار و ۸۷۱ نفر در استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار پایش جنوب– جمیله دبیری نیا، سامیه جهانشاهی گفت: رویکرد جدید بهزیستی، حرکت از توسعه مراکز نگهداری به سمت خانواده‌محوری، اجتماعی‌سازی خدمات و افزایش مشارکت مردم و صنایع در حمایت از جامعه هدف است.

جهانشاهی در نشست خبری بمناسبت چهل‌وششمین سالگرد تاسیس سازمان بهزیستی و هفته بهزیستی با شعار «بهزیستی؛ کنار مردم»، با اشاره به فعالیت‌های این سازمان در حوزه‌های مختلف، عنوان کرد: در حال حاضر ۳۱ هزار و ۳۲۵ نفر دارای معلولیت، هفت هزار و ۷۶۲ زن سرپرست خانوار، ۱۱ هزار و ۷۹۰ سالمند و صدها کودک و نوجوان تحت حمایت از خدمات تخصصی بهزیستی بهره‌مند هستند.

خدمات بهزیستی در جنگ حتی یک روز متوقف نشد

مدیرکل بهزیستی هرمزگان با اشاره به عملکرد این سازمان در روزهای جنگ، گفت: اگرچه خدمات بهزیستی مانند برخی دستگاه‌های امدادی کمتر در معرض دید مردم بود، اما همکاران بخش دولتی و غیردولتی، مددکاران و مادریاران با ایثار مثال‌زدنی در کنار جامعه هدف باقی ماندند.

وی افزود: در تمامی مراکز نگهداری، هیچ کودک، سالمند یا فرد دارای معلولیت بدون مراقب رها نشد و کارکنان حتی خانواده‌های خود را ترک کردند تا از فرزندان بی‌سرپرست، معلولان و سالمندان نگهداری کنند.

جهانشاهی از فعال‌سازی شبانه‌روزی خطوط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی و ۱۴۸۰ مشاوره تلفنی همزمان با آغاز جنگ خبر داد و گفت: نه تنها خدمات این خطوط متوقف نشد، بلکه به صورت ۲۴ ساعته در اختیار مردم قرار گرفت.

حمایت روانی از آسیب‌دیدگان جنگ و اجرای طرح غربالگری سلامت روان

وی با اشاره به فعالیت تیم‌های تخصصی «مداخلات روانی ـ اجتماعی در بلایا (تیم محب)» مطرح کرد: روانشناسان و مددکاران این تیم از نخستین ساعات وقوع حوادث، در کنار خانواده‌های آسیب‌دیده حضور یافتند و علاوه بر آموزش نیروهای محلی، خدمات مشاوره حضوری و تلفنی ارائه کردند.

مدیرکل بهزیستی هرمزگان ادامه داد: اجرای طرح غربالگری سلامت روان پس از جنگ نیز موجب شناسایی افراد دارای اضطراب ناشی از بحران شد و این افراد برای دریافت خدمات تخصصی روانشناسی به مراکز مشاوره معرفی شدند.

۱۵۸ هزار خدمت‌گیرنده زیر چتر حمایتی بهزیستی

جهانشاهی با تشریح آمار جامعه هدف بهزیستی بیان داشت: این سازمان اکنون به ۱۵۸ هزار و ۸۷۱ نفر خدمات ارائه می‌دهد که از این تعداد، ۳۱ هزار و ۳۲۵ نفر دارای معلولیت هستند.

وی اضافه کرد: همچنین ۷ هزار و ۷۶۲ زن سرپرست خانوار، ۳۲۸ کودک تحت سرپرستی خانواده‌های جایگزین، ۵۴۸ نفر در مراکز شبانه‌روزی، یک هزار و ۲۷۵ نفر در مراکز روزانه توانبخشی و ۱۱ هزار و ۷۹۰ سالمند از خدمات حمایتی و توانبخشی بهزیستی بهره‌مند هستند.

خانواده‌محوری؛ رویکرد جدید بهزیستی

مدیرکل بهزیستی هرمزگان با بیان اینکه سیاست جدید این سازمان کاهش وابستگی به مراکز نگهداری است، تصریح کرد: بهزیستی تلاش می‌کند تا حد امکان افراد دارای معلولیت در کنار خانواده‌های خود زندگی کنند، زیرا هیچ مرکزی نمی‌تواند جایگزین محبت، امنیت و حمایت خانواده باشد.

وی افزود: بر همین اساس، حمایت‌های مالی و خدماتی از خانواده‌هایی که مسئولیت نگهداری افراد دارای معلولیت را بر عهده دارند، افزایش خواهد یافت.

«سلام محله»؛ نسخه جدید مشارکت اجتماعی

جهانشاهی از اجرای طرح «سلام محله» با هدف اجتماعی‌سازی خدمات بهزیستی خبر داد و گفت: این طرح بر استفاده از ظرفیت‌های هر محله برای حل مشکلات مددجویان تکیه دارد؛ از پزشکان، پرستاران، خیران و معتمدان محلی گرفته تا گروه‌های مردمی و داوطلبان.

وی ابراز داشت: هدف این نیست که مسئولیت دولت به مردم واگذار شود، بلکه مردم و بهزیستی در کنار یکدیگر زنجیره خدمات اجتماعی را تکمیل کنند.

واگذاری ۱۵ کودک شیرخوارگاه در ۴۸ ساعت

مدیرکل بهزیستی هرمزگان یکی از اقدامات شاخص روزهای بحران را واگذاری سریع کودکان شیرخوارگاه عنوان کرد و گفت: با اخذ مجوزهای قضایی، طی ۴۸ ساعت ۱۵ کودک به خانواده‌های دارای صلاحیت واگذار شدند و تنها چهار کودک دارای معلولیت به دلیل شرایط خاص در مرکز باقی ماندند.

وی همچنین از نقش خیران در درمان کودکان دارای معلولیت سخن گفت و افزود: یکی از خیران هزینه کامل درمان کودکی با معلولیت شدید جسمی را برعهده گرفت؛ کودکی که امروز پس از درمان توانایی راه رفتن پیدا کرده است.

انتقاد از وضعیت مناسب‌سازی و کمبود متخصصان توانبخشی

جهانشاهی با انتقاد از وضعیت مناسب‌سازی معابر و اماکن عمومی در استان گفت: هنوز عدالت اجتماعی در حوزه دسترس‌پذیری برای افراد دارای معلولیت، سالمندان و حتی زنان باردار محقق نشده است.

وی همچنین کمبود پزشکان و متخصصان حوزه توانبخشی را یکی از چالش‌های جدی استان دانست و خواستار همکاری دانشگاه علوم پزشکی برای تربیت و بورسیه نیروهای بومی در رشته‌هایی مانند فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتاردرمانی، روانشناسی بالینی و مشاوره ژنتیک شد.

درخواست از صنایع برای ایفای مسئولیت اجتماعی

مدیرکل بهزیستی هرمزگان در بخش پایانی سخنان خود از صنایع استان خواست نقش پررنگ‌تری در حمایت از مددجویان ایفا کنند.

وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد مددجویان بهزیستی در دهک‌های یک تا سه درآمدی قرار دارند، اظهار داشت: انتظار داریم صنایع استان سهم واقعی خود را در حوزه مسئولیت اجتماعی برای حمایت از جامعه هدف بهزیستی پرداخت کنند و رسانه‌ها نیز این مطالبه را به صورت جدی دنبال کنند.

جهانشاهی ضمن قدردانی از همراهی برخی صنایع و خیران در حوزه پیشگیری، درمان و توانمندسازی، ابراز امیدواری کرد با مشارکت گسترده‌تر مردم، خیران، صنایع و رسانه‌ها، خدمات بهزیستی بیش از گذشته در متن جامعه گسترش یابد و عدالت اجتماعی برای افراد دارای معلولیت و سایر اقشار آسیب‌پذیر محقق شود.

https://payeshjonoub.ir/?p=3593

کد خبر 192765

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 11 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد