واگذاری ۲۹ ملک به بهزیستی تا پایان شهریور؛ مشارکت ۲۸۰ هزار نفر در طرح سنجش سلامت روان

در سی‌وپنجمین شورای تحول اداری سازمان بهزیستی کشور مطرح شد: ۲۹ ملک اختلافی میان بهزیستی و بنیاد مستضعفان تعیین تکلیف شد، املاکی با ارزشی بیش از ۵ همت تا پایان شهریور به این سازمان واگذار خواهد شد

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان بهزیستی کشور، سی‌وپنجمین جلسه شورای تحول سازمان بهزیستی کشور امروز با حضور رئیس، معاونان و مدیران این سازمان برگزار شد.

در این نشست موضوعاتی از جمله اجرای طرح ملی سنجش سلامت روان، تعیین تکلیف املاک اختلافی با بنیاد مستضعفان و اجرای برنامه‌های محله‌محور در ۴ منطقه تهران بررسی شد.

همچنین گزارش پیمایش آثار جنگ بر جامعه هدف سازمان بهزیستی و گزارش اداره پذیرش و هماهنگی گروه‌های هدف سازمان بهزیستی ارائه شد.

سید جواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور در این نشست با اشاره به اجرای طرح ملی سنجش سلامت روان اظهار کرد: جنگ عمیق‌ترین بحرانی است که جامعه بشری را درگیر می‌کند و شدیدترین اثرات خود را بر ابعاد روانی انسان‌ها بر جای می‌گذارد. پیامدهای روان‌شناختی و اجتماعی جنگ معمولاً در دوره پساجنگ با گستردگی و عمق بیشتری آشکار می‌شوند و اگر مداخلات حرفه‌ای و به‌موقع انجام نشود این آثار می‌توانند به اختلالات مزمن تبدیل شوند، در ساختار شخصیتی افراد نفوذ کنند، روند بهبود را دشوارتر سازند و هزینه‌های درمانی و اجتماعی را افزایش دهند.

وی تأکید کرد: سازمان‌های مسئول باید در نخستین هفته‌ها و به‌ویژه در ماه نخست پس از جنگ وارد عمل شوند چون این دوره بهترین زمان برای کاهش آثار تروما و جلوگیری از مزمن شدن آسیب‌های روانی است. هدف ما در این طرح، غربالگری، شناسایی و ارائه خدمات سریع و هدفمند به افراد در معرض آسیب است تا بتوانیم از بروز و تشدید مشکلات روانی و اجتماعی در سطح فردی، خانوادگی و اجتماعی پیشگیری کنیم.

ارسال دو میلیون و ۶۴۰ هزار پیامک

رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: تاکنون ۲۸۰ هزار نفر در طرح ملی سنجش سلامت روان شرکت کرده‌اند و همراه اول نیز ۲ میلیون و ۶۴۰ هزار پیامک رایگان در زمینه پویش بنای مهربانی و سنجش ملی سلامت روان برای مخاطبان ارسال کرده است.

واگذاری ۲۹ ملک اختلافی با بنیاد مستضعفان تا پایان شهریور به بهزیستی

حسینی همچنین از تعیین تکلیف ۲۹ ملک اختلافی میان سازمان بهزیستی و بنیاد مستضعفان خبر داد و گفت: سند این املاک در اختیار بنیاد مستضعفان بود و بهره‌برداری آنها توسط سازمان بهزیستی انجام می‌شد که برخی از آنها با معارض نیز مواجه بودند از جمله ملکی در همدان. با پیگیری‌های انجام شده، رئیس بنیاد مستضعفان موافقت کرد این املاک که ارزشی بیش از پنج همت دارند به سازمان بهزیستی واگذار شوند و فرایند واگذاری آنها تا پایان شهریورماه انجام خواهد شد.

واگذاری ۲۹ ملک به بهزیستی تا پایان شهریور؛ مشارکت ۲۸۰ هزار نفر در طرح سنجش سلامت روان

در ادامه این نشست، گزارش پیمایش آثار جنگ بر جامعه هدف سازمان بهزیستی که توسط مرکز برنامه‌ریزی، نوآوری، هوشمندسازی و امنیت فضای مجازی تهیه شده بود از سوی سعید صالح رئیس این مرکز تشریح شد.

حسینی در این باره گفت: در بحران‌ها و جنگ، تاب‌آوری کوتاه‌مدت زنان نسبت به مردان کمتر است اما در بلندمدت زنان تاب‌آورتر هستند. در بحران‌های تاریخی و اجتماعی از جمله جنگ‌های هشت ساله، ۱۲ و ۴۰ روزه، زنان تاب‌آوری بیشتری نسبت به مردان از خود نشان داده‌اند.

وی با اشاره به نقش زنان در تحولات تاریخی افزود: نخستین انقلاب اقتصادی جهان یعنی انقلاب کشاورزی توسط زنان شکل گرفت. همچنین میزان خودکشی منجر به فوت در مردان بیشتر از زنان است که این موضوع نیز نشان‌دهنده تاب‌آوری بالاتر زنان است.

در ادامه جلسه، آرزو فاتحی رئیس اداره پذیرش و هماهنگی گروه‌های هدف سازمان بهزیستی، گزارشی از فعالیت‌های این واحد ارائه کرد و گفت: بررسی آمارهای ثبت‌شده نشان می‌دهد مسائل معیشتی همچنان مهم‌ترین مطالبه جامعه هدف بهزیستی است. از مجموع ۵۰۷ هزار و ۸۴۱ درخواست ثبت‌شده در میزهای خدمت سراسر کشور، ۱۳۵ هزار و ۴۶۹ درخواست مربوط به مسائل معیشتی بوده است.

شماره حساب اختصاصی برای مشارکت‌های مردمی

همچنین سید محمدجواد حسینی رئیس مرکز مشارکت‌های مردمی و توسعه ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی سازمان بهزیستی، گزارشی از ایجاد شماره حساب اختصاصی مرکز مشارکت‌های مردمی سازمان بهزیستی ارائه کرد.

محمد نصیری مدیرکل بهزیستی استان تهران نیز در این نشست با اشاره به اجرای برنامه محله‌محوری در مناطق ۱۲، ۱۳، ۱۴ و ۱۵ تهران گفت: با حضور در این محلات مشاهده کردیم که موتور محرک فعالیت‌ها در سطح محلات، نوجوانان و جوانان هستند و باید برای بهره‌گیری از این ظرفیت برنامه‌ریزی جدی انجام شود.

ادغام برنامه‌های اجتماع‌محور در طرح سلام

رئیس سازمان بهزیستی نیز با اشاره به برنامه محله‌محور این سازمان گفت: در محله‌محوری به دنبال ایجاد طرح جدید نیستیم بلکه می‌خواهیم فعالیت‌های اجتماع‌محور بهزیستی را در قالب طرح سلام تجمیع و تعمیق کنیم. برنامه‌هایی همچون همیاران سلامت روان، مانا، خاتم، گروه‌های خرد مالی، CBR و سایر برنامه‌های اجتماع‌محور در این طرح یکپارچه خواهند شد.

وی افزود: شورای محله‌محور در ستاد و ادارات کل تشکیل شده است و در ستاد نیز باید کارشناسان تخصصی به عنوان مثال کارشناس اصلی CBR به این شورا معرفی شوند.

حسینی با اشاره به تجربه دوران جنگ اظهار کرد: وزارت بهداشت در آن مقطع به ۱۴۳ سالمند تنها در تهران خدمات ارائه کرد و ما تصمیم گرفتیم این تجربه را در قالب طرح محله‌محور در چهار منطقه منتخب یعنی مناطق ۱۲، ۱۳، ۱۴ و ۱۵ تهران اجرا کنیم.

وی ادامه داد: هدف ما این است که به عنوان مثال گروه‌های CBR در این مناطق مشخص کنند چه افرادی می‌توانند در ارائه خدمات به ما کمک کنند و چه کسانی نیازمند دریافت خدمات هستند. همچنین ظرفیت گروه‌های همیار سلامت روان در این مناطق و تعداد افراد نیازمند دریافت خدمات شناسایی شود تا بتوان از ظرفیت‌های موجود برای پوشش کامل جامعه هدف بهره گرفت.

واگذاری ۲۹ ملک به بهزیستی تا پایان شهریور؛ مشارکت ۲۸۰ هزار نفر در طرح سنجش سلامت روان

رئیس سازمان بهزیستی از ایجاد چهار خانه مانا همزمان با هفته بهزیستی در این محلات خبر داد و افزود: هدف ما تجمیع گروه‌های اجتماع‌محور و مشخص کردن جامعه هدف آنهاست. این اقدام نوعی سرمایه ساختاری است یعنی باید شیوه انجام کار را به دست آوریم و سپس آن را گسترش دهیم.

وی همچنین با اشاره به راه‌اندازی صندوق حمایت و ضمانت از فرصت‌های شغلی افراد دارای معلولیت گفت: یکی از اقدامات دولت حمایت از ایجاد این صندوق بود که اکنون راه‌اندازی شده است. برای این منظور، ساختار اداری با ۳۲ پست از سازمان اداری و استخدامی اخذ شد، مکان مورد نیاز فراهم شد، هیئت مدیره تعیین شد و مرحله بعدی انتخاب مدیرعامل است.

حسینی افزود: تا زمان انتخاب مدیرعامل، آرزو ذکایی‌فر رئیس مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی به عنوان سرپرست این صندوق فعالیت خواهد کرد. همچنین در بودجه سال جاری، یک‌هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این صندوق پیش‌بینی شده است.

در پایان این نشست، جمشیدی به عنوان معاون صندوق حمایت و ضمانت از فرصت‌های شغلی افراد دارای معلولیت معرفی شد و احکام وی و آرزو ذکایی‌فر به آنان تقدیم شد.

کد خبر 188296

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =