برگزاری جلسه ستاد رمضان؛ رمضان فرصت طلایی سازمان بهزیستی برای جلب مشارکت

دومین جلسه ستاد ماه رمضان سازمان بهزیستی برگزار و تأکید شد: پویش «مثبت ماه» به عنوان پویش ملی سازمان بهزیستی در ماه رمضان است همچنین این ماه فرصتی طلایی برای جذب داوطلبان و مشارکت‌های مردمی است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان بهزیستی کشور، نشست ستاد ماه مبارک رمضان با حضور مجازی مدیران کل استان‌ها امروز سه‌شنبه ۷ بهمن با حضور رئیس سازمان بهزیستی برگزار شد.

در این جلسه برخی استان ها نیز گزارش اقدامات خود در راستای ماه رمضان را تشریح کردند.

سید جواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی در این نشست از مدیران استانی خواست تا از ظرفیت گروه‌های اجتماع‌محور برای پشتیبانی از پویش ملی «سلام محله» استفاده کنند. این درخواست در ادامه راهبرد اجتماعی‌سازی سازمان و افزایش مشارکت مردمی در برنامه‌ها مطرح شد.

رئیس سازمان بهزیستی تأکید کرد: گروه‌های اجتماع‌محور موجود در پویش سلام محله برای اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی و دعوت مردم برای پیوستن به پویش سلام محله فعال شوند همچنین گردهمایی حضوری پویش "سلام محله" در روز ۱۴ بهمن برگزار می‌شود و گروه‌های اجتماع محور در این روز حضور داشته باشند.

حسینی ادامه داد: در ماه رمضان نیز این گروه‌ها می‌توانند در خدمت برنامه‌ها و پویش‌ها باشند. 

رئیس سازمان بهزیستی کشور با تشریح «مثلث طلایی» اهداف و روش‌های این سازمان، ماه مبارک رمضان را طلایی‌ترین فرصت برای پیشبرد راهبرد اجتماعی‌سازی و گسترش شبکه عظیم داوطلبان است. این سازمان در پهنه کشور فعالیت‌های منسجمی را سازمان می‌دهد و بحث مشارکت برای ما کلیدی است.

وی به مثلث طلایی اهداف راهبردی سازمان بهزیستی اشاره کرد که شامل سه ضلع تمامیت "هیچ‌کس از سپهر فعالیت‌ها جا نماند"، کفایت " استاندارد بودن خدمات" و  عدالت است.

رئیس سازمان بهزیستی همچنین «مثلث طلایی روش‌شناختی» را اینگونه برشمرد: محله‌گرایی با طرح‌هایی مانند «سلام محله»، مشارکت‌جویی، مشارکت‌پذیری و مشارکت‌باوری و خانواده‌محوری و پیش‌شرط اساسی تمام آنها اجتماعی‌سازی است.

ماه رمضان ماه طلایی بهزیستی

حسینی با اشاره به این چارچوب‌ها، ماه مبارک رمضان را فرصتی استثنایی عنوان کرد: الان در بخش اهداف، روش‌شناختی و پیش‌فرض طلایی‌ترین فرصت برای ما ماه مبارک رمضان است که ماه سازمان بهزیستی است. بهترین فرصت این است در این ماه شبکه داوطلبان را گسترش دهیم و به پویش سلام محله متصل شوند و قابلیت جمع شدن در یک سامانه را داشته باشند.

رئیس سازمان بهزیستی بر استفاده حداکثری از زیرساخت‌های موجود تأکید کرد و گفت: از ظرفیت گروه‌های اجتماع‌محور استفاده شود هم اکنون ۱۱ هزار گروه با ۱۲۰ هزار داوطلب در بهزیستی داریم. مراکز مثبت زندگی و روابط عمومی‌ها ظرفیت‌های دیگری است که باید استفاده شود همچنن ۲۰ هزار موسسه غیردولتی از ما مجوز می‌گیرند که می‌توانند در اجتماعی شدن سازمان به صورت نظام‌مند پای کار بیایند.

حسینی از راه‌اندازی پویش ملی «مثبت ماه» در ماه مبارک رمضان خبر داد و عنوان کرد: این پویش هسته مرکزی برنامه‌های ماه رمضان است و پویش‌های استانی باید ذیل آن طراحی شود. بسته‌های مشارکتی برای ما خیلی مهم است و در سازمان بهزیستی برای استفاده از ظرفیت خیران نقص داریم و باید چندین بسته مشارکتی طراحی کنیم مثلاً یک بسته تأمین تجهیزات مراکز توانبخشی یا بسته مراکز شبه‌خانواده. این بسته‌ها با هدف جذب طیف گسترده‌ای از داوطلبان تدوین می‌شوند تا تمام انواع داوطلبان مشارکت‌جو و مشارکت‌پذیر شوند. طراحی «نقشه مسئولیت اجتماعی» نیز از دیگر اقدامات در دستور کار است.

افطاری‌های هدفمند و استفاده از ظرفیت‌های موجود

وی به برگزاری افطاری‌های هدفمند تأکید کرد و خطاب به مدیران استانی افزود: افطاری غیرهدفمند در ماه رمضان نداشته باشید و بر ظرفیت سایر افطاری‌ها هم سوار شوید. افطاری‌های هدفمند می‌توانند با تور بازدید بهزیستی همراه شده یا برای توسعه اجتماعی‌سازی قشری با دعوت از مثلا ورزشکاران یا بازاریان برگزار شود.

حسینی با اشاره به دو اتفاق در بهزیستی بیان کرد: این‌ها رویدادهای انقلابی در حوزه مشارکت‌های مردمی است که عبارتند از راه‌اندازی «درگاه مشارکت» آنلاین و اختصاص «شماره حساب اختصاصی» یکپارچه برای جذب کمک‌ها و در این راستا از آقای قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به طور ویژه برای حمایت از این موضوع تشکر می‌کنم.

حسینی بر استفاده جدی‌تر از «شورای مشارکت‌های بهزیستی» با مسئولیت استانداران تأکید کرد و گفت: این شورا یک ظرفیت عالی است اما استان‌ها به حدی که باید از آن استفاده نمی‌کنند.

در این نشست محمدرضا اسدی مدیرکل حوزه ریاست سازمان بهزیستی گفت: سازمان بهزیستی امسال با برنامه‌ریزی و همکاری حوزه‌های مختلف به‌ویژه مرکز مشارکت‌های مردمی و توسعه ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی، برنامه‌های ماه رمضان را با هدف اجتماعی‌سازی این سازمان دنبال می‌کند.

وی با تأکید بر هماهنگی میان بخش‌های مختلف سازمان بهزیستی افزود: یک برنامه منسجم از سوی مرکز مشارکت‌ها تدوین و به استان‌ها ابلاغ خواهد شد تا اجرای برنامه‌های ماه مبارک رمضان به‌صورت یکپارچه انجام شود.

مدیرکل حوزه ریاست سازمان بهزیستی کشور از برنامه‌ریزی برای اجرای تورهای بازدید هدفمند مسئولان و نمایندگان از مراکز تحت پوشش در سه دوره زمانی مشخص از جمله ماه رمضان خبر داد و گفت: این تصمیم در بیست و هفتمین جلسه شورای راهبردی سازمان بهزیستی اتخاذ شد.

جزئیات برنامه بازدیدها

بر اساس اعلام اسدی، این تورهای بازدید از مراکز مختلف بهزیستی هماهنگ خواهد شد و در سه دوره پیش‌بینی شده اجرا می‌شود، دوره اول ماه مبارک رمضان. دوره دوم، آغاز سال نو و دوره سوم، در طول سال. این مسیر باید پیش برود و به صورت هدفمند و در راستای اجتماعی‌سازی سازمان این اقدام انجام می‌شود.

وی افزود: در ماه رمضان باید شاهد این باشیم مثلا نمایندگان مجلس یک بازدید را در شهرستان محل اقامت از یکی از مراکز داشته باشند یا فرمانداران، استانداران و مدیران استانی.

مدیرکل حوزه ریاست سازمان بهزیستی همچنین به مناسبت‌های پیش‌رو اشاره کرد و گفت: مراکز سالمندان ما در ایام عید، درهایشان برای تبریک آحاد جامعه به پدران و مادران حاضر در آنجا باز باشد و هدف اصلی، اجتماعی‌سازی سازمان است.

در همین جلسه، سید محمدجواد حسینی رئیس مرکز مشارکت‌های مردمی و توسعه ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی سازمان بهزیستی ویژه برنامه‌های ماه رمضان سازمان بهزیستی را برای استان‌ها تشریح و تأکید کرد که پویش «مثبت ماه» که امسال سومین سال اجرای آن است به عنوان پویش ملی سازمان بهزیستی در ماه رمضان ادامه خواهد یافت.

برگزاری جلسه ستاد رمضان؛ رمضان فرصت طلایی سازمان بهزیستی برای جلب مشارکت

وی با اشاره به تفاوت‌های برنامه‌های امسال گفت: امسال دو تفاوت اصلی را برای ماه رمضان رقم زدیم؛ نخست، تشکیل ستاد هماهنگی مشابه آنچه در هفته بهزیستی و دهه فجر تجربه شد با هدف افزایش هم‌افزایی و دوم، آغاز زودتر فرآیند برنامه‌ریزی و اجرا.

حسینی با بیان اینکه جلب مشارکت مردمی هدف فرعی این برنامه‌هاست، تصریح کرد: هدف اصلی ما اجتماعی‌سازی سازمان بهزیستی و معرفی نظام مسائل این سازمان و جمعیت تحت پوشش آن به جامعه است. در صورتی که این شناخت در جامعه ایجاد شود، مشارکت مردمی نیز به‌صورت طبیعی افزایش خواهد یافت.

ایجاد بخش کمک می‌کنم در سایت بهزیستی

سعید خادمی مشاور رئیس سازمان بهزیستی در امور فرابخشی و ارتباطات نیز در این نشست به اقدامات انجام‌شده در حوزه اطلاع‌رسانی برنامه‌های ماه رمضان اشاره کرد و گفت: در سایت سازمان بهزیستی بخش "کمک می‌کنم" پیش‌بینی شده و مرکز مشارکت‌ها موفق شده است حساب‌های هر استان را به‌صورت تفکیک‌شده مدیریت کند که این اقدام، گامی مهم در شفاف‌سازی و تسهیل مشارکت‌ها به شمار می‌رود. پوسترها و موشن‌گرافی‌هایی برای ماه مبارک رمضان تهیه شده و جلسات متعددی با صداوسیما برگزار کرده‌ایم. امیدواریم بستر مناسبی برای استفاده از ظرفیت برنامه‌های رسانه‌ای در ماه رمضان فراهم شود.

خادمی با تأکید بر نقش ارتباطات عمومی خاطرنشان کرد: باید روابط عمومی را به روایت عمومی تبدیل کنیم. سازمان بهزیستی از سرمایه‌های اجتماعی گسترده‌ای برخوردار است و لازم است افراد را ترغیب کنیم تا در بسترهای اطلاع‌رسانی خود، اقدامات و پویش‌های سازمان را معرفی و بازنشر کنند.

تغییر ساختار حساب‌های مشارکت مردمی

در این نشست مجتبی حسین نژاد معاون مرکز مشارکت‌های مردمی و توسعه ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی سازمان بهزیستی گفت: سیستم یکپارچه مشارکت‌های مردمی تغییر خواهد کرد و حساب مشارکت مردمی بهزیستی دیگر شامل یک حساب یکپارچه نیست و می‌توانیم حساب مجزا برای هر استان داشته باشیم. این تغییر ساختار مالی به استان‌ها اجازه می‌دهد تا با استقلال عمل بیشتری نسبت به جذب و مدیریت کمک‌های مردمی در سطح منطقه خود اقدام کنند و شفافیت و مسئولیت‌پذیری محلی را افزایش دهند.

حسین نژاد همچنین از راه‌اندازی یک سامانه دیجیتال برای تسهیل فرآیند جلب مشارکت‌ها خبر داد و افزود: سامانه جلب و جذب مشارکت‌ها تا عید رونمایی می‌شود.

حسین‌نژاد با اشاره به فرصت پیش‌روی ماه مبارک رمضان بر استفاده هدفمند از مفهوم مسئولیت اجتماعی تأکید و خاطرنشان کرد: در ماه رمضان می‌توانیم از ظرفیت مسئولیت اجتماعی استفاده کنیم و استان‌ها بخش خصوصی یا دولتی را دعوت کنند تا میزبان افطاری باشند و نیازها و مشکلات را بگوییم تا در باب مسئولیت اجتماعی همراهی کنند.

وی با اشاره به فرآیند جذب نیروهای داوطلب با استفاده از ظرفیت مراکز مثبت زندگی و سه هزار نفر از تسهیلگران، توضیح داد: این افراد پتانسیل اتصال به ساختارهای محله را دارند و می‌توانند افراد را برای پیوستن به پویش سلام محله دعوت کنند و بعد از اینکه داوطلبان جذب شدند بخش زیادی از آنها قابلیت اتصال به گروه‌های اجتماع‌محور موجود را دارند.

کد خبر 166161

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =