در رسانه| اجرای طرح سلام در ۱۲ محله کم برخوردار مراغه

رییس اداره بهزیستی مراغه از اجرای طرح سلامت اجتماعی محله محور موسوم به «سلام» با مشارکت مردمی در ۱۲ محله کم برخوردار این شهر خبر داد.

به گزارش ایرنا، مریم رسولی روز یکشنبه در کارگاه آموزشی مدیریت بحران و تقدیر از خبرنگاران و نهادهای همکار در اجرای برنامه های آموزشی محله محور، تلاش برای کاهش آسیب و شناسایی و آگاه‌سازی را از اقدامات مهم بهزیستی در محلات عنوان و اظهار کرد: هدف از اجرای طرح سلام تبیین نقش بهزیستی در کاهش آسیب‌های اجتماعی، شناسایی ظرفیت‌های محلی و آگاه‌سازی از اقدامات این نهاد در محلات است.

وی با تأکید بر اینکه بهزیستی در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی نقشی راهبردی و چندلایه دارد، افزود: این نهاد به‌ عنوان متولی اصلی سلامت اجتماعی با رویکردی جامع و اجتماع‌محور، از آموزش تا پیگیری، حمایت و توانمندسازی خانوارهای آسیب پذیر را دنبال می‌کند تا ضمن کاهش نرخ آسیب و محرومیت، از آسیب‌ دیدن این اقشار پیشگیری کند.

رسولی ادامه داد: بهزیستی در سطح نخست بر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، ارتقای آموزش‌های اجتماعی، آموزش مهارت‌های زندگی، آموزش‌های پیش از ازدواج و اجرای برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد تمرکز دارد و در امتداد آنها طرح‌هایی همچون «پاتوق خانواده‌های معتادان» برای مشاوره و راهنمایی در این حوزه اجرا می‌شود.

وی یادآور شد: در سطح دوم، مداخله در بحران از طریق اورژانس اجتماعی ۱۲۳ و در مواردی همچون اختلافات خانوادگی، کودک‌آزاری، همسرآزاری، کودکان کار و خیابانی، افراد دارای اختلال هویت جنسیتی و دیگر افراد در شرایط بحرانی بهزیستی وارد عمل می‌شود.

رسولی سطح سوم مداخلات بهزیستی را مربو به حوزه درمان، سوادآموزی، توانمندسازی، پرداخت وام اشتغال، پرداخت یارانه به کارفرمایان برای جذب افراد در مشاغل مختلف، کمک‌هزینه بیمه و ایجاد مراکز حمایتی برای نگهداری از افراد آسیب‌دیده و کودکان کار و خیابانی اعلام کرد.

به گفته وی ایجاد مراکز درمانی ترک اعتیاد به شکل خودمعرف و فعالیت مراکز کاهش آسیب به‌ صورت سیار برای معتادان آسیب‌ دیده از دیگر برنامه‌های مهم بهزیستی در راستای طرح سلام است.

رییس بهزیستی مراغه با اشاره به اجرای برنامه‌های بهزیستی در محلات کم‌برخوردار و حاشیه شهرها، گفت: طرح «سلام» مهم‌ترین الگوی محله‌محوری بهزیستی با هدف جلب مشارکت مردمی برای ارتقای سلامت اجتماعی محلات است که ناظر بر شناسایی و فعال‌سازی ظرفیت‌های اجتماعی، فرهنگی و مردمی محلات است و بر منابع اجتماعی، فرهنگی و مادی محله تأکید دارد.

رسولی افزود: این طرح در چند مرحله اجرا می‌شود؛ نخست نیازسنجی و اولویت‌بندی مسائل و مشکلات محلی توسط کنشگران و داوطلبان محلی، سپس طراحی پروژه‌های پیشگیرانه در خدمت مردم، آموزش تصمیم‌گیران برای کار با مردم محله، شناسایی منابع مشترک و نیازهای کودکان، نوجوانان و معلولان و در نهایت ارجاع و ارائه خدمات توسط دستگاه‌های مرتبط.

اجرای طرح سلام در 12 محله کم برخوردار مراغه

اقدامات حمایتی در محلات کم‌برخوردار مراغه

مدیرعامل موسسه طلیعه مهر عاطفه مراغه و مجری شاخص کشوری طرح سلام نیز در این کارگاه، گفت: در راستای تحقق اهداف عدالت اجتماعی و محرومیت‌زدایی، اقدامات گسترده‌ای در محلات کمتر برخوردار شهرستان مراغه با محوریت توانمندسازی ساکنان و ارتقای سطح کیفی زندگی آنان در حال اجراست.

علی صدقی افزود: از مجموع دو هزار و ۲۰۰ محله در سطح کشور که نیازمند توجه ویژه هستند، تعداد ۱۲۰ محله در آذربایجان شرقی و ۱۲ محله در شهر مراغه شناسایی شده‌اند که محلات «هاشم‌آباد»و «اکبرآباد» از جمله این مناطق به شمار می‌روند.

به گفته وی با اجرای طرح سلام، پایش جامع در محله هاشم‌آباد طی سال ۱۴۰۴ در قالب شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل و کودکان کار در دستور کار قرار گرفت و این اقدام با هدف ارائه خدمات حمایتی هدفمند صورت پذیرفته است و کلاس‌های مهارت‌های زندگی به صورت حضوری و غیرحضوری برای بیش از دو هزار خانوار ساکن در این محله برگزار شد تا آنان را در مواجهه با چالش‌های روزمره یاری رساند.

صدقی ادامه داد: در این دوره ها، دانش‌آموزان نخبه مقاطع دهم و یازدهم شناسایی و جهت ادامه تحصیل به دبیرستان ماندگار البرز در تهران معرفی شدند که این اقدام در راستای شکوفایی استعدادهای درخشان و فراهم کردن فرصت‌های آموزشی بهتر برای آنان صورت گرفته است.

وی گفت: به منظور ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی محله هاشم‌آباد، یک باب کتابخانه با امکانات مناسب افتتاح شد تا دسترسی ساکنان به منابع علمی و فرهنگی تسهیل گردد و علاوه بر این، با همکاری علوم پزشکی مراغه، طرح غربالگری بانوان ۱۸ سال به بالا اجرا شد تا سلامت این قشر از جامعه مورد توجه ویژه قرار گیرد.

کد خبر 183102

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد