دبیرخانه « شهر دوستدار سالمند»  در شهرداری کرمان ایجاد شد

طی حکمی از سوی استاندار و رئیس شورای سالمندان استان کرمان، محسن تویسرکانی به‌عنوان ‌رئیس دبیرخانه «اجرای محیط دوستدار سالمند شهر کرمان» انتخاب شد.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل بهزیستی استان کرمان در نشستی  که با حضور مدیرکل امور اجتماعی استانداری، مدیرکل بهزیستی استان کرمان، شهردار این شهر ، رئیس کمیسیون هوشمندسازی و شفافیت و رئیس کمیسیون خدمات‌شهری، بهداشت و محیط‌زیست شورای اسلامی شهر کرمان، معاونان شهردار و کارشناسان حوزه اجتماعی، برگزار شد، علیرضا وحیدزاده مدیرکل بهزیستی استان کرمان ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، میلاد امام‌حسین(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) و حضرت سجاد (ع) ،  با اشاره به اهمیت هماهنگی و همکاری با شهرداری، به موضوع شهر دوستدار سالمند و پیشرو بودن اصفهان در این زمینه و همکاری مضاعف بین ارگان‌ها و تشکل‌های این استان اشاره کرد و گفت: طبق برآورد سیستم‌های آینده پژوهی پیش‌بینی و کنترل موضوعات اجتماعی در کشورهای جهان مستلزم حل بعضی از موضوعات و مداخله دولت‌ها و کارشناسان و مددکاران اجتماعی است.

 علیرضا وحیدزاده، افزود: نسل امروز دنبال فرزند آوری نیست و این نگرانی برای بالا رفتن جمعیت قشر سالمند وجود دارد و این نه تنها مشکل کشور ایران، بلکه مشکل جهانی است.

وی، به تنظیم سند سالمندی در سال ۱۳۹۹ و نیازسنجی در این خصوص اشاره کرد و گفت: قبل از ما ۱۰ استان توسط کشور به عنوان شهر دوستدار سالمند انتخاب شده بودند  اما وقتی تلاشها و کارهای انجام شده کرمان در این خصوص به دبیرخانه ارائه شد ، ما به عنوان  یازدهمین استان پیشرو در خصوص محیط دوستدار سالمند انتخاب شدیم.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان، از تشکیل شورای سالمندان استان با ریاست استاندار و طرح شهر دوستدار سالمند خبر داد و یادآور شد: با انتخاب دبیرخانه شهر دوستدار سالمند، در جهت مناسب‌سازی شهر دوستدار سالمند، نیازمند هماهنگی بین دستگاهی هستیم تا این رویه با استاندارهای لازم پیش رود.

 محسن تویسرکانی شهردار کرمان نیز در این نشست ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، به اهمیت همکاری تمام ارگان‌ها برای پیشرفت و توسعه شهری اشاره کرد و گفت: در بعد خدمت‌رسانی به سالمندان و سایر اقشار آسیب‌پذیر وظیفه داریم ، محیط را آماده‌سازی کنیم.

محسن تویسرکانی، با بیان اینکه شهرداری کرمان، در حوزه مناسب‌سازی برای افراد دارای معلولیت، اقداماتی انجام داده و در بازسازی و بهسازی پارک‌ها، این موضوع را مدنظر قرار داده است، از بهسازی و افتتاح پارک عصای سفید در روزهای آینده خبر داد.

تویسرکانی، همچنین به افتتاح مرکز بیومتریک برای ساماندهی معتادان متجاهر تا چند روز آینده، اشاره کرد و گفت: کرمان از معدود شهرهایی است که به این موضوع ورود پیدا کرده است و این هدف محقق نمی‌شود مگر اینکه همکاری خوبی بین شهرداری و اداره کل بهزیستی استان شکل بگیرد.

وی، با بیان اینکه موضوعات اجتماعی همواره در معاونت فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری دنبال می‌شود، ادامه داد: هر هفته برای معضلات اجتماعی مواردی مطرح و با تعاملات بین بخشی و هماهنگی حوزه‌های مختلف شهرداری به خصوص معاونت خدمات شهری، موارد پیگیری می‌شود.

شهردار کرمان، با بیان اینکه کرمان از کلان‌شهرهایی است که به موضوعات اجتماعی توجه دارد، ادامه داد: غفلت در یک موضوع اجتماعی در شهر نمود پیدا کرده و نارضایتی ایجاد می‌کند، اما در حال حاضر شهر کرمان وضعیت خوبی دارد و دستگاه‌های نظارتی در کنار شهرداری هستند و امیدورایم دبیرخانه شهر دوستدار سالمند به خوبی عمل کند که برای رسیدن به این هدف از اداره‌کل بهزیستی و سایر دستگاه‌های اجتماعی می‌خواهیم شهرداری را در کنار خود ببینند.

وی همچنین از مدیرکل بهزیستی استان بابت انتخاب شهرداری کرمان به عنوان فعال‌ترین شهرداری در خصوص مناسب سازی محیط برای افراد دارای معلولیت تشکر کرد.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان نیز، با اشاره به انجام اقدامات موثر شهرداری و توسعه روز افزون در شهر کرمان، گفت: توجه و مناسب‌سازی شهر برای سالمندان، یکی از کارهای مهم شهرداری در حوزه اجتماعی است و برآوردهای آمار جمعیتی نشان می‌دهد سی درصد جمعیت جامعه در آستانه سالمندی قرار دارد.

مجید زنداقطاعی، با بیان اینکه در این اقدام مهم، ارزش سالمندان باید مدنظر قرار گیرد و کار تنها به اجرای نمادین بسنده نشود، ادامه داد: سالمندی جمعیت، زنگ خطری برای زیر ساخت‌ها و مدیریت شهری بوده و نیاز است که آینده شهر در این قالب دیده و برنامه‌ریزی شود.

در ادامه، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: شهرداری کرمان در پیشبرد طرح موردنظر همکاری خوبی داشته است و براساس استاندارد سازمان جهانی بهداشت، این روند در پیش گرفته می‌شود.

فرخ‌زادیان، افزود: اسناد بین‌المللی در این خصوص را بررسی کردیم که در این راستا سه محله شهر کرمان به عنوان محلات پیشرو شهر دوستدار سالمند انتخاب شدند.

وی ادامه داد: برنامه راهبردی، عملیاتی و اجرایی و چشم‌انداز شهر دوستدار سالمند تا سال ۱۴۲۰ با درنظر گرفتن اهداف، سیاست‌های راهبردی، فرصت‌ها و چالش‌ها نوشته و در این راستا تمام پروژه‌های اجرایی در شهر دیده شده است.

این عضو هیات علمی دانشگاه، ادامه داد: البته همه پروژه‌های شهری در راستای شهر دوستدار سالمند بر عهده شهرداری نیست؛ بنابراین از طریق دبیرخانه گزارش‌ها و اقدامات انجام شده دنبال خواهد شد.

شایان ذکر است، با هدف هماهنگی‌های بین‌دستگاهی در راستای ارتقا کیفیت زندگی سالمندان، در جهت توسعه پایدار شهری و مناسب‌سازی شهر بر اساس شاخص‌های جهانی، با حکم استاندار کرمان، دبیرخانه «اجرای محیط شهر دوستدار سالمند» در شهرداری کرمان در راستای تامین سلامت و رضایت سالمندان تشکیل شد، که به‌زودی این دبیرخانه با سه کارگروه محیطی، اجتماعی و خدماتی آغاز به کار خواهد کرد.

کد خبر 165747

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 6 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد