اوتیسم باید جدی گرفته شود

طرح تشکیل" دبیرخانه هم اندیشی، کیفیت بخشی و توانمندسازی اولیای فرزندان با اختلال طیف اتیسم " توسط معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان کرمان تشریح شد .

به گزارش روابط عمومی واطلاع رسانی اداره کل بهزیستی استان کرمان  زکیه نوری معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان کرمان در همین رابطه  به ارائه توضیحاتی عنوان داشت : با توجه به آمار سازمان بهداشت جهانی میزان شیوع اتیسم یک درصد درسطح جهان برآورد شده است که این رقم در ایران نیز به همین میزان  تخمین زده شده است .

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان کرمان در ادامه با بیان اینکه اوتیسم باید جدی گزفته شود ضمن اشاره به اینکه 7  مرکز روزانه آموزشی توانبخشی اتیسم  در کرمان فعال هستند ، گفت : این مراکز در شهرستانهای  کرمان، رفسنجان، زرند،سیرجان، جیرفت وبم قراردارند و تعداد مراکز تلفیقی با کاربری اتیسم نیز۷مرکز در شهرستانهای شهربابک، منوجان، فهرج، رودبار، قلعه گنج، عنبرآباد، فاریابمی باشد

وی افزود :  تنها یک مرکز نگهداری موقت اتیسم در شهر کرمان داریم

زکیه نوری ادامه داد : ضمن اینکه بیش از ۵۰۰۰نفر در سطح استان با تشخیص اتیسم یا معلولیت‌های ترکیبی با اتیسم تحت پوشش می باشند که از این تعداد ۳۶۵نفر از خدمات آموزشی توانبخشی ‌ومراقبتی اتیسم استفاده می کنند.

وی اذعان داشت : علاوه براین مراکز یک مرکز فراغتی اتیسم ویژه افراد بالای ۱۴ سال در اسفند ماه سال‌جاری با ظرفیت ۳۰نفر راه اندازی وشروع به فعالیت نموده است ویک‌مرکز دیگر نیاز با همین کاربری در شهر کرمان در حال راه اندازی است.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان کرمان در ادامه توضیحات خود افزود : سازمان بهزیستی قصد دارد در راستای کیفیت بخشی به خدمات اتیسم در کشور نسبت به تشکیل" دبیرخانه هم اندیشی، کیفیت بخشی و توانمندسازی اولیای فرزندان با اختلال طیف اتیسم" اقدام نماید چرا که با توجه به افرایش روزافزون آمار ابتلا به اختلال طیف اوتیسم این مقوله  به عنوان یکی از چالش‌های اصلی حوزه توانبخشی در سطح ملی، نیازمند رویکردی چندوجهی و مشارکت‌محور است، رویکردی که در آن نه تنها متخصصان، خانواده‌ها به عنوان اصلی‌ترین سرمایه اجتماعی و محور اصلی حمایت و توانمندسازی فرزندان خود، نقشی بی‌بدیل در فرآیند بهبود کیفیت زندگی آنان ایفا می‌کنند.

وی اظهار داشت : در همین راستا و با هدف ارتقاء سطح خدمات، ایجاد ساختاری منسجم برای مشارکت هرچه بیشتر شما عزیزان در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها، «دبیرخانه کشوری هماندیشی، کیفیتبخشی و توانمندسازی اولیاء» دربرنامه قرار گرفته است.

یادشده عنوان داشت : تجربه زیسته خانواده‌ها، ارزشمندترین منبع برای شناسایی نیازهای واقعی، رفع چالش‌ها و بهبود مستمر خدمات است. تا پیش از این، ممکن است شکافی میان نیازهای میدانی جامعه هدف و خدمات طراحی‌شده در سطوح کلان وجود داشته باشد. تشکیل این دبیرخانه در پاسخ به یک ضرورت مهم که همان ایجاد یک پل ارتباطی رسمی و دوطرفه میان جامعه هدف و مدیران اجرایی در سطح استانی و کشوری می باشد شکل گرفته است.

 زکیه نوری در بخش دیگری از توضیحات خود  افزود :اکنون و در راستای اجرای این طرح سراسری، از خانواده‌های گرامی که دارای عضو با اختلال طیف اوتیسم هستند و تحت پوشش سازمان بهزیستی می‌باشند، دعوت به عمل می‌آید تا با پیوستن به این دبیرخانه، در مسیر ساختن آینده‌ای روشن‌تر و امیدبخش‌تر برای فرزندان خود سهیم باشند

وی افزود : خانواده‌های دارای عضو با اختلال طیف اتیسم تحت پوشش سازمان بهزیستی که از خدمات مرتبط با اتیسم سازمان استفاده می‌کنند، می‌توانند برای عضویت در گروه خانواده‌های منتخب استانی (به عنوان نماینده خانواده‌های دارای عضو با اختلال طیف اتیسم در استان خود)، داوطلب شوند.

وی عنوان داشت : این دبیرخانه از طریق تشکیل گروه‌های منتخب خانواده‌ها در استان ها، تعیین سرگروه‌های استانی، ارتباط منسجم با استان معین و انتخاب نمایندگان ملی خانواده‌های دارای فرزند با اختلال طیف اتیسم، امکان مشارکت سازمان‌یافته خانواده‌ها در سطح کشور را فراهم کرده است.

معاون توانبخشی بهزیستی استان کرمان گفت : فرآیند عضوگیری و ساماندهی گروه‌های منتخب استانی از طریق ادارات کل بهزیستی در سراسر کشور انجام می‌شود و این ساختار، بستر مناسبی برای هم‌افزایی تجربیات، طرح مطالبات مشترک و ارائه راهکارهای عملی در حوزه اتیسم ایجاد کرده است.

وی گفت : علاقه‌مندان واجد شرایط، می‌توانند فرم رزومه مربوطه را از سایت اداره کل بهزیستی استان دانلود کرده و پس از تکمیل آن به همراه مدارک لازم حداکثر تا 10 اسفند امسال به اداره بهزیستی شهرستان یا اداره کل بهزیستی استان خود تحویل دهند .

سازمان بهزیستی از همکاری و مشارکت فعال والدین در این برنامه ملی قدردانی می‌کند. این اقدام گامی مهم در جهت توانمندسازی خانواده‌ها، ارتقای کیفیت زندگی افراد دارای اتیسم و اجرای بهتر سیاست‌های حمایتی به شمار می‌رود.

کد خبر 171402

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 12 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد